irezumi írta:
Kérdés: van esetleg valakinek közvetlen tapasztalata ezekkel a felület-visszaépítő, fémkerámia-képző adalékokkal? (Pl. a Xado néven futó gyártmányokkal.) Nyilván a forgalmazó oldalán van dicshimnusz bőven, de engem egy elfogulatlan "külső" vélemény jobban érdekel.
Az igaz, hogy igazán rosszat, fikázást sehol sem olvastam ezekről a cuccokról, azaz a valós hatásuk valahol a "nem árt, de nem is hasnyál" és a "kiváló" között kell hogy legyen. Rontani valószínűleg nem rontanak, mert akkor annak csak lenne valami nyoma az interneten.
Szia
Egy jóideje xado olajat használok hozzá adagolt olajadalékkal 15ekm-s csereidővel. (Xado 5w40 sm/cf most a highway olajadalékkal)
Nincsenek vele negatív tapasztalataim. Könnyen indul, melegen semmi hangja nincs a motornak. Kicsit megtekerve a 64le-t 4-5e-s fordulatnál is szépen húz.
A 150-160 nem igazán okoz gondot neki, persze azért nem egy tdi gyorsulását tudja.
Azt is hozzá kell tennem, lassan egy éve csak 98-al járok, és ~156ekm-nél volt egy teljes motorgenerálom.
Most 240e-nél jár a motor.
Ha én járok vele városban 5,5-6 literrel el tudok vele járkálni. Mostanában párom használja a kocsit 2x10km naponta és 6.5 körül estik neki.
Több tényezős a dolog, nem tudom egyértelműen csodaszernek kikiálltani, de abszolut nem rossz termékek.Előtte évekig castrol edge olajat használtam (5w30) ha a kettőt kell összehasonlítanom nem igazán érzek különbséget.
Az egylépcsős xado adalékot nem használtam, csak az olaj és olajadalék párost minden olajcserénél.(highway, tunning)
A váltóba raktam csak fecskendős xadot. Az meg eddig is vajpuha,halál pontos, kétújjas váltást tudott.