Sziasztok!
Van egy 2002-es évjáratú AQW motorkódú központi záras Fabiám, aminek rakoncátlankodik a zárja (illetve már nem is működik). Kb. 1.5 éve elromlott a bal első zár, amit megcsináltattam, kicserélték a zárat, újra működött a központi zár is.
Nemsokkal utána elkezdett kicsit nehezebben "járni" a kulcs a lyukban, aztán a központi zár is újra elromlott. A többi három ajtó zárt a távvezérlővel, de a bal első nem; azt kulccsal kellett zárni.
Következőleg megbolondult a zár és amikor az ajtó becsapódott (elég volt egy kevés is neki) össze-vissza, ki-be zártak a zárak.
Tehát a bal első képes volt rá, hogy íly módon bezárja az ajtót. Kicsit olyan mintha nem érzékelte volna a központi zár a kulcsfordítást.
Jelenleg pedig már az egész zár rossz, a kulcs csak forog benne, de az ajtó lendítésére még mindig zárnak ki és be a zárak.
Mennyire bonyolult egy zárat kicserélni? Semmilyen autószerelési tapasztalom nincsen, viszont a kíváncsiság hajt

Nézegettem már az ajtót és leginkább az ablakemelő szerkezettől félek. Visszalehet azt egyszerűen rakni a helyére vagy mennyire kell azt megbontani? Ha kiszedem a "fémlapot" és visszateszem akkor nem kell semmit utánállítani, hogy működjön az ablak fel- és lehúzás?
Az lenne a kérdésem elsősorban, hogy mi lehet a gondja a zárnak? Szerintetek teljesen elromlott a zárszerkezet ha csak forog benne a kulcs? Ismerősöm azt mondta, hogy a ki-be kapcsolgatás hibája a mikrokapcsoló miatt van. A mikrokapcsoló a zárszerkezetben van benne? Mivel a zár nemrég volt cserélve és nagyon hamar elromlott azon morfondírozok, hogy van-e értelme utángyártottat venni. Néztem egy új zár 30.000 Ft, ami elég sok.
Előre is köszönöm!
A kulcs forgás azért van ,mert sikerült eltörnöd a zárhengeren lévő egyik pöcköt.Ez nem nagy móka 1-2000ft-ért van hozzá gyári javító szett ezzel könnyen orvosolható a hiba.A nyitás-zárás lehet mikrókapcsolótól is meg kábeltöréstől is az ajtóátvezető gumiba.Én ezeket nézném meg.Ja és egy jó állapotú bontott zárral oldanám meg a dolgot.