FeederM írta:
Sziasztok! Nekem egy 2002-es sedan Fabiám van. Nekem meg állandóan világít a csomagtér világításom(egyébként az utastér is állandóan). Arra lennék kíváncsi hol van a csomagtér világítás kapcsoló benne, vagy szerintetek mi lehet a gond?
Közben meglett a gond! Ledes izzó volt betéve a csomagtér világításba, és lezárt állapotba is világított de csak fele olyan erősen....tettem bele egy hagyományos izzót , azzal tökéletesen működik.
Ebbe már én is belefutottam, miután a belső világítást, a csomagtérvilágítást stb. LED-esítettem. A belső világítás roppant halvány (abszolúte nem zavaró; sőt még jó is, mert vaksötétben nem kell kotorászni; csak felnyúlsz és a halvány derengés előtt három centivel ott a kapcsoló). A csomagtérvilágítás jól látható, de nem izgat. Feltételezem, hogy valami teszt-feszültséget ad a rendszer lámpákra, de elég nagy forrásellenálláson át. Ha hagyományos izzószálas körte van benne, az (a hideg izzószál kicsi ellenállása miatt) lényegében 0-ra húzza a feszültséget és nem világít. De egy nagy belső ellenállású LED-es lámpánál már adhat látható fényt. De mivel az áram így is, úgy is folyna (csak hagyományos izzónál nem látsz semmit), így nem izgatom magam rajta...