feketete írta:
klm írta:
Üdv! Fabia kombi, 2005-ös, csomagtér ajtó gázrugó bekötés rögzítése kiszakadt az ajtóból, laza volt a kúpos nyakú, gömbfejű támasztó csavar, amire a gázrugó ajtó felőli vége rá van csattintva. az ajtókeret lemeze a csavarnál sugárirányban behasadozott, a csavar befordult, a gázrugó feje leakadt. A csavar lazán volt becsavarva, kicsavarásakor az ellendarabja beesett, nem tudom kihalászni. Az ajtókeret nagyon egyben van, zár lemezhegesztvénynek tűnik. Csak a felső műanyag takarót szedtem le. Tudtok valami módszert az anya kiszedésére? Vagy nyílást...
Naés ezek után hogyantovább? Nekem csak olyan ötletem van, hogy egy azonos ívűre kalapált rozsdamentes lemezdarabra (kb. 7 x 5 cm) rácsavarozom a kúpos nyakút, és a lemezt odarögzítem lemezcsavarokkal az ajtókeret külső oldalára, így a kúpon lévő gömb kb. a régi helyére kerülne, de ez így nagyon barbár dolog lenne.
Kösz
klm
az alsó műanyagot szedd le ha szerencséd van az oszlopból ide esett az anya
Kösz ismét!
Ugyanaz a kérdés, mint a másik válaszodra: a müa. borítás levétele hol indul, mi törik benne, hol és mire vigyázzak?
A másik probléma, hogy ahol az anyát oda kellene tartani belülről, na oda nem tudok hozzáférni, nincs szerelőnyílás, a hátsó ajtó ablak mellett a keretben. Hihetetlen, hogy fényezés előtt behegesztett belső anya lenne ott, de nem találtam hozzáférést.
Az anya különben a felnyitott ajtónál szétszedéskor (a gömbfejű csap kicsavarásakor) beesett és felcsúszott felülre, de menet közben már lerázódott alulra, ott zörög.
kösz
az oszlopon a repedéseket ki kell javítani a lakatos meg kivülről hegeszt be egy anyát
hasonló patentokkal van szerelve mint az oszlopburkoló , öreg müanyagnál meg minden törhet rajta