hubo44 írta:
,,fém kopogó hangja van,,
serintem nem a lanc les merefele laks eštleg probalj hangot rôgziteni ide.
6V-nel nem musaj lancot čerelni nem sok ugrani.
https://youtu.be/tAvDlDBbpsohttps://youtu.be/P5EQRPhlOz0Nem tudom mennyire hallatszik jól, fémes csattogó hang, mint mikor a szánkkal csettintünk. Egy volt szervizes mondja hogy ez lánc, mások h hidrotőke, a hengerfej szívó része felől jön a hang, de ha a fülem ráteszem akkor az injektor közös nyomócsöve csattog.
Tavaly gépműhelyben szelepcsere, azt is mondták már h mostanában az a gépműhely sok hengerfejet elront és már nem visznek oda hozzájuk , 7 rosszat hallottam már, rossz szelepszárszimeringet tesznek rá, illetve hanyagul dolgoznak. Nekem a szokásos szelepégés volt a gond, nem tudtam ki h mit cseréltek, nem tudom volt a a 3 kipufogó szelepen kívül más cserélve vagy sem, azt sem hogy a szelepvezetőket is cserélték e vagy sem. Azt is mondták hogy vmelyik szelepvezető kikopott és lötyög a szelep benne. 2 hónapja csinálja, tavaly volt javítva, 10 hónapig jó volt, most ez lett a baja, de már egy szervizes azt fújja ez a lánc ami megnyúlt, és csere... ő azt mondja 120e-nél cserélni kell a láncot meg újra rendberakni a hengerfejet. Víz, olaj rendben, kicsit csípi az olajat, de hát melyik nem, főleg ha a szimeringek rosszak, 5.5-7.2 között eszik, minden teszt ok, hiba nincs, de csattog fémesen! És nagyon olyan érzésem van hogy a lánc dologgal le akarnak húzni. Havernak, szomszédnak is volt lánc baja a kocsijával, az folyamatosan csörgött, csattogott, csúnya hangja volt. Ma leszedtem a szívótorkot, időzítés célszerszám be a lendkerék lyukba, felül a vezérlés célszerszám hajszálnyit szorul, de a főtengely célszerszámmal tudok egy hajszálnyit tekerni a főtengelyen és akkor nagyjából jó jár... Fog nincs elugordva, ha nyúlt a lánc ennyit???? Tavaly is kb így ment bele a vezérlés beállító célszerszám, az h felül századokkal nem pontos lehet a célszerszám vastagsága okozza, de mondom ez így lett szétszedve, ezzel és így összerakva. Annyit mondott a volt szervizes fickó hogy a vezérműtengely csavarját és fogaskereket levettem??? Mondom nem, egybe vettem ki, hisz hengerfej javítás volt, egybe ki, ugyanúgy gyári összeszereléssel vissza. Minek piszkáljam hiszen az gyárilag úgy volt összerakva. Így ment áprilisig hiba nélkül. Azóta csattog. 100 szerelő 100 féle verzió, de ez az utolsó kiborított a lánccal. Mi lehet a baj. lehet e lánc? Tegyek fel még videót? Most kivettem az injektorokat, és rámérek, a 3. henger injektora felől jön a csattogó hang de leht h csak megvezeti a hangot a benzin a közös nyomócsőben. Hülyét kapok. Szervízben mértünk olajnyomást 4.5 bár, tán 2-6 között kell lenni, másik szerelő havernál majd 5 bár nyomást mértünk. Általában 8e megyek az olajjal, és mivel mindig 4 litert veszek és 1 megmarad, max. tavasszal kiengedek belőle 1 litert és a maradékot beleöntöm h frissüljön, tehát 8e alatt évente 1.1/3x cserélek olajat. 10W40-et. Azt mondták a szervizben hogy skoda előírás lett az 5w40 mert az olajjáratok beégnek az ásványi olaj lerakódástól, 5w40 kell bele full syntetic olaj mert az nem ég meg. Másoktól azt hallom az is hajlamos megégni nagy terhelésnél. Mostmár tényleg nem tudom. 137e van benne, 126e-nél volt hengerfejezve. Jah szervizek és házi szerelők megbízhatatlanok a környéken, de mostmár a volt skoda szervizes fickóval is aki a lánc dolgot mondta vele is hitetlen lettem. Teljesen tanácstalan vok!
Lánc nyúlás esetében az időzítő célszerszámmal meg tudom nézni h valóban nyúlt e vagy sem? Mert ha rögzítem alul a főtengelyt és a lánc nyúlott akkor a vezérlés tengelye visszább kellene állnia és így nem igazán kellene tudnom beledugni a másik célszerszámot. Nekem belemegy, max mondom 100-ad mm-es eltérés lehet, tehát belemegy csak kissé szorul, de ha a hajszálnyit fordítok a főtengelyen amennyit a főtengely célszerszáma enged vagy míg az nem feszül jobban, akkor már könnyedén jár vezérlés szerszáma. Ez lehet nyúlás?
Kérlek segítsetek! Köszönöm!