Üdv Mindenkinek!
Valaki aki megcsinálta ezt az említett hidrotőke alapbeállítást mondhatna néhány szót, miként sikerült! Értem a lényeget, a szelepváltást, "kotyogást", stb. De! Én nekiláttam tegnap, és a leírtak szerint beállítva azt vettem észre, hogy az említett 2 fordulat kb 1/3 -nál járva már elkezdi kinyitni a szelepeket. És ugye az nem jó, totálisan egyenetlenül jár így a motor. Valamit elhibázhattam, de mit és hol? Ha valaki érdemi infót tudna, nagyon megköszönném.
gyula írta:
murray írta:
Szia Gyula
én már nem szedetem még egyszer szét a motort kétszázért.
400at se ér, már belelapátoltam ötszáz ezret hogy életben maradjon.
Szia!
Nem kell szét szedni a motort az alapbeállítás elvégzéséhez. Mint Szesze is írta, csak a szelep deknit kell leszedni, és tisztában kell kell lenni a motor működésével, gyújtási sorrend, szelep nyitások-zárások, mérleg állás, stb. Nem sorolom fel mert hosszú lenne. Amúgy ezt egy szerelő (aki ért is hozzá) kb 1 óra alatt megoldja. Én megoldottam magamnak itthon mert az autószerelőt nem lehetett meggyőzni arról,hogy lehet a hidrotőkéknek alapbeállítást csinálni ezeknél az MPI motorknál. Lehet, van is leírás róla.
A egyszerre zárva levő két szelep (robbanás ) után jön a kipufogás ezért nyitni kell a kipufogó szelepnek . a zárva levő két szelep hengerénél a szimetrikus másodiknál egyszerre zár a kipufogó és nyit a szivó ( mérlegállás ) egybenyitás ( ez azért van mert így a gázok mozgása elősegíti a henger gázcseréjét . Minnél nagyobb az összenyitás annál nagyobb a fogyasztás mert a henger öblitésénél üzemanyag keverék kerül a kipufogoba. Ezért szoktak a versenyautók durogni.