gault írta:
Köszönöm a választ. Igen, ezt már én is olvastam, amikor megjelent a cikk, akkor is, most meg újra, hogy ez a hiba van nálam. Kerestem is két céget. Az is belejön 100 ezerbe+- és nem tudom, hogy valóban megoldás-e. Az egyiknél idén szóba sem jöhet, a másiknál válaszra sem méltattak.
Beletörődtem már, hogy kifizetem és komplett felújíttatom a hengerfejet és a szelepeket+vezérlés+olajcsere, ha már ilyen megbontás lesz, csak az említett km véleményem szerint kevés az autóban, hogy ilyen hibát produkáljon. Nem turbós, fsi, tsi motor, nem háromhengeres, nem olyan, amiket nem dícsérnek és mégis előjött.
amelyik kocsiban EGR szelep van és sok rövid távot mennek vele .Sajnos előjön. Az EURO normák miatt a kipufogó gázt visszavezetik a szivó oldalra. A kipufogó gáz nem a legtisztább. a korom olajsár lerakódik a szivószelepekre és ezzel elzárja a levegő és benzin utját. A rövid távok miatt nem melegszik fel üzeni hőfokra a hengerfej és a szelep . Így meg nem tud öntisztulni a rendszer
A megelőzése
a fordulatszámot magasan kell tartani ( nem tudom biztosa 2500 ford/perc fölött zár az EGR szelep) Városban nem 4 fokozatban 2000 fordulattal menni 50Km/ órával hanem harmadikban 3000 fordulat fölött.
" kiégetés" tankolásnál tenni a tankba szeleptisztító folyadékot és a kocsi nagy fordulaton 50-100 km úton meghajtani 5 sebességet elfelejteni 4 ben 120- 130 km/ óra menni. Ez kb 5000 ford/perc . A motor jól átmelegszik. Üzem meleg motornál könnyebben zajlik a tisztulás.
Saját autómnál (BME nincs EGR szelep , egy gonddal kevesebb

)
rátéve a műszert katalizátor hibát írt ki , már 300 ezres javítást vizionáltam. Itt katalizátor tisztítóval jól meghajkurászva elmúlt a hiba.
a diózás leszedik a szívósort és a szelepekhez egy spéci csövön ( zárt szelep állásnál) nagy nyomáson befújják a dióhéjat , A puha dióbél nem bántja a fém alkatrészeket csak a kokszot és az olajsarat távolítja el. a befujással ellentétesen közben kiszívjak a koszos héjat.
Szétszerelésnél leszedi a hengerfejet és a szelepnél a kosz valahogy kikaparássza . Jobb esetben kiszedi a szelepeket és úgy tisztítja .
anyagköltség kb hengerfej tömítés, vezérlés szett, ( minden megbontott tömítést illik cserélni) fagyálló, motorolaj+ szűrő ha már bontva van érdemes szelepszár szimeringet cserélni szelepeket átnézni ha kell bemarni csiszolni.
Mi a hiba jelenség hogy tisztítást javasolnak?