feketete írta:
...lehet venni nem gyári elektromos ablakemelőt azzal talán könnyebb megoldani.
Őszintén szólva nem ragaszkodom a gyárihoz; ha kompatibilis és jól működik, nekem mindegy. Gondolom a gyárinak olyan szempontból van (vagy lehetne) létjogosultsága, hogy ha pl. zárom a kp. zárat, akkor felhúzza az ablakokat.
/OFF Anno egy ezer éves F Astrámban volt két első ablakemelőm, amiken tökéletesen látszott, hogy nem gyári szerelésűek, hanem utólagos beépítések. Ráadásul nem is volt egyforma a kettő. Az anyósoldali buta volt, mint a tök: amíg nyomtad a gombot, addig ment. Ha végállásban nyomtad tovább, addig kínlódott (volna), míg le nem ég a motor vagy ki nem olvad a bizti. A balos viszont tök IQ volt: pöccintésre egyet mozdult; kb. 1 s tartás majd elengedés után véghelyzetig ment és megállt; ha folyamatosan nyomtad, ment, de amint elengedted a gombot, megállt. És persze véghelyzetben hiába nyomtad, nem erőlködött. Szóval ha nem gyári VAG vagy Škoda vagy akármi, de ezt a szintet hozza, akkor az nekem tökéletesen elegendő!!! /ON
Annyi viszont jó lenne, ha lenne kp. zár lezáró + kinyitó gombpárom is; nem vagyok üldözési mániás, de városi forgalomban azért nem rossz dolog (főleg a hátsó ülésre bedobott táska stb. esetén). Remélem azt nem akkora gond összehozni a meglévő kp. zárral, mint az ablakemelőt... (Az ebay-en láttam 2+2 és 4+2 gombos ajtó-gombkészleteket is; mivel hátsó villanyablakot nem akarok, a 2+2 tökéletesen elég lenne: a két első ablak emelőkapcsolói + ajtók zár + ajtók nyit.)