Van!
Az egyik kerék csavar meneten csavarhúzóval benyúlva vissza lehet ugrasztani alap helyzetbe a beragadt fékeket.
http://imageshack.us/g/851/fekreset.jpg/
Sajnos a képnél jobban nem tudom korül írni, de nem egy ördöngősség! Nem kell hozzá szerlő!
Elvágni természetesen semmit sem kell! Neked van igazad, nem a bowden ratja feszítve a féket, hanem az önbeállója. Ahogy kopnak a pofák, egy kis rugós szerekezet megakadályozza, hogy a pofák mindíg csintra vissza ugorjanak, ugyanis idővel mindíg egyre nagyobbat kéne taposni a fékre, hogy fogjon. Így viszont, az önbeállónak hála, mindíg ugyan akkorát kell.
Te most erre téptél rá kézzel és beragadt. Valamint ezt az önbeállót tudod visszaugrasztani 0-ra csavarhúzóval. Ez azért is kell, mert ha nem is ragadt volna be a féked, akkor sem jönne már le a hátsó dobod, a pofák által kialakított vállak miatt.
Ha szét nem is kapod a fékeket, tetemes mennyiségű fétisztítót azért megérdemelnek!
martonis írta:
Sziasztok!
Az a problémám lenne, hogy valamelyik nap, amikor használni szerettem volna az autómat, egyszerűen nem mozdult semerre. Az igazság az, hogy sajnos 3 hétig állt egyhelyben, ráadásul behúzott kézifékkel (pedig csak 1-esben szoktam hagyni, de most valamiért sikerült így felejteni)!
Szóval se előre, se hátra nem mozdul meg. A kézifékkart ki lehet engedni, de a kerekek ugyanúgy blokkolnak. Próbáltam a kart ki-behúzni, semmi. Lábféket nyomkodni, semmi. Levettük a hátsó kerekeket, és végigkopogtattuk kalapáccsal a fékdobot, semmi.
A héten már csak hívtam egy szerelőt, megnézte, és azt mondta, hogy az egyetlen megoldás, hogy elvágják a két hátsó (kézi)fékbowdent, és úgy ki tudják szabadítani a kerekeket. Viszont én nem nagyon értettem, hogy a bowden elvágása mégis miben fog segíteni? A kéziféket alapból ki tudom engedni, és a bowden is laza volt, amikor megrángattam hátul.
Szóval ez ügyben kérném a tanácsotokat, segítségeteket, hogy mégis mit lehet ilyenkor tenni? Esetleg van még valami módszer, amivel házilag ki lehetne szabadítani a blokkolt kerekeket?
Mindenféle segítséget előre is köszönök!
István