Sajnos az én autómon nincsenek fix rögzítési pontok az ajtó és tető találkozásánál, tehát nem tudom fixen, precízen rögzíteni. Voltam Skoda márkakereskedésben, ahol megmutatták, hogy a nem kombi változatnál van 4 furat, minden ajtónál egy-egy, ahová be lehet csavarozni a tetőcsomagtartót. Ez azért is fontos, mert ez adja meg a pontos távolságot, hogy a tetőboxot fel tudjam rakni. Ha nincs csomagtartó előkészítés, azaz nincs meg a négy furat, akkor nem ajánlják a tetőcsomagtartót, mert menet közben esetleg elszállhat a tetőboxal együtt. Azt mondták, hogy Skoda Fabia II Kombi esetében csak a tetősin lehet a megoldás. A tegnapi napom azzal töltöttem, hogy Skoda márkakereskedésekbe és az Amega Studiónál voltam, akik vállalnak csomagtartó szerelést és megszakértették, hogy ez a megoldás az én kocsimra nem működik. A Skoda márkaszervíz vállalja a tetősin utólagos felszerelését, van hozzá célszármuk, de a szereléssel együtt cirka 75 000 Ft. Ezért keresek alternatív megoldást.
Csabaa írta:
szia
Én ezt vettem hozzá (15.000):
http://www.csomagtartoszerviz.hu/7-Gomb ... tarto.html

Van két hosszanti merevítő is hozzá.
Én ezt nem használom, mert egyvonalba kerül a négy tappancs, és így már nem fekszik fel tökéletesen hozzáérhet a kapaszkodó karom az ajtókerethez.
A képen látni eléggé íves a fábi teteje, kicsit szögben van a két sin, de ez a csomagrögzítésnél nem okoz gondot. A karom gumival bevont nem sérti meg a fényezést.