Üdv!
Most regisztráltam, remélem jó helyen sikerül feltenni a kérdésem. Illetve elnézést, ha valahol már ez szóba került, bevallom, nem olvastam mindent végig az elejétől.
A problémám, amiben segítséget szeretnék kérni, egy 2010-es, 1,4-es, BXW motorkódú Fábiához kapcsolódik. Egy ideje nagyon nehezen indul az autó reggel. Ilyenkor az önindító sokáig (3-5mp) forgat, hogy egyáltalán beröffenjen, ám mikor ez megtörténik, hamar lefullad. Többedig indítás után már nem fullad le, de dadog, mintha nem járna minden henger. Gázadásra fullad. Néha még durrog is. Volt olyan reggel (számoltam), hogy a 17. kísérletre sikerült tartós járásra bírni. A hibajelenség tart kb. 2 percig, utána kisimul, és hibátlanul jön-megy. Általában csak a napi első indítás ilyen macerás, ám már fordult elő hasonló félig kihűlt állapotban is, bár az nem közel sem volt ilyen súlyos.
Eddig cseréltem gyertyákat, trafókat, üzemanyag szűrőt, tartály szellőztető szelepet. Hibakód egyedül az EVAP szelepre volt. Járt szerelőnél, aki megállapította, hogy két foggal el van csúszva a vezérlés (ez egyébként lehetséges? Mármint két fog elcsúszás mellett a motor nem csörög-csattog, nem ver be hibakódot, nem veri szét a szelepeket, húz, 100%-ban normálisan üzemel? Vagy csak le lettem húzva szokás szerint?

), azt állítólag megjavította, de ha volt is a vezérlésnek baja, annak javítása nem változtatott semmin.
Kifogytam az ötletekből… van esetleg valakinek gondolata, mit lehet még megnézni?
Nagyon köszönöm előre is!
Üdvözlettel:
Gimesi Péter
Gyakori a benzinpumpa "gyengélkedése" , mérj a reggeli indítózással párhuzamosan nyomást. Legegyszerűbb ha az injektorhíd végénél csatlakoztatsz egy nyomásmérő órát. Fontos, hogy előre legyen bekötve az óra, ne napközben amikor jól indul, akkor a nyomás is rendben lesz.. 3 vagy 4 baros a nyomás, ezt most kapásból ennél a motornál nem tudom meg kell nézni.. (ha cseréltél benzinszűrőt akkor ez abból azonnal kiderül)
Ha ilyenkor a nyomás 1-2 bar, akkor a pumpa a hibás..
Én elég régen cseréltem már, 11e-ért vettem utángyártottat azóta is tökéletes.