Szervusztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha valakinekvan valami jó tippje. Sajon nemrégiben egy koccanás következtében sérült az 1,2-es Fábiám eleje.
Szervízbe megjavították a biztosító fizette. Azonban azóta nem igazán jó a válltó..
Kettesből hármasba téve a váltkart "vezetni kell" mert nem megy simán. Ha pl. nulla állásban meghúzom magam felé a kart és elengedem, visszakéne mennie alap helyzetbe. De ez sajnos ott marad, ez okozza, hogy kettesből hármasba váltáskor végig "vezetni" kell és jól el kell találni a pozíciót. Elég kellemetlen, főleg az asszonynak...
Szervízbe vissza vittem, ahol spray-al fújkálták a csatlakozó dolgokat, még a húlye is látja, nem ott van a gond. Ja és azt mondták új váltó kell és azt már nem fér bele a biztosításba. Tök h.-nak nézik az embert.
A váltónál lévő kart kézzel mozgatva érezhető, hogy amikor lefelé nyomom ( egyes fokozatnak megfelelő irány) akad a szerkezet és a már említett módon nem tér vissza.
Valaki esetleg javított-e már ilyen típusú váltót. Én is láttam már közelről több váltót is, de Skoda váltót nem ismerem, viszont biztosan nem fog a szervíz új váltót rámbeszélni..
Nekem akkor csinált ilyet a Fabia, amikor az alsó motortartó bak elért(berepedezet), és emiatt nem tartotta rendesen a motort, ami miatt feszült az egész motor-váltó szerkezet. A motortartó bak cserével megoldódott a probléma. Utána kellene nézni, hogy az ütközés során megnyomódott e a motor, vagy sérül az alsó motortartó bak.