Akoska írta:
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy utolérte a végzet a mi gépsárkányunkat is(2001 Fabia 1.4 AME 77000km). Elkezdett sötétülni a kiegyenlítőtartály "vízmentes" része, és fehér trutyi csapódik ki a zárósapkán (a motorolajon nem veszek észre változást, víz egyenlőre nem fogy). Kérdésem az lenne, hogy szétszedéskor, ha odáig jutok, elégséges a hüvelykiállást mérni, ha jó újra összerakni, vagy ha úgyis bontva van a motor, inkább vegyem ki a hüvelyeket is és hézagoljam újra őket? Nem szeretnék sokkal több időt és pénzt fordítani a dologra mint szükséges, de rövid távon nem szeretném megint bontani a motort emiatt érdeklődnék!
Köszönöm előre az építő jellegű hozzászólásokat!
Helló!Ha nem fogy a hűtővíz akkor az olajbetöltő nyílás kupakján a fehér trutyi nem hengerfej tömítés hibája miatt van nálad hanem vagy állandó rövidtávú használattól vagy ami valószínűbb a rossz termosztáttól lehet.Elvileg elég leellenőrizni a hüvelykiállást bár te ezt otthon nem tudom mivel fogod megtenni,de ha jó akkor össze lehet rakni.Amit viszont meg kéne tenni a hengerfej síkólását ha már szét lesz szedve.Én ha a fagyálló nem fogy és a motorolajba sem jut bele akkor biztos nem bontanám meg a motort,viszont a termosztát tájékán körülnéznék,mert az valószínűleg rossz lehet nálad.
Köszönöm válaszod! A kiegyenlítő tartály és a zárósapkája trutyisodik, a motoron még nem vettem észre,nem változik az olaj mennyisége, minősége, olajbetöltő kupakja tiszta. Ellenben a kiegyenlítő felső fele, már szürke színben pompázik.