Köszönöm a válaszokat! Azóta félig megoldódott a probléma. A kulcsmásoló mindkét kódot próbálta - a fém biléta nyert. A pótkulcs is működik, DE a kocsi folyamatosan azt jelzi, hogy nem jó a kulcs (eredeti sem). Ugyan az immobilizer nem állítja le a motort (kb. 1000 km-t már ment így), de elég idegesítő a sárga jel villogása. Megoldás erre? A kulcsmásoló fél óra küzdelem után feladta... Gondolom a fekete szigetelő szalaggal való leragasztásnál van jobb lehetőség is?!
Ja, és csak 1 kulcs van a memóriájában, de mindkettővel működik... Vajon így bármilyen kulcs elindítaná???
Szesze írta:
Claire írta:
Sziasztok!
Adott egy 2003-as Fabia, melynek az egyik kulcsát ellopták külföldön egy táskával együtt. A pótkulcs megvan, a hozzá tartozó műanyag és fém (!) bilétával. Szeretnék egy másik kulcsot is. A gondom az, hogy a kulcsmásoló csak a PIN kóddal tudja másolni, de nekem ebből kettő is van: műanyag biléta a kulcsszámmal és kóddal, fém biléta a műanyagon valami másik számmal és kóddal. Mindkét kód 4 jegyű... Melyiket kell használni?
Hali. Nem tudom egy kulcsmásoló tud-e slusszkulcsot másolni,de ha tudna is az új kulcsot be kell tanítani,hogy az immo felismerje ezt pedig tudtommal csak a márkaszerviz csinálja meg.Én azt javaslom keresd meg a hozzád legközelebbi márkaszervizt és kérdezz utána a dolognak,hogy ez a manőver mibe fog fájni neked.
sziasztok
Ha megvan az új kulcs, és a régi kulcs pin kódja azt fel kell ismertetni a kocsival, mert különben csak az ajtót lehet nyitni vele, elindítani nem. Ehez kell az eredeti kulcs pin kódja is.
Vagcom-mal vagy vcds-el lehet adaptálni:
96-1 page 8. Adapt ignition key
https://mega.nz/#!rlwiBIxR!aGl6ywlwhm1O ... aVhyzdEbg8 A legtöbb kocsikulcsot is másolni tudó helyen, az adaptációt is meg tudják oldani, ha megvan a régi kulcs pin kódja is.