Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi probléma megoldásához (Fabia II 2011):
Kiégett a nappali menetfény biztosítéka, - vettem újat (7,5 A), kicseréltem - teszt = működik kapcsoló ki-be kapcsolja.
Bekapcsolva hagytam és elindultam. kb. 5 perc elteltével hatalmas füst szállt fel a műszerfal alól.
Félreálltam, kiszellőztettem a kocsit és konstatáltam, hogy a biztosíték műanyag része teljesen elégett, de a fém szál sértetlen.
Az autó nem indult további 3 biztosítékot kellett cserélnem - azok rendben "megszakadtak".
A nappali menetfény biztosítékaljzatához kapcsolódó két vezeték kb. 5-6 cm hosszon leégette a szigetelést tovább nem láttam olvadást.
A nappali menetfény kapcsolójához tartozó két vezeték teljesen leégette a szigetelést (ameddig nyomon tudtam követni szemmel és kézzel).
A furcsa az volt, hogy biztosíték nélkül működött a nappali menetfény.
A biztosítékaljzat 1. lábán 3 Ohm ellenállást mértem, ami a két izzó ellenállása lehetett?
A biztosítékaljzat 2. lába és a kapcsoló 1. lába rövidzárlatban - valószínűleg azonos kábel?
A kapcsoló 2. lábán nem tudtam mérni semmit.
A kapcsoló vezetékei "csupasz réz" összeragadtak. Ahogyan kézzel és egy műanyag pálcával próbáltam szétválasztani - potyogtak le a darabok a szőnyegre. Végül a kapcsoló a kezemben maradt és csak kb. 1-2 cm vezetékcsonk maradt a kötegből kiállva, amik már nem tudtak egymáshoz érni.
Nos ez után már nem világított a menetfény és 1 napja használom az autót.
Kérlek segítsetek egy kapcsolási rajzzal, hogy hová mennek a megégett vezetékeim és hogyan lehet lebontani a műszerfal alatti műanyag burkolatot.
Esetleg hol keressem az első hibát kiváltó zárlatot (tudom, a vásárolt biztosíték biztosan rossz!!)
Előre is köszönöm, János

Ne, tudom meňire koňitas a kočikhoz serte kelene sedni a kabelozašt hod a 1mašba eget vezetekeket el valastani,čerelni,sigetelni štb. astan rajz serint kerešni mi okozta a kemeň zarlatot.