Skoda Fabia Club fórum

Pontos idő: szomb. dec. 15, 2018 6:27 pm

Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 72 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Fábia motorhiba?
HozzászólásElküldve: pén. nov. 05, 2010 3:14 pm 
Offline

Csatlakozott: pén. aug. 31, 2007 1:58 pm
Hozzászólások: 5564
Tartózkodási hely: 2001. 1.4 MPI AQW
Milyen motor?

FranKyG70 írta:
Üdv,
Lenne egy olyan gondom az autóval, hogy hosszabb állás utáni első indításkor az autó normálisan indul és normálisan is melegszik a motor, de miután leállítom és megint indítom akkor nehezen indul be és a motor már lehűlt. Hosszabb út után is csak negyedig melegszik fel, ha ezek után megint leállítom, akkor a leállítástól kb fél perc és már megint hideg a motor (kinti 20 fok felett is). Ilyenkor (mikor hideg) az autónak fura hangja van.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy ezt mi okozhatja és nagyjából mennyibe kerülhet a megcsináltatása?

Előre is köszi.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fábia motorhiba?
HozzászólásElküldve: pén. nov. 05, 2010 2:59 pm 
Offline

Csatlakozott: hétf. máj. 25, 2009 2:51 pm
Hozzászólások: 711
Tartózkodási hely: 2004; 1.2 12V AZQ
Nagy valószínűséggel vízhőfokjeladó a hibás. Fűtés van rendesen az autóban?
Milyen motorral van szerelve az autó?
2 és 8 E Ft között van az alkatrész ára és kb 10 perc a csere.

FranKyG70 írta:
Üdv,
Lenne egy olyan gondom az autóval, hogy hosszabb állás utáni első indításkor az autó normálisan indul és normálisan is melegszik a motor, de miután leállítom és megint indítom akkor nehezen indul be és a motor már lehűlt. Hosszabb út után is csak negyedig melegszik fel, ha ezek után megint leállítom, akkor a leállítástól kb fél perc és már megint hideg a motor (kinti 20 fok felett is). Ilyenkor (mikor hideg) az autónak fura hangja van.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy ezt mi okozhatja és nagyjából mennyibe kerülhet a megcsináltatása?

Előre is köszi.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Fábia motorhiba?
HozzászólásElküldve: pén. nov. 05, 2010 2:12 pm 
Offline
Avatar

Csatlakozott: szomb. ápr. 24, 2010 12:02 am
Hozzászólások: 8
Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
Üdv,
Lenne egy olyan gondom az autóval, hogy hosszabb állás utáni első indításkor az autó normálisan indul és normálisan is melegszik a motor, de miután leállítom és megint indítom akkor nehezen indul be és a motor már lehűlt. Hosszabb út után is csak negyedig melegszik fel, ha ezek után megint leállítom, akkor a leállítástól kb fél perc és már megint hideg a motor (kinti 20 fok felett is). Ilyenkor (mikor hideg) az autónak fura hangja van.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy ezt mi okozhatja és nagyjából mennyibe kerülhet a megcsináltatása?

Előre is köszi.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. júl. 15, 2010 3:24 pm 
Offline

Csatlakozott: csüt. júl. 15, 2010 3:21 pm
Hozzászólások: 1
Nekem is ugyan ez volt. Hibának azt találták, hogy a légbeömlőnél dugulás volt. Nagy nyomású levegővel kifújták, s tökéletes azóta. Melegben nem indult előtte, vagy ha igen, dadogott, s megállt. A levegőhiány miatt volt benzinszag, mert túl dús volt a keverék.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: hétf. júl. 12, 2010 7:50 pm 
Offline

Csatlakozott: csüt. aug. 14, 2008 5:46 pm
Hozzászólások: 14
Tartózkodási hely: Hatvan
Démuth Ati írta:
Nekem is ilyen gondom volt! A vízhőfok jeladó cseréje nálam megoldotta a dolgot! Mindössze 2500 forint bánta!


Hali!

Köszi a segitséget.Kipróbálom remélem nekem is csak ennyi lesz a probléma.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: hétf. júl. 12, 2010 7:40 pm 
Offline
Avatar

Csatlakozott: kedd nov. 10, 2009 8:46 pm
Hozzászólások: 43
Tartózkodási hely: Hajdú-Bihar
Nekem is ilyen gondom volt! A vízhőfok jeladó cseréje nálam megoldotta a dolgot! Mindössze 2500 forint bánta!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: melegben nem indul
HozzászólásElküldve: hétf. júl. 12, 2010 5:33 pm 
Offline

Csatlakozott: csüt. aug. 14, 2008 5:46 pm
Hozzászólások: 14
Tartózkodási hely: Hatvan
Ted Mosby írta:
turesz írta:
A vízhőmérő gombája összefügg a motor hőmérő jeladójával?


Igen, olyannyira, hogy a kettő (bár motor hőmérő jeladó nincs) egy és ugyanaz.[/quote

Sziasztok!

Nekem is hasonló a problémám nagy melegben.Viszont a vizhőfok nem ingadozik.Ha egész nap tűző napon áll,is nehezebben indul,mint kellene.De fél óra állás után 4-5 inditás is van,hogy kell.Majd ha beindult benzinszag érződik.Hol keressem a hibát?

Köszi:Petya60


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: melegben nem indul
HozzászólásElküldve: szomb. júl. 10, 2010 6:34 am 
Offline
Avatar

Csatlakozott: pén. dec. 19, 2008 6:29 pm
Hozzászólások: 1151
Tartózkodási hely: Fabia I Sedan (2004) 1.2 HTP 12V (AZQ) (Classic, AC, ABS)
turesz írta:
A vízhőmérő gombája összefügg a motor hőmérő jeladójával?


Igen, olyannyira, hogy a kettő (bár motor hőmérő jeladó nincs) egy és ugyanaz.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: melegben nem indul
HozzászólásElküldve: pén. júl. 09, 2010 10:06 pm 
Offline

Csatlakozott: pén. júl. 09, 2010 10:01 pm
Hozzászólások: 15
Sziasztok
Skoda fábia 1,4 mpi-m van vízhűtő óra valamikor visszamegy valamikor nullára, ingadozik.
Szerintetek köze van, ahhoz hogy mostanában a nyári melegben, meleg motornál csak az indító motor jár nem indult be csak nehezebben (motor hőmérséklet jeladó hibás stb)
A vízhőmérő gombája összefügg a motor hőmérő jeladójával?


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szomb. máj. 22, 2010 7:46 pm 
Offline
Avatar

Csatlakozott: hétf. ápr. 05, 2010 9:28 pm
Hozzászólások: 153
Tartózkodási hely: Tatabánya
Köszönöm szépen!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szomb. máj. 22, 2010 7:06 pm 
Offline
Moderátor
Avatar

Csatlakozott: szer. jún. 24, 2009 10:37 pm
Hozzászólások: 7457
Tartózkodási hely: Budapest XX.
Autó: 2003. 1,2 12V AZQ
szia

Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Vízhőfok jeladó (hőgomba)
HozzászólásElküldve: szomb. máj. 22, 2010 6:29 pm 
Offline
Avatar

Csatlakozott: hétf. ápr. 05, 2010 9:28 pm
Hozzászólások: 153
Tartózkodási hely: Tatabánya
Sziasztok milyen értékeket kellene mérnem a hőgombán ohm ban?


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 72 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség