Skoda Fabia Club fórum

Pontos idő: kedd nov. 21, 2017 10:43 am

Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 209 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Elektronikai probléma
HozzászólásElküldve: szomb. dec. 26, 2015 1:38 pm 
Offline

Csatlakozott: kedd dec. 22, 2015 5:50 pm
Hozzászólások: 7
Autó: Fabia 1.4 Matrix
"Ere gondoltam akor lehet meni tovab kerešni a fodastot. Akun iš probaltad le kôtni a fodastokat. (servo,abs,ventilator štb.)[/quote]"

Na ezt szerettem volna egyszerűsíteni, azzal, hogy ha valaki már belefutott ilyen hibába, az tudna tanácsot adni, mit és hol nézzek meg. Mert ha elkezdem széthúzogatni a csatikat és egynél helyreáll a normális áramfelvétel, megszűnik a hiba, de még nem jutottam el az ág végére. Újból rá kell adnom a gyujtást, levenni, várni vagy fél órát és utána jöhetne a következő csati azon az ágon. Ha ugyan előjön a hiba, mert volt, hogy hetekig rendben volt amúgy is. Plusz ugye ez már nem a biztitábla ahol még kényelmesen lehet dolgozni.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Elektronikai probléma
HozzászólásElküldve: szer. dec. 23, 2015 9:59 pm 
Offline

Csatlakozott: pén. ápr. 10, 2009 2:46 pm
Hozzászólások: 777
Szabó László írta:
hubo44 írta:
Szabó László írta:
Ahogy írtam, a biztiken átmenő köröket már ellenőriztem, rádió, világítás ..., azok rendben. Nem ott folyik el a villany.

Ha ki huzod a radionak a bistošitekat 1-2percre ki ešnek a alomašok be alitaša?

Még annyi sem kell neki. Ugye két körön kap feszültséget, két biztin keresztül. Ha a memóriáét veszem ki, másodpercek alatt elfelejt mindent.

Ere gondoltam akor lehet meni tovab kerešni a fodastot. Akun iš probaltad le kôtni a fodastokat. (servo,abs,ventilator štb.)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Elektronikai probléma
HozzászólásElküldve: szer. dec. 23, 2015 9:53 pm 
Offline

Csatlakozott: kedd dec. 22, 2015 5:50 pm
Hozzászólások: 7
Autó: Fabia 1.4 Matrix
hubo44 írta:
Szabó László írta:
Ahogy írtam, a biztiken átmenő köröket már ellenőriztem, rádió, világítás ..., azok rendben. Nem ott folyik el a villany.

Ha ki huzod a radionak a bistošitekat 1-2percre ki ešnek a alomašok be alitaša?

Még annyi sem kell neki. Ugye két körön kap feszültséget, két biztin keresztül. Ha a memóriáét veszem ki, másodpercek alatt elfelejt mindent.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Elektronikai probléma
HozzászólásElküldve: szer. dec. 23, 2015 8:01 pm 
Offline

Csatlakozott: pén. ápr. 10, 2009 2:46 pm
Hozzászólások: 777
Szabó László írta:
Ahogy írtam, a biztiken átmenő köröket már ellenőriztem, rádió, világítás ..., azok rendben. Nem ott folyik el a villany.

Ha ki huzod a radionak a bistošitekat 1-2percre ki ešnek a alomašok be alitaša?


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Elektronikai probléma
HozzászólásElküldve: szer. dec. 23, 2015 2:02 pm 
Offline

Csatlakozott: kedd dec. 22, 2015 5:50 pm
Hozzászólások: 7
Autó: Fabia 1.4 Matrix
Ahogy írtam, a biztiken átmenő köröket már ellenőriztem, rádió, világítás ..., azok rendben. Nem ott folyik el a villany.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Elektronikai probléma
HozzászólásElküldve: szer. dec. 23, 2015 1:20 pm 
Offline

Csatlakozott: pén. ápr. 10, 2009 2:46 pm
Hozzászólások: 777
Csabaa írta:
Szabó László írta:
Sziasztok!

Fabia 1.4 MPI több napos állás után nem minden esetben, de elég gyakran nem indul, lemeríti az akksit.
Akku jó, töltés van. Azt már olvastam, van nyugalmi állapotában is 20-30 mA-es áramfogyasztása az autónak. Ez nálam esetenként van így. Máskor a leállítást követően egy órával is kb 130 mA.
Mértem az áramfelvételt, közben húzgáltam kia biztosítékokat, az áram felvétel nem változott.
Merre keressem a hibát.

Köszönettel.
Laci

szia
Utólagos központizár , riasztó, elektromos ablakemelő szokott leggyakrabban "áramlopó" lenni.
Ha vannak ezeket kellene első körben sorban kiiktatni..

Vagy a kesztyűtartóban a világítás, esetleg a csomagtartó lámpa.
Bár ott 5 wattos izzó van az 12 volton 416mA, ami jóval több mint amit mértél..

Eš meg radio iš okozhaťa.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Elektronikai probléma
HozzászólásElküldve: kedd dec. 22, 2015 6:18 pm 
Offline
Moderátor
Avatar

Csatlakozott: szer. jún. 24, 2009 10:37 pm
Hozzászólások: 6932
Tartózkodási hely: Budapest XX.
Autó: 2003. 1,2 12V AZQ
Szabó László írta:
Sziasztok!

Fabia 1.4 MPI több napos állás után nem minden esetben, de elég gyakran nem indul, lemeríti az akksit.
Akku jó, töltés van. Azt már olvastam, van nyugalmi állapotában is 20-30 mA-es áramfogyasztása az autónak. Ez nálam esetenként van így. Máskor a leállítást követően egy órával is kb 130 mA.
Mértem az áramfelvételt, közben húzgáltam kia biztosítékokat, az áram felvétel nem változott.
Merre keressem a hibát.

Köszönettel.
Laci

szia
Utólagos központizár , riasztó, elektromos ablakemelő szokott leggyakrabban "áramlopó" lenni.
Ha vannak ezeket kellene első körben sorban kiiktatni..

Vagy a kesztyűtartóban a világítás, esetleg a csomagtartó lámpa.
Bár ott 5 wattos izzó van az 12 volton 416mA, ami jóval több mint amit mértél..


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Elektronikai probléma
HozzászólásElküldve: kedd dec. 22, 2015 6:00 pm 
Offline

Csatlakozott: kedd dec. 22, 2015 5:50 pm
Hozzászólások: 7
Autó: Fabia 1.4 Matrix
Sziasztok!

Fabia 1.4 MPI több napos állás után nem minden esetben, de elég gyakran nem indul, lemeríti az akksit.
Akku jó, töltés van. Azt már olvastam, van nyugalmi állapotában is 20-30 mA-es áramfogyasztása az autónak. Ez nálam esetenként van így. Máskor a leállítást követően egy órával is kb 130 mA.
Mértem az áramfelvételt, közben húzgáltam kia biztosítékokat, az áram felvétel nem változott.
Merre keressem a hibát.

Köszönettel.
Laci


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Elektronikai probléma
HozzászólásElküldve: szer. okt. 14, 2015 6:59 pm 
Offline

Csatlakozott: csüt. szept. 24, 2015 6:21 pm
Hozzászólások: 15
Autó: 1.4 MPI
A kábelköteg gégecsőben van átmozgattam, semmi változás. Én a karosszéria vezérlőre, -vagy BSI-re vagy ki minek hívja- gyanakszom, ért ahhoz valaki? Kibontottam és megpucoltam azt is, de semmi változás.
Egyszerűen nem értem. Valami kapcsolja a generátort? Nem lehet direktbe kötni, hogy egyszerűen csak töltsön mint a régi autókban? Minek ezt ennyire túlbonyolítani :(


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Elektronikai probléma
HozzászólásElküldve: szer. okt. 14, 2015 6:43 pm 
Offline

Csatlakozott: csüt. szept. 24, 2015 6:21 pm
Hozzászólások: 15
Autó: 1.4 MPI
Az akku testkábelét megpucoltam, meg az akku alattit is. A motor testelését is megpucoltam alul. KIvettem az óracsoportot azt is megpucoltam. Van még testkábel valahol? Mellesleg rámértem a motortestre + akku negatív és kiváló a testelés mindenhol.
Kábelköteg teljesen épnek tűnik a motortérben, ez ilyen zsugorcsőszerű borítású kábelköteg nem a bandázsolt ami hajlamos a rohadásra.
Hol kell a rohadást nézni?


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Elektronikai probléma
HozzászólásElküldve: kedd okt. 13, 2015 8:32 pm 
Offline

Csatlakozott: pén. ápr. 10, 2009 2:46 pm
Hozzászólások: 777
gezahu írta:
Sziasztok szakik!
Segítsetek nekem a következő problémában:
1. Amikor beteszem a gyújtáskulcsot minden visszajelző ég kivéve a töltésjelzőt
2. Indítok, indul töltésjelző továbbra sem világít
3. A töltés 5-30mp késéssel "jelenik meg" gázadásra (voltmérővel mérve)
4. a töltésjelző néha kivillan és egyet sikkant a hibajelző, amikor megjön a töltés de nem mindig, többnyire csak egyszerűen megjelenik egy nagy gázadásra a töltés

amit eddig csináltam:
fesszab csere
csatik tisztítása a generátoron a feszültség elosztó egységen

Elvittem szakihoz és tanácstalan.


Nem les kabel kôteg rohadašod.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Elektronikai probléma
HozzászólásElküldve: kedd okt. 13, 2015 7:41 pm 
Offline

Csatlakozott: vas. máj. 11, 2014 8:04 pm
Hozzászólások: 15
Tartózkodási hely: budapest
Szia a test kábeleket is nézd át


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Elektronikai probléma
HozzászólásElküldve: kedd okt. 13, 2015 5:56 pm 
Offline

Csatlakozott: csüt. szept. 24, 2015 6:21 pm
Hozzászólások: 15
Autó: 1.4 MPI
Sziasztok szakik!
Segítsetek nekem a következő problémában:
1. Amikor beteszem a gyújtáskulcsot minden visszajelző ég kivéve a töltésjelzőt
2. Indítok, indul töltésjelző továbbra sem világít
3. A töltés 5-30mp késéssel "jelenik meg" gázadásra (voltmérővel mérve)
4. a töltésjelző néha kivillan és egyet sikkant a hibajelző, amikor megjön a töltés de nem mindig, többnyire csak egyszerűen megjelenik egy nagy gázadásra a töltés

amit eddig csináltam:
fesszab csere
csatik tisztítása a generátoron a feszültség elosztó egységen

Elvittem szakihoz és tanácstalan.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Elektronikai probléma
HozzászólásElküldve: csüt. okt. 08, 2015 5:41 pm 
Offline

Csatlakozott: kedd szept. 15, 2015 2:03 pm
Hozzászólások: 3
Autó: Fabia 1.4
Köszi, de meglett a probléma. A motorvezérlő egység adta meg magát. :(


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Elektronikai probléma
HozzászólásElküldve: kedd szept. 15, 2015 4:09 pm 
Offline

Csatlakozott: vas. máj. 11, 2014 8:04 pm
Hozzászólások: 15
Tartózkodási hely: budapest
Szia nézzétek meg az ac pumpa reléjét nekem már egyszer elszállt


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 209 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség