[quote="Csabaa"]sziasztok
Ma Murray kollegával sikerült kicsit elmélyülnünk a biztonsági öv rejtelmeiben.
A műanyagok egymást takarják felülről lehet bontani őket. A fehér elemnél egy patentet kell kiakasztani. Az alsó elemnél 4 patent tart. Egy lapos fakanállal lehet körbe kipattintani annyira ,hogy elfeszítve kb. 1cm-re meg lehessen keresni a patentek helyét. Csavarhúzóval a patent tövénél kell kifeszíteni a műanyagot és akkor nem fog eltörni. Ha kint a nagy szürke , jöhet a küszöb rész. Hátúlról kell elkezdeni, a leghátsó elemet kicsit megemelni (kb 1 cm) alatta látni a fehér kocka patentet.
Az amikor elengedet kiemelhető a következő darab.
Magát a övfeszítőt 17-es csavar fogja. A képen már a hosszú műanyag fölé bújtattuk a mechanikát.
A oldalán lepattintottuk a fekete fedelet, és a tengely kapott vastagon wd40-et. A műanyag részek zsírt.
A kis fekete pöcöknek könnyen kell lefelé járnia, mert különben beakad a zöld kerék fogaiba és megakad.
Csak akkor lehet az övet kihúzni ha a felfogató 17-es csavarnál benyomjuk a bowdenes részt ( a csavar feszíti meg a bowdent) és pontosan függőbe tartjuk az egész mechanikát.
Mosószeres vizzel átsikáltuk az egész övet majd megszárítottuk.
Tapad az öv beakad és ereszt, viszont a legvégén még kicsit nógatni kell. Lehet még nem száradt meg teljesen..
Középen kihúzva erősen visszarántja, tehát a legfelső bújtató még ami fékezi a játékot..
Remélem amikor teljesen kiszárad akkor a végső 10-20 centit is gyorsan visszarántja..
A következő művelet a termo csere már egyszerübb volt...

[/quot
Sziasztok! Most találtam rá a fórumra , még új vagyok itt, de eddig is sok jó dolgot találtam.
Nekem is az övvel van problémám. Hozzáfértem úgy ahogy leírtátok de az oldalán lévő fekete műanyag fedél nekem nem akar lejönni igaz nem is nagyon mertem feszengetni. Van rajta három bemélyedés is mintha csavar lenne
Mit tegyek, hogy csináljam tovább?