Ha tényleg csak egy csipogóról van szó és nem tartalmaz egyéb elektronikát, akkor bármelyik autóhifis boltban megveszed a legolcsóbb magassugárzót és kicseréled a régit. Sajnos még nem láttam ilyet közelről, így pontosabbat nem tudok mondani. Lehet találni egyébként hozzáértő hifis, riasztós műhelyeket, ahol pik-pakk megoldják a dolgot. Pl. kérdezd meg őket:
Sziasztok!
Bocs az új témáért, de nem igazán éreztem a tolatóradar beszerelés részének a problémámat.
Már kb. 100 helyre írtam, de általában sehol nem tudnak segíteni.
A 2007. áprilisi Skoda Fabia Kombi 1.4-es gépkocsinkba beépített Skoda tolatóradar (cikkszám: BEA 400 001) csipogója ment tönkre. A tolatóradar maga hibátlanul működik, a csipogón található piros led is megfelelően villog (ahogy közeledik az akadály egyre gyorsabban villog), csak már hangja nincs. Megnéztem, és gyárilag simán csak két vezetékre van rá forrasztva, tehát elvileg könnyen cserélhető lenne (kibontani nem szeretném az egész cuccot a csatlakozásig). Egyszer már én is leszedtem (mintának vittem egy elektronikai boltba) és visszaforrasztottam, a led ismét tökéletesen működött.
Sajnos a márkaszerviz viszont azt az információt kapta a gyártótól, hogy külön nem kapható ilyen alkatrész, csak egyben az egész tolatóradar.
Próbálkoztam már bontóknál, autó elektronikai boltoknál, magán hirdetőknél, de vagy külön nem adja senki, akárcsak a márkaszerviz, vagy nincs ilyen a bontóban. Utóbbi mondjuk csöppet meglep, eszerint Skodákat nem tör senki úgy, hogy a csipogó megmarad, csak a tolatóradart (rosszabb esetben a kocsi komplett hátsóját) zúzza le.

Szerintetek honnan a bánatból lehetne beszerezni? Minden ötletet örömmel fogadok.