VW Peti03 írta:
Sziasztok!
Kicsit eltűntem megint, elnézést, de mostanság lassan haladnak a dolgok...
Szóval sikerült beszereznem egy teljesen új sebesség jeladót.
Kicseréltem, de a szervó probléma sajnos nem szűnt meg ellenben az üresben is mérő km/h-val.
Lenne egy olyan kérdésem/gondolatom, hogy esetleg nem lehet-e az a probléma, hogy eredetileg koyo tipus volt benne, de én ezt kicseréltem trw-re, és az autó komputer-ében ezt át kellene állítani vagy írni (ehez a részéhez abszolút nem értek, csak egy gondolat).
Csak azért gondolom ezt mert már mindent próbáltam kb.: több szervószivattyút is, vezetékeket átnéztem, km/h jeladó csere, kormányszög jeladó csere.
Továbbra is várok minden tanácsot/kérdést, és nagyon szépen köszönöm a segítséget!
"gyári" VAGCOM programmal kéne kiolvasni a hibát és a komputert . A program kiírja milyen szervó van benne . Látja az ujjat vagy nem . Lát-e más hibát a rendszerben . olyan valaki kéne aki magas tudással érti és ha kell át tudja írni a programot .
gyujtás ráadásával mér a sebeségmérő ? mondjuk mindig 20 km indul?
lehet hogy valahol letestel vagy feszültséget kap a rendszer azért mér .
A hiba a müszerfalban is lehet .
Érdemes lenne a müszerfal csatlakozóját lehuzni és a sebességmérő vezetékét kimérni .
erről se adatot se kapcsolási rajzot nem találtam.
Talán parasztosan meg lehetne nézni lehuzott jeladónál gyujtáson mér valamit a sebességmérő. Ha mér akkor a vezetéktől a müszerig lehet a gond. valami kobor áram van.
A km/h megjavult miután kicseréltem a jeladót azzal már nincs probléma (nem mér olyankor amikor az autó valójában nem mozdul), de a szervóval nem történt semmi változás. Ugyan úgy világit a lámpa a műszerfalon és a kormány is ugyan úgy felnehezedik egy intenzívebb kormány fordításnál. A vírus miatt nem tudom mikor jutok el kiolvastatni gyári VAG-COM-al, de ha sikerül jelentkezek.