zorba30 írta:
Sziasztok! Van egy 1,2-es fabiám. Ma reggel nem indult be a drága. Nincs szikra és könnyen forog a moci. 2005 áprilisi az autó. Van valakinek ötlete, mi lehet vele? A computer kiolvasás sterint:jeladó és lambdasonda. előre is köszi! 79000 van benne. lehet hogy átugrott a vezérműlánc?
Szia!
Nekem kürölbelül 3 hete történt és sajnos nem elöször hogy átugrott a vezérmű lánc. Most csak 1 fogat és még nagy nehezen és óvatosan hazamentem vele(kb. 1km-et), de a szervízbe már húztuk az autót. Több helyen is olvastam hogy az 1.2-es 12 szelepes motornak ez a gyengéje. Először 75000km-nél csinálta és most 105000km-nél csinálta mégegyszer. A szervíz azt mondta hogy nem értik miért romlott el mert ez amit 75-nél beleraktak már az erősebb szerkezet volt mint a gyári. Ennyit az erősebbről. Kibirt 30ezer km-t. A vicc az egészben hogy arra fogták rá hogy nem jó olaj volt a motorban mert nagyon sűrű volt amikor leengedték.Mivel én cseréltem az olajat (azt raktam bele amit a szerviz is használ) sajnos bármit ráfoghattak mert úgy sem tudnám bebizonyítani hogy igazam van. Én 5W-40-es olajat raktam bele, most pedig már 5W-50-es olajat raktak bele.(ahány szervíz annyi féle olaj) A dolog érdekesebb oldala az hogy azóta is hallom indításkor azt a kis súrlódó hangot amit a lánc ad ki mert az indításkor csak egy kis rugó feszíti, ami nem iagzán jó megoldás.Ha beindul az autó akkor már semmi gond. Szóval akinek 1.2-es 12 szelepes motorral szerelt Fabiája van az készüljön! Előbb vagy utóbb bekövetkezik. Sajnos!!!!
Puffyn