Skoda Fabia Club fórum

Pontos idő: szer. szept. 27, 2023 8:27 pm

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 43 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szer. szept. 21, 2011 7:20 am 

Sógorom a 3 éves Subaru boxer dízel-lel állandóan szervízben van. Mindig van valami baja. A legújabb, hogy leáll a motor, ha kinyomja a kuplungot. Mondom is neki, ha lenne fojtószeleped, akkor megpucolnánk és megjavulna. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szer. szept. 21, 2011 7:17 am 

Bocs Maci hogy így kifakadtam, de a japán dolgokkal mindig így járok...
Arra mindig harapok... sajnos túl sokat kaptam és láttam belölük...

Amúgy tásrsadalmi és emberi szempontból teljesen rendben vannak, és a munkához való hozzáállásuk becsülendö.

Csak a japán müszaki-mérnöki innovációról ne keljen beszélni...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szer. szept. 21, 2011 7:07 am 

A kinai BMW a Brillinace és csak kínai piacra gyárt.
Pesze ez késöbb válozhat a pénzügyi nyomás hatására.

Vártam már hogy valaki jöjjön egy "Japán" dicsöítéssel.

Felhasználó szempontból még egyet is értenék...

Viszont aki nem dolgozott japan cégnél és nem látott bele a japán innovációba annak fogalma sincs mi a sikerük titka...

Én dolgoztam japán autóipari cégnél, voltam kapcsolatban sokkal, söt még Japánban jártam... meglátogattam a fejlesztöközpontot is...

Szóval ha bemennék bankot rabolni és építenék belöle egy nagy házat és válalkozást, a szomszédok azt láthanák "ez egy milyen sikeres és becsülendö ember"...
Na pont ugyan ez van a japán iparral...

Érdemes utánanézni a japán közékori és újkori kutúrának és társadalomnak...

Japánban a középkori Kína, az újkori Európa ill Amerika nélkül, még csak szamurájkardokkal hadonásznának...

Szóval lehet eredményt dícsérni, de azért a "hogyan"-t se felejtsük el mindig...

Az Mazda RX et is sokan szeretik... de azért Felix Wankel se japán volt... (csak a példa kedvéért...)

-Maci- írta:
djboris írta:
[Meg se haragudjatok de a BMW megbízhatóságának a híre a múltból meglehetösen rossz, és ez bizony a valóságon alapul... és bizony pár éve a BMW minöségi mutatói erösen emelkedtek.

Érdekes, én eddig csak fordítva hallottam ezt!
A BMW-ben is megjelent a "made in romania" lengéscsillapító meg stb...
Igazság szerint nem tudom hogy van, vagy hogy nincs mert nem volt BMW-m (és nem is lesz).
Tudom, ez szubjektív, de az utóbbi 10-15 évben olyan okádék b*szott randa kocsikat csinálnak, hogy az már gyalázat! Ráadásul ugyan úgy (vagy még sűrűbben is) elromlanak, mint bármelyik másik kocsi. Csak ezekhez dupla pofátlanul BMW áron van minden kis szar!
Megmondom őszintén, ha már lenne annyi pénzem akkor Subaru Impreza WRX STI. Eszembe nem jutna BMW-t venni! Főleg mióta gyártanak BMWt 100%-ig kínában!! (Na ezen pl lehidaltam!! CMW :twisted: )

Persze egy veterán BMW700 az más.... Az még 100% Germanyi és tud valamit, amit más nem: Boxermotor! A mai BMW-k már semmit nem tudnak, amit más nem.
Ez van! Egyszer ez a jó, egyszer meg az! Márkahűnek lenni egy nagy fasság (bármilyen témában)!!!

Szerk.:Ja és a rönyóval gyártanak közösen diesel motort.... No comment! Josef Popp forog a sírjában!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: kedd szept. 20, 2011 7:48 pm 

djboris írta:
[Meg se haragudjatok de a BMW megbízhatóságának a híre a múltból meglehetösen rossz, és ez bizony a valóságon alapul... és bizony pár éve a BMW minöségi mutatói erösen emelkedtek.

Érdekes, én eddig csak fordítva hallottam ezt!
A BMW-ben is megjelent a "made in romania" lengéscsillapító meg stb...
Igazság szerint nem tudom hogy van, vagy hogy nincs mert nem volt BMW-m (és nem is lesz).
Tudom, ez szubjektív, de az utóbbi 10-15 évben olyan okádék b*szott randa kocsikat csinálnak, hogy az már gyalázat! Ráadásul ugyan úgy (vagy még sűrűbben is) elromlanak, mint bármelyik másik kocsi. Csak ezekhez dupla pofátlanul BMW áron van minden kis szar!
Megmondom őszintén, ha már lenne annyi pénzem akkor Subaru Impreza WRX STI. Eszembe nem jutna BMW-t venni! Főleg mióta gyártanak BMWt 100%-ig kínában!! (Na ezen pl lehidaltam!! CMW :twisted: )

Persze egy veterán BMW700 az más.... Az még 100% Germanyi és tud valamit, amit más nem: Boxermotor! A mai BMW-k már semmit nem tudnak, amit más nem.
Ez van! Egyszer ez a jó, egyszer meg az! Márkahűnek lenni egy nagy fasság (bármilyen témában)!!!

Szerk.:Ja és a rönyóval gyártanak közösen diesel motort.... No comment! Josef Popp forog a sírjában!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: kedd szept. 20, 2011 2:23 pm 

Lassan BMW forummá válunk... :-)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: kedd szept. 20, 2011 2:19 pm 

-Maci- írta:
Se a Fosvágen, se a BMW nem az már, mint régen,

Érdekes, pedig a BMW az E60, E8x/E8x óta kezdi megverni minöségi mutatókban a japánokat, és az F-es szériákról még jobb hírek vannak... (tisztelet a kivételnek...)

Meg se haragudjatok de a BMW megbízhatóságának a híre a múltból meglehetösen rossz, és ez bizony a valóságon alapul... és bizony pár éve a BMW minöségi mutatói erösen emelkedtek. Egész véletlenük egy korábbi munkahelyemen tanúja voltam a BMW QA menedzsment váltásának...
Higyjétek el elég durva volt, és lám meg lett az eredménye...
Nem tudom pl. az F01 et mennyire ismeritek, de nem hinném, hogy sok panasz volt eddig rá... habár magyarországon túl sokat se láttam belöle...

Valóban igaz, hogy könnyebb volt hozzányúlni a régebbi modellekhez, de a mostaniakhoz kevésbé kell... (ezt a BMWre értem...).
Illetve az elektonikai szekismeret is hiányzik az autószerelö mühelyekböl... ez bizony ma már követelmény... ezért hiszi mindenk hogy megjavíthatatlan...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: kedd szept. 20, 2011 2:03 pm 

-Maci- írta:
Se a Fosvágen, se a BMW nem az már, mint régen.

Na ezért is tervezem azt, hogy elkezdek összerakni egy E21-es 323i BMW-t a semmiből és amíg kész nem lesz addig marad a Fabia.
Csinálok egy teljes karosszériafelújítást, majd fényezés. Szétszedem a motort és irány vele a gépműhely. A K-Jetronic-os injektor és hengerfej helyett kap egy L-Jetronic vagy Motronic befecskendezést a hozzá való hengerfejjel. Fék és futómű felújítás természetesen, majd mehet bele az új kárpitozás, az elektromos ablakok és sibeda, klíma, spoilerek, aztán irány a vizsga. A gépműhelyen kívül mindent meg tudok csinálni (hiszen csináltam már), az alkatrészek meg a gépműhely meg szépen lassan ahogy a pénztárcám engedi. Erre lesz 4 évem (addig ketyeg az autóhitel), aztán a Fabia megy a piacra.
Biztos vagyok abban, hogy az autó hosszútávon megbízható lesz, mert egy régi autó sokkal jobb minőségű mint egy mostani kreáció.
Fogyasztói társadalomban élünk és ennek isszuk a levét, és jöhet nekem bárki azzal a szöveggel, hogy neki egy mérnök mondta, hogy a mostani tervezés nem arra van, hogy egy idő után szétmenjen. Az élet és a tapasztalat teljesen mást igazol. Azonkívül egy kutya soha nem haraphat a gazdájába, mert akkor vége.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: kedd szept. 20, 2011 6:53 am 
Moderátor

Autó: 2003. 1,2 12V AZQ
die nadel írta:
Erősen kétlem, hogy ilyen lemezeket előre legyártva meg tudod venni, de egy jó lakatos pillanatok alatt megcsinálja neked és már csak gittelni meg fényezni kell.

Van még egy megoldás ,üvegszálas anyagból csinálod meg. Polisztirolból kifaragod és műgyantával kikened.
Vagy keresel ilyen emberkét aki ezzel foglalkozik.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: hétf. szept. 19, 2011 9:09 pm 

Nekem az M6-os is bejönne...
Én is megszerettem a BMWket... föleg miután voltam Dingolfing-ben. Sokat dolgoztam BMW kontrollerekkel... ezért is értem nehezen a VAGot. Nagyon ráált a BMWre rendszerekre az agyam... de azért szeretem a Skodát is... jó ez is csak meg kell szokni...
Bevallom engem a BMW gépészete nem igazán nyügöz le... mert nem vagyok egy "power gyerek", a hajtás sose érdekelt. Viszont a BMW elektronikai ill. diag koncepciója nagyon bejön... durván a többiek elött van...

die nadel írta:
-Maci- írta:
die nadel írta:
A 143 LE-s BMW E21 323i-ben vagy a 170 LE-s BMW E30 325i-ben volt mire arcoskodni.

"If God doesn't ride a BMW, then why is the sky blue and white?!", ugye?! :D :D

Nem tehetek róla, imádom a BMW-ket már kicsi gyerekkorom óta.
Lehet, hogy a bajorok felsőbbrendűnek tartják magukat a többi német ajkú nemzetnél, de az ember megnéz egy BMW-t és megy vele akkor rájön, hogy van miért.
Van a kocsi, van az autó és van a BMW.
Nálam ez a Fabia-dolog egy kényszer szülte állapot, de remélem csak átmeneti.
És azt is remélem, hogy azokat nem bántom meg a véleményemmel akik hasonlóan viszonyulnak a Fabiahoz mint én a BMW-hez. Valóban külön kategória a két márka.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: hétf. szept. 19, 2011 8:02 pm 

die nadel írta:
-Maci- írta:
die nadel írta:
A 143 LE-s BMW E21 323i-ben vagy a 170 LE-s BMW E30 325i-ben volt mire arcoskodni.

Lehet, hogy a bajorok felsőbbrendűnek tartják magukat a többi német ajkú nemzetnél, de az ember megnéz egy BMW-t és megy vele akkor rájön, hogy van miért.
És azt is remélem, hogy azokat nem bántom meg a véleményemmel akik hasonlóan viszonyulnak a Fabiahoz mint én a BMW-hez. Valóban külön kategória a két márka.

Hát, mondasz valamit ... a németek tényleg nem szeretik a bajorokat (meg a svábokat sem), ennek egyik oka, a BMW, a másik az FC Bayern-München, a sok apróságtól eltekintve. De azért "a" német autónak az Audi -t tartják. Persze a német gazdaság 2/3 -át a bajorok és a svábok dobják be a közösbe.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: hétf. szept. 19, 2011 7:55 pm 

Nekem is van BMW-m, igaz annak 2-vel kevesebb kereke van.
Én nem tudok márka fanatikus lenni. Veszek valamit és ha jó akkor jó, de ha szar, akkor szar! Nekem még egy márka képviselői se nyalták ki a seggemet azért, mert hű voltam a márkájukhoz.
Nekem ugyan megvan még a BMW-m és hibátlan állapotban van, 18K km-rel, mégis csalódtam. Nem tagadom, a logo miatt vettem meg! Mostmár úgy vagyok vele, hogy egy Honda Transalp vagy Varadero...
Ha legközelebb veszek BMW-t, akkor csakis a boxer motor miatt. BMW 700, Isetta stb...
Ugyan így most megismerem a Skda nyűgjeit, nyilván addig hajtom még szét nem esik, de az már biztos, hogy a következő kocsim nem fosvágen A.G. lesz.
Ez van. Se a Fosvágen, se a BMW nem az már, mint régen, hacsak nem vakítja el az embert a szerelem.

die nadel írta:
-Maci- írta:
die nadel írta:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: hétf. szept. 19, 2011 7:43 pm 

-Maci- írta:
die nadel írta:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: hétf. szept. 19, 2011 7:40 pm 

pakitoo írta:
S.O.S
http://kepfeltoltes.hu/110919/69325_127 ... es.hu_.jpg
ilyen lemez toldat kellene a motorháztetőmre!
aki tudja honnan tudnék ilyet szerezni az kérem irjon! köszönöm!
kérem az olyan emberek kíméljenek akik csak fikázni tudnak mert ennek a fórumnak nem az az értelme hogy elmondjátok h nektek tetszik e vagy hogy nem hanem hogy segítsünk egymáson!köszönöm!

Erősen kétlem, hogy ilyen lemezeket előre legyártva meg tudod venni, de egy jó lakatos pillanatok alatt megcsinálja neked és már csak gittelni meg fényezni kell.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: hétf. szept. 19, 2011 7:16 pm 

S.O.S
http://kepfeltoltes.hu/110919/69325_127 ... es.hu_.jpg
ilyen lemez toldat kellene a motorháztetőmre!
aki tudja honnan tudnék ilyet szerezni az kérem irjon! köszönöm!
kérem az olyan emberek kíméljenek akik csak fikázni tudnak mert ennek a fórumnak nem az az értelme hogy elmondjátok h nektek tetszik e vagy hogy nem hanem hogy segítsünk egymáson!köszönöm!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: hétf. szept. 19, 2011 6:47 pm 

die nadel írta:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 43 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra