Sziasztok!
2004-es gyártású, facelift előtti Fabiám van, 1,4 100 Le. Már tavaly ősszel tönkrement a benzinszint jelzőm, benzinkúton derült ki, hogy nem félig van a tank, hanem szinte üres... (Azóta mindig teletankolom és nézem a napi számlálót.) Otthon kiszedtem a benzinpumpát, megtisztítottam a poti részét, miután kihúztam a helyéről. Majdnem teljesen jól is működött utána (csak kb. 100 megtett km után kezdett megindulni a kis mutató full állásból...) de egy hónapja megint rosszul mutat, csak fél tanknál kezd el kimozdulni a full állásból, és mire majdnem kifogy a benzin, fél tankot jelez vissza. Benzinpumpa újra kiszed, megtisztít a poti, de most sajnos most nem javult meg.

Neten kerestem alkatrészt, találtam is az aliexpress-en 29 dollárért, tehát kb. 6.000 Ft nagyságrendben. Típusa: "Genuine Fuel Level Sending Unit For VW Volkswagen POLO 6Q0 919 673 D
6Q0919673" Elméletileg jónak kéne lennie, de a kis lapkán nem az a felirat van, mint az enyémen, ami: VDO 514.
A külföldről rendelhető termék linkje:
http://www.aliexpress.com/store/product/Genuine-Fuel-Level-Sending-Unit-For-VW-Volkswagen-POLO-6Q0-919-673-D-6Q0919673/1711589_32506386560.htmlKérdésem a következő lenne: a fenti, aliexpress-es termék vajon jó a kocsimba, nem fog pont fordítva mutatni a benzinszint visszajelző, mint ahogy pár esetről itt olvastam? Továbbá miért romlik el egyáltalán a poti? Azt észrevettem, hogy a kis réz érintkezőn lévő két dudor meglehetősen laposra van már kopva, talán ha visszacsiszolnám őket félgömb alakúra (vagy legalábbis hegyesebbre) újra jól érintkezne/működne? Vagy a kis panelen lévő áramkör (ellenállás) ment tönkre??? De az vajon mitől?
Itthon, bontóban tudnék 10.000 Ft-ért venni komplett ac pumpát, talán az lenne a legbiztosabb megoldás...
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Elvileg stimmel a cikkszáma.
Esetleg újra lehetne ónozni a csúszkás részt, így lenne megint egy kis domborulat.
De az igazi az új, elég nagy szívás többször kiszedegetni.