TiB írta:
Szia!
Sziasztok!!
Nagyon köszönöm a gyors választ így már eltudok valamerre indulni.Benzinszűrőt még nem cseréltem pedig egyszer már neki álltam csak nem mertem nagyon feszegetni a csőfogó zégert vagy mi a fenét,a gyertya se volt még cserélve(100000km van a kocsiban).De vissza térve a problémámhoz a hőfok jeladót hol találom az autóban és tesztelni lehet valahogy hogy jó vagy nem.Előre is köszönöm a válaszokat.Üdv:Bobek75
Ilyen problémát nagyon sok minden okozhat. Alapvető kérdés, hogy volt-e rendszeresen karban tartva az autó? Pl. 60000 km-nél benzinszűrő, gyertya és levegőszűrő csere megvolt?
bobek75 írta:
Sziasztok!!
Most regisztráltam és van egy 6 éves fabiám,az lenne a hiba jelenség,hogy tegnap reggel beindítottam az autót elmentem vele dolgozni semmi baja nem volt. Délután amikor akartam haza jönni nehezen indult és pár másodperc után leállt,majd ezt megismételte vagy 10x ameddigre nagy nehezen nem állt le,és nagyon hamar kb 1km alatt felment a víz hőfok 90 fokra de a meleget nem nyomta.Haza jöttem leállítottam majd újra indítottam és akkor könnyen indult. Ma reggel próbáltam indítani és megint nehezen indult. Ha valaki találkozott hasonló hibákkal és tudna nekem segítséget nyújtani azt nagyon megköszönném.
Látatlanban kicsit nehéz okosat mondani, de a jelenségek teljesen arra utalnak, hogy a motorhőfok/vízhőfok jeladó nyamvadt meg. Azért nem indul be a hideg motor nehezen, mert azt kapja a a jeladótól a computer, hogy meleg a motor. Ezért szegényebb keveréket ad. Erre utal az is, hogy a vízhőfok meleget mutat, miközben még hideg a motor, ezért is fúj hideg levegőt. Amikor mész vele már pár kilométert, már magától is bemelegszik annyira, hogy azután egyből beindul. Ez 90%-ra biztos...