Maci írta:
Sziasztok!
Tetőcsomagtartót szeretnék a Fabia kombinkra(2003),de eléggé bonyolult a dolog mert sem fix pontom,sem tetőkorlátom nincs. Több kör után a Gombosnál kötöttem ki,ahol egyedileg gyártott tartót ajánlottak.Sajnos csalódás volt,mert hagyományos tetőélbe kapaszkodós a dolog,és a Fabiánál a tetszetős szűk ajtórés most kifejezetten hátrányt jelentett.És az sem nagyon tetszett,hogy benyomja a gumikédert,ami a levétel után deformált marad,és nem tudni hogy funkcionál azután.
Ezért a tetőkorlát utólagos felszerelése érdekel most,csak fogalmam sincs hogyan kezdjem.Autósboltban,-szervizben érdeklődve nem találtam külön tetőkorlátot,(vagy ha igen irreális áron,csak szerviz általi beépítéssel),és az otthoni felszerelés (tetőkárpit,tömítés,stb…) menetére sem kaptam kielégítő választ.
Ha valakinek van a leírtakkal kapcsolatos tapasztalata,jó ötlete,esetleg hasonló cipőben járt, köszönettel elfogadok minden tanácsot.
Maci
Szia!
Nekem is kombim van ,nincs fix hely és tetőkorlár sem.
Én a gombos féle csomagtartót vettem semmi gond sincs vele. 5x5 cm-es zártszelvényből készült nagyon erős.
A kapaszkodó él gumival van bevonva nem okoz sérülést. Az első felrakásnál pontosan be kell állítani és nem fog hozzáérni az ajtóhoz. Nem is adják el csak ha ők állítják be az első alkalommal.
Én vagy fél órát alkudoztam ,hogy nem vagyok hülye gyerek be fogom tudni állítani de most nincs ídőm megvárni az első felrakást..
A gumikédert nem nyomja be. A kapaszkodó él hosszába egy kicsit el kell húzni a gumit(sniccserrel el kell vágni a gumi ragasztását kb 5cm hosszan) az alá kapaszkodik a csomagtartó.
Két éve használom nem ázik be az ajtó.
Egyre kell figyelni a csomagtartónak van egy talpa, az csak finoman szabad meghúzni nehogy behorpadjon a tető mert papír vékony. 15000.- volt anno.
Ha érdekel felrakomés lefényképezem hogy milyen.
A gyári tetőkorlát horror árú és le kell szedni a belső boritást amit szépen visszarakni... háááát..