Skoda Fabia Club fórum

Pontos idő: hétf. máj. 21, 2018 7:27 pm

Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 265 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Motor nehezen indul
HozzászólásElküldve: hétf. feb. 13, 2012 6:50 pm 
Offline
Avatar

Csatlakozott: pén. jan. 07, 2011 1:39 pm
Hozzászólások: 794
Tartózkodási hely: Tiszavasvári.2001 1.4 8v MPI AME
bobek75 írta:
sso003 írta:
TiB írta:
Szia!
Sziasztok!!
Nagyon köszönöm a gyors választ így már eltudok valamerre indulni.Benzinszűrőt még nem cseréltem pedig egyszer már neki álltam csak nem mertem nagyon feszegetni a csőfogó zégert vagy mi a fenét,a gyertya se volt még cserélve(100000km van a kocsiban).De vissza térve a problémámhoz a hőfok jeladót hol találom az autóban és tesztelni lehet valahogy hogy jó vagy nem.Előre is köszönöm a válaszokat.Üdv:Bobek75



Ilyen problémát nagyon sok minden okozhat. Alapvető kérdés, hogy volt-e rendszeresen karban tartva az autó? Pl. 60000 km-nél benzinszűrő, gyertya és levegőszűrő csere megvolt?

bobek75 írta:
Sziasztok!!
Most regisztráltam és van egy 6 éves fabiám,az lenne a hiba jelenség,hogy tegnap reggel beindítottam az autót elmentem vele dolgozni semmi baja nem volt. Délután amikor akartam haza jönni nehezen indult és pár másodperc után leállt,majd ezt megismételte vagy 10x ameddigre nagy nehezen nem állt le,és nagyon hamar kb 1km alatt felment a víz hőfok 90 fokra de a meleget nem nyomta.Haza jöttem leállítottam majd újra indítottam és akkor könnyen indult. Ma reggel próbáltam indítani és megint nehezen indult. Ha valaki találkozott hasonló hibákkal és tudna nekem segítséget nyújtani azt nagyon megköszönném.

Látatlanban kicsit nehéz okosat mondani, de a jelenségek teljesen arra utalnak, hogy a motorhőfok/vízhőfok jeladó nyamvadt meg. Azért nem indul be a hideg motor nehezen, mert azt kapja a a jeladótól a computer, hogy meleg a motor. Ezért szegényebb keveréket ad. Erre utal az is, hogy a vízhőfok meleget mutat, miközben még hideg a motor, ezért is fúj hideg levegőt. Amikor mész vele már pár kilométert, már magától is bemelegszik annyira, hogy azután egyből beindul. Ez 90%-ra biztos...
Szia a termosztátnál találod,légyszi ne írj bele az idézetbe, annó rám is rám szóltak


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Motor nehezen indul
HozzászólásElküldve: hétf. feb. 13, 2012 6:10 pm 
Offline

Csatlakozott: vas. feb. 12, 2012 6:18 pm
Hozzászólások: 9
sso003 írta:
TiB írta:
Szia!
Sziasztok!!
Nagyon köszönöm a gyors választ így már eltudok valamerre indulni.Benzinszűrőt még nem cseréltem pedig egyszer már neki álltam csak nem mertem nagyon feszegetni a csőfogó zégert vagy mi a fenét,a gyertya se volt még cserélve(100000km van a kocsiban).De vissza térve a problémámhoz a hőfok jeladót hol találom az autóban és tesztelni lehet valahogy hogy jó vagy nem.Előre is köszönöm a válaszokat.Üdv:Bobek75



Ilyen problémát nagyon sok minden okozhat. Alapvető kérdés, hogy volt-e rendszeresen karban tartva az autó? Pl. 60000 km-nél benzinszűrő, gyertya és levegőszűrő csere megvolt?

bobek75 írta:
Sziasztok!!
Most regisztráltam és van egy 6 éves fabiám,az lenne a hiba jelenség,hogy tegnap reggel beindítottam az autót elmentem vele dolgozni semmi baja nem volt. Délután amikor akartam haza jönni nehezen indult és pár másodperc után leállt,majd ezt megismételte vagy 10x ameddigre nagy nehezen nem állt le,és nagyon hamar kb 1km alatt felment a víz hőfok 90 fokra de a meleget nem nyomta.Haza jöttem leállítottam majd újra indítottam és akkor könnyen indult. Ma reggel próbáltam indítani és megint nehezen indult. Ha valaki találkozott hasonló hibákkal és tudna nekem segítséget nyújtani azt nagyon megköszönném.

Látatlanban kicsit nehéz okosat mondani, de a jelenségek teljesen arra utalnak, hogy a motorhőfok/vízhőfok jeladó nyamvadt meg. Azért nem indul be a hideg motor nehezen, mert azt kapja a a jeladótól a computer, hogy meleg a motor. Ezért szegényebb keveréket ad. Erre utal az is, hogy a vízhőfok meleget mutat, miközben még hideg a motor, ezért is fúj hideg levegőt. Amikor mész vele már pár kilométert, már magától is bemelegszik annyira, hogy azután egyből beindul. Ez 90%-ra biztos...


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Motor nehezen indul
HozzászólásElküldve: vas. feb. 12, 2012 9:46 pm 
Offline

Csatlakozott: szomb. dec. 31, 2011 4:38 pm
Hozzászólások: 277
Autó: 2007 1.4 16v BXW
TiB írta:
Szia!

Ilyen problémát nagyon sok minden okozhat. Alapvető kérdés, hogy volt-e rendszeresen karban tartva az autó? Pl. 60000 km-nél benzinszűrő, gyertya és levegőszűrő csere megvolt?

bobek75 írta:
Sziasztok!!
Most regisztráltam és van egy 6 éves fabiám,az lenne a hiba jelenség,hogy tegnap reggel beindítottam az autót elmentem vele dolgozni semmi baja nem volt. Délután amikor akartam haza jönni nehezen indult és pár másodperc után leállt,majd ezt megismételte vagy 10x ameddigre nagy nehezen nem állt le,és nagyon hamar kb 1km alatt felment a víz hőfok 90 fokra de a meleget nem nyomta.Haza jöttem leállítottam majd újra indítottam és akkor könnyen indult. Ma reggel próbáltam indítani és megint nehezen indult. Ha valaki találkozott hasonló hibákkal és tudna nekem segítséget nyújtani azt nagyon megköszönném.

Látatlanban kicsit nehéz okosat mondani, de a jelenségek teljesen arra utalnak, hogy a motorhőfok/vízhőfok jeladó nyamvadt meg. Azért nem indul be a hideg motor nehezen, mert azt kapja a a jeladótól a computer, hogy meleg a motor. Ezért szegényebb keveréket ad. Erre utal az is, hogy a vízhőfok meleget mutat, miközben még hideg a motor, ezért is fúj hideg levegőt. Amikor mész vele már pár kilométert, már magától is bemelegszik annyira, hogy azután egyből beindul. Ez 90%-ra biztos...


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Motor nehezen indul
HozzászólásElküldve: vas. feb. 12, 2012 9:39 pm 
Offline
Avatar

Csatlakozott: szer. máj. 04, 2011 10:01 am
Hozzászólások: 1209
Tartózkodási hely: Augsburg.de 2017 Fabia Combi 1.0 TSI Monte Carlo
Szia!

Ilyen problémát nagyon sok minden okozhat. Alapvető kérdés, hogy volt-e rendszeresen karban tartva az autó? Pl. 60000 km-nél benzinszűrő, gyertya és levegőszűrő csere megvolt?

bobek75 írta:
Sziasztok!!
Most regisztráltam és van egy 6 éves fabiám,az lenne a hiba jelenség,hogy tegnap reggel beindítottam az autót elmentem vele dolgozni semmi baja nem volt. Délután amikor akartam haza jönni nehezen indult és pár másodperc után leállt,majd ezt megismételte vagy 10x ameddigre nagy nehezen nem állt le,és nagyon hamar kb 1km alatt felment a víz hőfok 90 fokra de a meleget nem nyomta.Haza jöttem leállítottam majd újra indítottam és akkor könnyen indult. Ma reggel próbáltam indítani és megint nehezen indult. Ha valaki találkozott hasonló hibákkal és tudna nekem segítséget nyújtani azt nagyon megköszönném.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Motor nehezen indul
HozzászólásElküldve: vas. feb. 12, 2012 6:40 pm 
Offline

Csatlakozott: vas. feb. 12, 2012 6:18 pm
Hozzászólások: 9
Sziasztok!!
Most regisztráltam és van egy 6 éves fabiám,az lenne a hiba jelenség,hogy tegnap reggel beindítottam az autót elmentem vele dolgozni semmi baja nem volt. Délután amikor akartam haza jönni nehezen indult és pár másodperc után leállt,majd ezt megismételte vagy 10x ameddigre nagy nehezen nem állt le,és nagyon hamar kb 1km alatt felment a víz hőfok 90 fokra de a meleget nem nyomta.Haza jöttem leállítottam majd újra indítottam és akkor könnyen indult. Ma reggel próbáltam indítani és megint nehezen indult. Ha valaki találkozott hasonló hibákkal és tudna nekem segítséget nyújtani azt nagyon megköszönném.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szer. júl. 27, 2011 11:16 am 
Offline

Csatlakozott: kedd júl. 26, 2011 9:20 am
Hozzászólások: 3
Tartózkodási hely: Nyíregyháza
Köszönöm a segítséget majd megírom mire jutottam!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: kedd júl. 26, 2011 12:11 pm 
Offline
Avatar

Csatlakozott: szer. júl. 04, 2007 12:45 pm
Hozzászólások: 715
Tartózkodási hely: Sztg. 1.4MPi 2002. (AQW), Octavia 1.6 (BFQ)
Igen ugyan az, a termosztátba van beépítve. Sajnos nagyon valószínű, hogy gagyi cuccot sóztak rád, és azért van a hideg indítási nehézség, mert rossz értéket ad. Csak gyárit jeladóból, termoból meg legyel!
Ha fojtó volt tavaly tisztítva, akkor azzal még nem lesz gond, bár én évente szoktam takarítani olajcserekor. Egy év alatt csak minimális réteg szokott lerakodni.

Hőmérséklet jeladót ki lehet mérni, egy sima kis kézi mérőműszerrel ellenállást mérve.

Itt ebben a 74 oldalon található a táblázat:
http://www.mediafire.com/?b4jvh4jj461mw7x


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: kedd júl. 26, 2011 11:58 am 
Offline

Csatlakozott: kedd júl. 26, 2011 9:20 am
Hozzászólások: 3
Tartózkodási hely: Nyíregyháza
Szia köszönöm hogy válaszoltál. Nemrég cseréltem termosztátot, és vízhőfok jeladót is igaz nekem 1600Ft-ba került, lehet valami után gyártottat sóztak rám. fojtószelep csak tavaly volt tisztítva, de egy próbát megér. még egy kérdés a motorhőfok és a vízhőfok jeladó az egy és ugyan az?


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: kedd júl. 26, 2011 11:39 am 
Offline
Avatar

Csatlakozott: szer. júl. 04, 2007 12:45 pm
Hozzászólások: 715
Tartózkodási hely: Sztg. 1.4MPi 2002. (AQW), Octavia 1.6 (BFQ)
istvan0215 írta:
Sziasztok szeretném segítségeteket kérni, 2000-es 1.4-es mpi fabiam van. Problémám a következő lenne, hidegen az autó nagyon nehezen indulbe, és az alapjárat is ingadozik mindaddig amig a motorhőfok elnem éri a középtartományt. Melegen a kulcs elforditásakor egyböl indul. Mi lehet a hiba oka?


Hello!
Legvalószínűbb hiba a hőmérséklet jeladó lesz. Meg kell nézni a gyári számát, és csak gyárit szabad belerakni! kb. 3000Ft
Nem volt olyan, hogy a műszerfalon a motor hőmérséklet jelző nem működött?

Volt cserélve termosztát? Gyári termosztát, amikor eltörik megüti a hőmérséklet jeladót és tönkremehet ettől. Ha rossz a termosztát abból meg csak lengyelt szabad megvenni, mert a gyári 1-2 év és hasonlóan jár.
Itt egy kis képes segítség hozzá:
http://www.sof.hu/?q=node/9/89

Jeladó csere után is ha igen ingadozik az alapjárat egy fojtószelep tisztítást kéne csinálni, de ha nagyon koszos kábellel alapbeállítást kell neki adni, mert sok idő még újra betanulja a megfelelő értékeket.
Ahhoz egy kis segítség:http://www.sof.hu/?q=node/9/79


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: kedd júl. 26, 2011 9:30 am 
Offline

Csatlakozott: kedd júl. 26, 2011 9:20 am
Hozzászólások: 3
Tartózkodási hely: Nyíregyháza
Sziasztok szeretném segítségeteket kérni, 2000-es 1.4-es mpi fabiam van. Problémám a következő lenne, hidegen az autó nagyon nehezen indulbe, és az alapjárat is ingadozik mindaddig amig a motorhőfok elnem éri a középtartományt. Melegen a kulcs elforditásakor egyböl indul. Mi lehet a hiba oka?


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 265 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség