Mutter írta:
Sziasztok!
Kis sérülés történt a hátsó lökhárítónál a vonóhorog úgy van felszerelve hogy nincs kivágva a lökhárítóban a helye de nem is gond szerintem!
Mind két oldalon kipattant amint a képen is látható annyit látni hogy fogakba kapcsolódik bele vagy egy darab műanyag távtartó van oda ragasztva vagy ez eltörhetett?
Mely csavarokat kell meglazítani hogy visszahelyezhető legyen a helyére vagy kell hozzá csere felfüggesztés vagy patent törés lehet?
Nem levenni szeretném az egészet csak visszailleszteni!
http://www.partsbase.org/skoda/fabia-fa ... 50-bumper/ ??
1.bal hátsó

2. jobb hátsó

Hali.Milyen vonóhorgod van Bosal?Mert annál is ki kell vágni a lökhárító legalját,de csak a nem látható helyen,hogy ne feszüljön a löksi.Valószínüleg ha a tiéd nincs kivágva akkor azért nem tudták rendesen visszarakni,mert feszült!Azt jól írtad,hogy a fogaknak kell bepattanni,de ha feszegették és ne adj isten eltörték a műanyagot amibe bepattan akkor ki kell cserélned.Nem drága 1-2 ezres darabja a márka szervizekbe.Én leszedném az egész lökhárítót és úgy raknám vissza,mert szerintem úgy a legegyszerűbb.A távtartót 2 vagy csavar tartja ha cserélni kell.A két kerékjárati ívben a sok kis torx fejű csavar fogja azokat kell kiszedned utána a hátsólámpát is ,mert alatta is lesz csavar.ha ezek meg vannak a többi csavart már látni fogod amiket még ki kell tekerned a lökhárító tetején és még az alján van egy pár.A kerékjárati ívnél figyelj,mert az egyik csavar egy kicsit beljebb van nehogy azt bent felejtsd és úgy feszegesd,mert eltöröd a felfogatását!Ha minden csavart kiszedtél szedd le a lökhárítót és nézd meg,hogy alul a horognál rendesen bemenjen a helyére.A Bosalnál még nem árt a két vonóhorog tartó csavart is leszedni a fejjel együtt míg felrakod annál könnyebb dolgod lesz és ha kell könnyebb hozzámérni,hogy mennyit kell kivágnod a lökhárítóból.A felrakásnál mielőtt visszapattintanád oldalt a löksit nézd meg körbe,hogy mindenhol a helyére tetted vissza és úgy pattintsd be.Ami még megszívathat,hogy mivel szarul lett összerakva ezért valószínűleg a lökhárító bepattintós része is elhajlott ezért arra sem árt ránézni mielőtt visszatennéd.Ha hajtanod kell rajta akkor az fogóval próbáld megtenni nagyjából azt ennyi.Mindenképpen a visszarakáshoz kérj meg valakit,hogy segítsen,mert ketten fele annyi szívás.
Nincs kivágva azt nem tudom milyen típusú egy karral lehet oldani levehető vonófejes
De eddig csak a jobb oldala volt kimozdulva egy figyelmetlen tolatás padka elérés miatt mozdult ki a másik fele is!
Kivágni nem igazán szeretném de nem lesz más választás! Ha törött akkor meg cserés.