Köszi a választ! Ma kiderül, ha bejutok az okmányirodába.
Pjozsi69 írta:
Sziasztok!
Januárban vettem egy 1,2-es, 2003-as Fabia-t.
Ma eljött a műszaki napja, ahol közölték, hogy minden OK, kivéve azt, hogy a forgalmiban rossz szín szerepel. Az autó nem narancs színű, hanem piros. Én ezt soha nem néztem, úgy tudtam narancsvörös volt a hirdetésbe írva. A forgalmit az eladó cég intézte, abban az volt, hogy narancs, ki foglalkozik vele?
A kérdésem, hogy a színkódot pontosan hol találom az autón, és, ha megtalálom, hogyan értelmezzem? Mit keressek: számot, betűt, vagy mindkettőt?
A szervízkönyv elején van egy matrica beragasztva, ott a festékszám: 9770. Ez jelent valamit?
Holnap megyek az okmányirodába és előtte meg szeretném nézni, hogy mi az igazság. Szerintetek ki a felelős azért, hogy rossz szín van a forgalmiban?
Előre is köszi mindenkinek!
Pjozsi69
Az a baj ,hogy az okmányirodát nem érdekli a színkód ami az autón van.
Csak alapszínek lehetnek árnyalatok nem.
Én amikor tavaly vettem a járgány,a vásárlás elött a forgalmiba törtfehér szerepelt.(nem törött fehér

2003-as kocsi)
Átíratáskor már szürkét írtak...
Szerencsémre a vétel miatt a forgalmit és a törzskönyvet is újra kiállították, ebben már csak a szürke került. fehér=szürke

Nálad valószínű az átíratásnál rontotta el az ügyintéző amikor nem jó helyre sorolta át a narancsvöröset.
Én azért felvetném ,hogy az okmányirodának januárban jó volt a narancs akkor most miért nem jó??
Ha akkor rontották az a minimum ,hogy ők fizetik a 12.000ft a két okmány cseréje miatt...