Nakérem, ígértem egy hosszabb leírást a zárbetét javítókészlettel kapcsolatban. (Cikkszám: 1U0898001)
Első lépésben a kis zacsit kibontva sorba kell rendezni az alkatrészeket az alábbi kép szerint:

1 - Szilikon gyűrű a zárhenger tövére
2 - Zárhenger végére illeszkedő kisebb belső gyűrű
3 - Rugó
4 - Ház végére illeszkedő külső nagyobb gyűrű (Ennek van illeszkedő pöcke a házon.)
5 - Záró-villa
6 - Zárbetét toldó "toll" (Ez megy bele a zárszerkezet ellendarabjába.)
Összeforgatással ellogikáztam kicsit, de jobban megnézve látszik, hogy a ház belső feléhez igazodik a 2 gyűrű vonatkozó "ablaka":

Elsőre összepróbálva látszik, hogy ez a záró-villa bizony nagyon nem fog a helyére menni, erőltetni meg nem érdemes, mert inkább törni fog:

Innentől jön az alkatrész méretpontossá tétele: Egy darab csiszolóvásznon addig kell csiszolni, míg összepróbálva szorosan becsúsztatható a villa (Ilyenkor a rugót be sem raktam, csak az illesztés volt a cél.) Pár próbálkozásból azért összejött:

Itt jött a következő probléma, hogy a belső kisebb gyűrű kiálló részeiben is elakadt a villa:

Újabb kör csiszolóvászonnal a belső gyűrű alsó és felső feléből is levettem pár tizedet.

Ennek eredményeképpen a belső gyűrű 2 kiálló része a felső gyűrű síkja alá került:

A végén pedig sikerült beilleszteni a "tollat" is:
Összerakás:Felhúzzuk a szilikon gyűrűt a zárhenger tövére. A gyűrű U keresztmetszetű, a vájatba kell igazítani a kulcsluk takarólemez peremét. Ezután mehet a zárhenger a házba "koppanásig". Ha bent van, akkor a kisebb belső gyűrűt beillesztjük, figyelve a fenti kép szerint az ablakok irányára. Berakjuk a rugót, amit a "tollal" le kell nyomni és feszítve tartani. A rugó egyik füle kapaszkodik a fenti félkör ablak egyik oldalába, a másik fület pedig be kell feszíteni az ablak másik felébe, majd rányomni a nagy gyűrűt. (Ennek az a szerepe, hogy forgatáskor vissza-húzza a kulcsot középállásba.)
Figyelem: A záró villán lévő 2 nyílás nem szimmetrikus, a "toll" körmeihez kell a szűkebb részt igazítani. A záró villát akkor lehet szépen becsúsztatni a horonyba, ha a "tollat" a rugó ellenében túlnyomjuk, majd a villa becsúsztatása után visszaengedve ez tartja a helyén a záróvillát.
A zárhengert érdemes az összerakás megkezdésekor bezsírozni, jó esetben ritkán van erre lehetőség. Teljes összerakás után én pár csepp olajat is adtam az egésznek, hogy könnyebben mozogjanak egymáson a fémek.
Sok Sikert Mindenkinek!