hubo44 írta:
Kgege írta:
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Tudna-e valaki arra választ adni, vagy dokumentációt linkelni ahonnan egyértelműen kideríthető, hogy az alábbi Skoda Fábiával kompatibilis-e az alábbi ABS kocka.
Kocsi adatai:
6Y22E4 Hatchback AMB, GSB 9901, BP 47KW BME,
alvázszám: TMBNY46Y854301862
ABS adatai
BPA
6Q0 907 379 AF 0002
6Q0 907 379 AF H05
A csere már megtörtént, hibát nem jelez a műszerfalon. Az előzőleg bentlévő hibás ABS kocka miatt fellépő hibakódot lehetett törölni és nem jött elő ismét.
Azonban nem pontosan ugyanilyen típusú ABS kocka volt beépítve (néhány árulkodó jel alapján feltételezve, nem is a gyári lehetett benne), ezért szeretnék meggyőződni arról, hogy valóban kompatibilis-e az autóval a most beépített ABS vezérlő.
A kiszerelt ABS kocka típusa:
6Q0 907 379 AA 0001
6Q0 907 379 AA 0003
A válaszokat köszönöm előre is!
Üdv.:
Gergő
ne rakjatok bele mašt!
VIN alapjan mi med bele ast kel bele rakni.
ha a ETKA irja 0001 eš (0003) akor igen.
Köszönöm a tippet!
Nagyon sok online ETKA katalógust megnéztem és VIN alapján nem találtam semmit.
Ha nem VIN alapján kerestem, hanem évjárat, motorkód stb, akkor sem találtam meg a fent említett egyik alkatrészt sem.
Rá tudna valaki keresni a fenti alvázszámra vagy az említett alkatrészekre egy jól bevált és megbízható ETKA katalógusban?
https://www.partslink24.com - Ide érdemes regisztrálni/előfizetni? Részletesebb adatbázisuk van mint bármely más ingyenesen elérhető online ETKA katalógusnak?
Köszönöm!
update: időközben regisztraltam a fent említett partslink24re. Itt már működött az alvázszám alapján a keresés. Az alvázszámból dekódolta, hogy milyen "PR számú" felszereltésge van az autónak (amúgy ez a kocsi szervízkönyvén is fel van sorolva). Ebből az infóból már az ETKA katalógusból be lehet azonosítani, hogy milyen PR számú felszereltséghez, milyen alkatrész tartozik, jelen esetben ABS kocka.
Az általam fent felsorolt cikkszámok pedig csak az elektronika HW verziójára vonatkoznak. A fém házba van belegravírozva az alkatrészt egyértelműen beazonosító cikkszám. Jelen esetben PR-1AC/1AN -> 6Q0 614 117 S.