Skoda Fabia Club fórum

Pontos idő: szomb. nov. 17, 2018 11:31 pm

Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 211 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: pén. ápr. 11, 2014 7:14 am 
Offline

Csatlakozott: csüt. jún. 14, 2012 2:03 pm
Hozzászólások: 5
Szervusz.

Nekem évekbe telt mire rájöttem mi az ok.
Sajna egy nagy katyvaszt magába foglal a kis lámpácska.
Nálam a lambdaszondát jelezte...
Persze előtte ketté kellett égnie a katalizátoromnak, hogy erre rájöhessek. :(
Mérdesd ki a szondát.
Nálam jó volt az alsó, felső érték, csak már le volt lassulva.
Elfáradt szegény.
A gyártók is 130.000 km-ig javalják...
Azóta nem világítok folyamatosan. :) ... csak néha, de az már a következő gond lesz...
Szottyosodik az egyik gyertyám és a kompresszió sem az igazi az adott hengernél... gyűrűzés fog következni.
Remélem tudtam valamicskét segíteni.

Ui.: Egy cimborámé hengerfejes volt, azért világított a lámpion.
Vizet nem eszi?


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Check engine
HozzászólásElküldve: vas. márc. 23, 2014 3:07 pm 
Offline

Csatlakozott: vas. márc. 23, 2014 2:54 pm
Hozzászólások: 2
Sziasztok!
Új vagyok még itt a fórumon, de figyelemmel kísérem bizonyos időközönként a témákat.
Nos a problémámra sajnos nem találtam megfelelő topicot, így előre is elnézést, hogy ha mégis lenne.
A problémám részletezése a következő:
Adott egy AZQ motoros, 2004-es, 1.2-es HTP Fábia, amin, az utóbbi időben elég sűrűn előjön a check engine hiba. Nem tudom jelenleg mihez kötni, mert maga az alapjárat egyenletes, a kocsi megfelelően húz és pöcre indul. A fogyasztása sem változott. Időnként azonban előjön a hiba és nem csak felvillan, hanem ég is a lámpa, majd eltűnik és egy darabig megint nem jelentkezik. Egyedül ahhoz tudom kötni a hibát, hogy időnként jön egy gödör, vagy csatornafedél, amit akaratlanul is megtalál az ember. Ilyenkor villan fel és ég egy darabig a lámpa (adott út végéig, vagy míg nem történik valami). Teljesen laikus vagyok az autókhoz, csak használom, így nem nagyon tudok komolyabban belenézni. A motorban "elvben" 184 ezer kilométer van és túl van a vezérmű cserén is (bár azt tudom, hogy későn került erre sor, mert én már a 3. tulaj vagyok és az előzőek nem foglalkoztak ezzel).


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Sziasztok
HozzászólásElküldve: kedd okt. 01, 2013 6:59 am 
Offline

Csatlakozott: hétf. szept. 30, 2013 8:04 am
Hozzászólások: 34
Köszi a válaszokat!Azt elfelejtettem írni,hogy a villogás csak és kizárólag akkor jelentkezik ha az autó üresben áll és persze akkor sem mindig.Aztán ha elindulok a villogó hibajelzés vagy teljesen megszűnik vagy átvált folyamatos jelzésre!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Sárga motorvisszajelző lámpa
HozzászólásElküldve: hétf. szept. 30, 2013 8:07 pm 
Offline
Avatar

Csatlakozott: szer. máj. 04, 2011 10:01 am
Hozzászólások: 1209
Tartózkodási hely: Augsburg.de 2017 Fabia Combi 1.0 TSI Monte Carlo
Villogó figyelmeztető lámpával (bármelyik is az) nem szabad a járművet tovább üzemeltetni. Ez olyan hibát jelez, ami vagy a forgalombiztonságot veszélyezteti, vagy további károsodáshoz vezethet.

Ki kell olvasni az autó vezérlőinek a hibatárát, abból jó eséllyel kiderül, hogy mi a hiba. Ha nincs hozzá eszközöd, akkor egy a típushoz értő szerelőhöz vidd el.

zoolee78 írta:
Sziasztok,
Üdvözlök itt a fórumon Mindenkit!
Kb 2 hónapja vettem egy 2006-os 1.2 12V-s fabia combit amiben a sárga motorvisszajelző néha néha villog egy kicsit aztán állandóan világít majd miután egy kicsit ki kormolom az autót és megyek vele 20-40 km-t a lámpa magától kialszik.Van-e valakinek hasonló tapasztalata vagy tud-e valaki segíteni mi lehet a gond?
Előre is köszi!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Sárga motorvisszajelző lámpa
HozzászólásElküldve: hétf. szept. 30, 2013 6:34 pm 
Offline

Csatlakozott: csüt. ápr. 01, 2010 1:49 pm
Hozzászólások: 642
Tartózkodási hely: Baranya, 1.4 16V BBZ kombi
zoolee78 írta:
a sárga motorvisszajelző néha néha villog egy kicsit aztán állandóan világít majd miután egy kicsit ki kormolom az autót és megyek vele 20-40 km-t a lámpa magától kialszik


Szia zoolee78!

Kellene egy hibakód kiolvasás, mert a "sárga motorvisszajelző lámpa" villogását/világítását sokféle hiba okozhatja...
Mindnek van egy szám kódja (és hozzá egy szöveges leírás), a szám kód (vagy kódok) kiolvasását kellene első körben elérned.

(amúgy pedig nem lett volna szükséges egy újabb témát nyitnod ezért a kérdésért, a "Hibák, kérdések, szervíztapasztalatok" nevű pont az ilyen kérdéseknek van)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Sárga motorvisszajelző lámpa
HozzászólásElküldve: hétf. szept. 30, 2013 8:14 am 
Offline

Csatlakozott: hétf. szept. 30, 2013 8:04 am
Hozzászólások: 34
Sziasztok,
Üdvözlök itt a fórumon Mindenkit!
Kb 2 hónapja vettem egy 2006-os 1.2 12V-s fabia combit amiben a sárga motorvisszajelző néha néha villog egy kicsit aztán állandóan világít majd miután egy kicsit ki kormolom az autót és megyek vele 20-40 km-t a lámpa magától kialszik.Van-e valakinek hasonló tapasztalata vagy tud-e valaki segíteni mi lehet a gond?
Előre is köszi!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Motor jel ikon
HozzászólásElküldve: kedd feb. 12, 2013 3:44 pm 
Offline

Csatlakozott: pén. aug. 31, 2007 1:58 pm
Hozzászólások: 5564
Tartózkodási hely: 2001. 1.4 MPI AQW
Szia!

Semmi köze a két dolognak egymáshoz. A sípoló hangot azért adta, mert behúztad a kéziféket menet közben. A lámpa meg azért aludt el, mert bizonyos számú hibátlan ciklus után magától kialszik. A hiba azért továbbra is bent marad a hibatárolóban, azt csak eszközzel lehet kitörölni.

masolo01 írta:
Sziasztok. Kb. 1 hete cseréltem az autón (1.2 htp)gyújtótrafókat és gyertyákat. A műszerfalon továbbra is világított a motor jel ikon. Ma mivel szépen esett a hó gondoltam 1 sikeres padlógáz - kézifékes megfordulást csinálok. Sodródás közben egy sipoló hang közben elaludt a műszerfalon a motor ikon. Azóta sem világít és nem érzem hogy gond lenne az autóval.
Kérdezem :?: ez mitől van-volt.
üdv


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Motor jel ikon
HozzászólásElküldve: kedd feb. 12, 2013 3:33 pm 
Offline

Csatlakozott: csüt. feb. 07, 2013 5:26 pm
Hozzászólások: 1
Sziasztok. Kb. 1 hete cseréltem az autón (1.2 htp)gyújtótrafókat és gyertyákat. A műszerfalon továbbra is világított a motor jel ikon. Ma mivel szépen esett a hó gondoltam 1 sikeres padlógáz - kézifékes megfordulást csinálok. Sodródás közben egy sipoló hang közben elaludt a műszerfalon a motor ikon. Azóta sem világít és nem érzem hogy gond lenne az autóval.
Kérdezem :?: ez mitől van-volt.
üdv


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szer. aug. 22, 2012 10:59 pm 
Offline

Csatlakozott: pén. márc. 20, 2009 10:39 pm
Hozzászólások: 39
djboris Ma sikerült az alapbeállítás. Minden rendben van.
Köszönöm.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Motorvezérlő lámpa
HozzászólásElküldve: hétf. aug. 20, 2012 9:53 pm 
Offline

Csatlakozott: pén. márc. 20, 2009 10:39 pm
Hozzászólások: 39
Köszi holnap remélem sikerül az alapbeállítást megcsinálni.
Majd jelzek, ha jó lett.
Köszi:
Dedi
djboris írta:
Szia,

Alapbeállítás nélkül nem érdemes fojtó tisztítást csinálni.
Kábel+computer+VagCom(diag. szoftver).

Alapbeállítás után valószínűleg megoldódik a gond.

Dedi írta:
Sziasztok!
Ma cseréltem olajat és elvégeztem a fojtószelep tisztítást /fojtószelep tisztító spaival / Nem volt nagyon koszos. Majd az olajcsere törölve a műszerfalon.
Meglepetést okozott a motor beindítása után kb 5 perc múlva a motor ikon világítani kezdett. többszöri újraindítás után sem aludt ki.
Akkusarút kb 15 percre levettem, de a lámpa nem alszik ki.
A motornál nem érzékelek semmi különleges változást.
Fábia 1.4 mpi a motor kód AQW.
Esetleg a MAP senzor lehet a hibás?
Holnap egy hosszabb útra készülök és nincs aki a hibakódot kiolvasná.
Segítségeteket előre is megköszönöm.
Dedi :falbav:


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Motorvezérlő lámpa
HozzászólásElküldve: hétf. aug. 20, 2012 7:16 am 
Offline
Avatar

Csatlakozott: csüt. feb. 11, 2010 10:24 am
Hozzászólások: 1560
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós 1.4 16V BXW 2008 Ambiente
Szia,

Alapbeállítás nélkül nem érdemes fojtó tisztítást csinálni.
Kábel+computer+VagCom(diag. szoftver).

Alapbeállítás után valószínűleg megoldódik a gond.

Dedi írta:
Sziasztok!
Ma cseréltem olajat és elvégeztem a fojtószelep tisztítást /fojtószelep tisztító spaival / Nem volt nagyon koszos. Majd az olajcsere törölve a műszerfalon.
Meglepetést okozott a motor beindítása után kb 5 perc múlva a motor ikon világítani kezdett. többszöri újraindítás után sem aludt ki.
Akkusarút kb 15 percre levettem, de a lámpa nem alszik ki.
A motornál nem érzékelek semmi különleges változást.
Fábia 1.4 mpi a motor kód AQW.
Esetleg a MAP senzor lehet a hibás?
Holnap egy hosszabb útra készülök és nincs aki a hibakódot kiolvasná.
Segítségeteket előre is megköszönöm.
Dedi :falbav:


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Motorvezérlő lámpa
HozzászólásElküldve: vas. aug. 19, 2012 7:13 pm 
Offline

Csatlakozott: pén. márc. 20, 2009 10:39 pm
Hozzászólások: 39
Sziasztok!
Ma cseréltem olajat és elvégeztem a fojtószelep tisztítást /fojtószelep tisztító spaival / Nem volt nagyon koszos. Majd az olajcsere törölve a műszerfalon.
Meglepetést okozott a motor beindítása után kb 5 perc múlva a motor ikon világítani kezdett. többszöri újraindítás után sem aludt ki.
Akkusarút kb 15 percre levettem, de a lámpa nem alszik ki.
A motornál nem érzékelek semmi különleges változást.
Fábia 1.4 mpi a motor kód AQW.
Esetleg a MAP senzor lehet a hibás?
Holnap egy hosszabb útra készülök és nincs aki a hibakódot kiolvasná.
Segítségeteket előre is megköszönöm.
Dedi :falbav:


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: vas. máj. 20, 2012 5:44 pm 
Offline

Csatlakozott: csüt. ápr. 14, 2011 8:29 pm
Hozzászólások: 113
Tartózkodási hely: Érd
Sziasztok tegnap sikerült feltehetöen urrálenni a bajon. Egy skodaszervizes haver megnézte az autot (szerelgetet is), folytoszelep tisztittás illetve a légnyomás és hömérö tisztittás, majd változás hiányában üzemanyagnyomás mérés. 3baros szüröm van és fel is nyomja a rendszert majd ahogy megáll a szivattyu abban a pillanatban visszaesik 1,5barra a nyomás és valoszinü hogy ez okozza a problémámat.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: hétf. márc. 26, 2012 6:11 pm 
Offline

Csatlakozott: csüt. ápr. 14, 2011 8:29 pm
Hozzászólások: 113
Tartózkodási hely: Érd
Szia A folytoszelep relativ tiszta, enyhén kormos, az alapbeállitás alatt mit értesz???
Csabaa írta:
Kovabe írta:
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne hogy van egy 1.4 16V BBZ fabiam és ha nagy zökkenobe megyek akkor világit az EPC mig újra nem indittom illetve idönként le is fullad de egyböl újra indul. Gondoltam hogy esetleg üzemanyagszürö, vagy lehet hogy csak valami csatlakozásihiba?? Illetve álltalában csak akkor jelentkezik a hiba hogyha kevés az üzemanyag (10L), de egyszerüen nem jövök rá mi a hiba. Hibakodolvasoval is olvastam és azt irta hogy alacsony üzemanyag vagy légnyomás érték de akkor most hol keressem a hibát? Esetleg a légnyomásra van valami alapérték mert probálgattam légszürö nélköl de akkor is ugxan az az értéket mutatta (32kPa). Elöre is köszönöm

szia
A folytó szelep tiszta? kapott alapbeállítást?


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: hétf. márc. 26, 2012 7:15 am 
Offline
Moderátor
Avatar

Csatlakozott: szer. jún. 24, 2009 10:37 pm
Hozzászólások: 7433
Tartózkodási hely: Budapest XX.
Autó: 2003. 1,2 12V AZQ
Kovabe írta:
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne hogy van egy 1.4 16V BBZ fabiam és ha nagy zökkenobe megyek akkor világit az EPC mig újra nem indittom illetve idönként le is fullad de egyböl újra indul. Gondoltam hogy esetleg üzemanyagszürö, vagy lehet hogy csak valami csatlakozásihiba?? Illetve álltalában csak akkor jelentkezik a hiba hogyha kevés az üzemanyag (10L), de egyszerüen nem jövök rá mi a hiba. Hibakodolvasoval is olvastam és azt irta hogy alacsony üzemanyag vagy légnyomás érték de akkor most hol keressem a hibát? Esetleg a légnyomásra van valami alapérték mert probálgattam légszürö nélköl de akkor is ugxan az az értéket mutatta (32kPa). Elöre is köszönöm

szia
A folytó szelep tiszta? kapott alapbeállítást?


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 211 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség