Skoda Fabia Club fórum

Pontos idő: szer. szept. 27, 2023 8:30 pm

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 19 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Fabia Lexus lámpa
HozzászólásElküldve: szomb. júl. 16, 2016 2:35 pm 

Autó: Skoda Fábia vRS 1.9 TDI
Csabaa írta:
marci60 írta:
Sziasztok!

Nem hátsó lámpa és lehet, hogy baromság is, de annyit agyaltam ezen így megkérdezem hátha valaki felvilágosít. A fábia első fényszórójában vagy egy állító motor, de nekem az utas térben nincs állítási lehetőségem. Akkor az ilyenkor mit állít vagy miért van? Esetleg ha veszek bele olyan kapcsolót amin van magasság állító rá tudom kötni?

Előre is köszi a választ!

szia
Ha benne van a burában a motor akkor csak a kapcsolót kell kicserélned.
Kép

és a kapcsolása:
Kép
A kábel se lesz meg valószínű, azt is be kell húznod..

Egyébként nekem kombim van. Ha nagyon tele pakolnám a hátulját akkor lenne értelme
lefelé állítani, hogy ne legyen szemkiégető. Egyetlen alkalommal sem volt rá szükségem, pedig hátul 3 személlyel és púposra pakolva is használtam.

Szia, így már értem. Nem nagyon terveztem hogy bekötöm csak érdekelt hogy mit állít ilyenkor. Hallom hogy teker valamit amikor felkapcsolom a lámpát csak feltünő változás nem nagyon volt.

Köszönöm válaszod!!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szomb. júl. 16, 2016 1:54 pm 
Moderátor

Autó: 2003. 1,2 12V AZQ
marci60 írta:
Sziasztok!

Nem hátsó lámpa és lehet, hogy baromság is, de annyit agyaltam ezen így megkérdezem hátha valaki felvilágosít. A fábia első fényszórójában vagy egy állító motor, de nekem az utas térben nincs állítási lehetőségem. Akkor az ilyenkor mit állít vagy miért van? Esetleg ha veszek bele olyan kapcsolót amin van magasság állító rá tudom kötni?

szia
Ha benne van a burában a motor akkor csak a kapcsolót kell kicserélned.
Kép

és a kapcsolása:
Kép
A kábel se lesz meg valószínű, azt is be kell húznod..

Egyébként nekem kombim van. Ha nagyon tele pakolnám a hátulját akkor lenne értelme
lefelé állítani, hogy ne legyen szemkiégető. Egyetlen alkalommal sem volt rá szükségem, pedig hátul 3 személlyel és púposra pakolva is használtam.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szomb. júl. 16, 2016 1:35 pm 

Autó: Skoda Fábia vRS 1.9 TDI
Sziasztok!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. jún. 03, 2010 9:10 pm 

Hát igen nekem még a régi ladámon volt festett lámpa szépen nézet ki a rendőrök sem szólnak érte csak hát műszaki előtt eldobós a történet. Úgyhogy tényleg jobb öltett lehet a fólia és szebben ,pontosabban meglehetne vele csinálni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szer. jún. 02, 2010 2:23 pm 
Moderátor

Autó: 2003. 1,2 12V AZQ
goes írta:
Szerintem próbaképp le lehet fóliázni, ugyanolyan fóliával, mint amivel az ablakokat szokták. Ha megfelel, akkor lehet kapni Motip festéket direkt ehhez.

a fólia tuti ötlet, vizsga elött le lehet szedni és nincs gond..majd vissza :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szer. jún. 02, 2010 2:06 pm 

Én nem látom értelmét a lámpasötétítésnek, de több haverom kocsiján is le van fújva a komplett hátsó lámpa, házilag szépen meg lehet csinálni, és semmi gondot nem okoz, még a rendőröket sem szokta zavarni.
Egyébként dombi-val értek egyet, kinek mi a szép mindenki maga ítélje meg, a topic indulótémájával kapcsolatban is.
Mindenben a gyárit szeretem és törekszem is rá, pl RS felirat is baromság, 100LE az autó és Elegance, de még a piros 16V felirat eltüntetésén is gondolkodom.
Kivétel nálam a fólia, gyakorlati és esztétikai okokból is kiváló dolognak tartom, plusz az autóhoz illő alufelni ami nekem érdekes.
Mindezek mellett mindíg érdekel más mit fejleszt/változtat az autóján, és akad sok olyan is ami tetszik közülük, de a sajátomon nem csinálnám meg.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szer. jún. 02, 2010 1:53 pm 

Szerintem próbaképp le lehet fóliázni, ugyanolyan fóliával, mint amivel az ablakokat szokták. Ha megfelel, akkor lehet kapni Motip festéket direkt ehhez.

djglott írta:
Kíváncsi vagyok a véleményetekre mit szóltok a befújt, festett hátsó lámpákhoz?
Én nem költök tízezreket lámpákra. Ugy szeretném lefújni, hogy az irányjelző és a tolató lámpa felett meghagyom átlátszóra és csak a piros részt szeretném sötétíteni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szer. jún. 02, 2010 1:51 pm 

Petya23 írta:
Én sem mondanám hogy csúnyácska lenne a fabia de vajuk be bőven lehetne rajta mit szépíteni. Vagy talán ez csak az én véleményem egy kis sötétített ablak , felni , stb
és bárki is mondja hogy nem tetszik, tucatjával jönnek szembe nap mint nap. Még az említett lexus lámpa is ami ugye "falusi tuning" :) amin röhögnöm kell (bár ezen az oldalon is találsz belőle jó párat a tuning szó alatt a galériában) de ugye ebből is van jó néhány, és ha tetszik ha nem bizony megnézik és végül is mi célt szolgál? Akkor mi is a gond? Hogy néha beáznak, ilyen van választani kell megbízhatóbb gyártott(nem 20000 Ft-nál kezdődik a lámpa még a gyári sem) pl. FK automotive ezekre még nincs annyi panasz, bár az Angel Eyes lámpák többsége a gyár alapján is párásodhat. Nekem nincs ilyen lámpám még,csak ismerőseimnek, lehet nem is lesz bár minden esetleg figyelemfelkeltő. Aki szerint nem az szóljon az utcán és a gyorsulási versenyeken tuning újságokban (tuning-stereo) szaladgáló skodásnak , bmwsnek, hondásnak stb. ,hogy hát ez nem illik, és nem is igazi tuning csupán mindenkinek ízlésficama van, de akkor miért is ámulsz el rajta folyton és látogatod oly nagy szeretettel az ilyesfajta rendezvényeket?? Ezért is profitál ilyen jól az ilyesfajta lámpa eladás:)!
A sok szöveg végén a lényeg hogy aki megveszi az szereti és tudja mit vállal, akinek meg nincs annak ugye nincs is vele gondja.
:wink:

Hello!
Neked van igazad!
Én is a húszas éveim végét járom én a sajátomat, úgy szeretem ahogy van, és a kisebb gyár által is használt dolgokat szeretem. Pl. eredeti RS Fabia, vagy Octávia semmi hivalkodó nincs, de ha valaki szarakódik vele oda tud tenni valamit. Környéken megtörtént eset, hogy az agyon tuningolt Honda beállt a kis Fábia mellé, hogy akkor gyere, azt a kis RS Fabia úgy megette, hogy a Hondás srác haza ment utána olvasni, hogy ez most milyen autó lehetett, mert Ő Fabianak nézte. Na ezért nem teszek VRS jelet a motorháztetőre, de ha lenne rá pénzem, valami hasonló autót vennék.(RS)
Felniből is ezért választottam gyárit, motorra nem akarok különböző sport légszűrőt tenni, mert akkor talán 0,3 Le több, vagy szebb a hangja. 1,4MPi-nél minek!? Ha valaki sport autót akar egy 1030kg kasznis autóból, amit egy 50kw-os motor húz azzal eleve valami nincs rendbe! Ja,mert valakitől azt hallotta, hogy jobban megy, és 2 literrel kevesebbet fogyaszt ezek hülyeségek, de mind1 próbálkozni lehet.

Te autód járj vele úgy ahogy neked tetszik, ötleteket véleményeket lehet kérni, de a saját belátásod, pénztárcád szerint jár el! Ha hallgattam volna itt az írásokra, mai napig nem raktam volna bele a tempómattot.

Én is szívesen megnézem, hogy ki mit hozz össze a gépéből, max sajátnak nem tudom elképzelni, de lehet egy kis ötletet tudok lopni, vagy más eszembe jut róla.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dombi7 szer. jún. 02, 2010 1:53 pm-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szer. jún. 02, 2010 1:44 pm 

Az esztétikai kérdésen túllépve ( mármint hogy kinek mi a szép ) szerintem azt fontold meg, hogy a sötétítéssel nem csökken-e le drasztikusan az érintett izzók látható fényereje, ha a sötét búra mögül világítanak...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szer. jún. 02, 2010 1:13 pm 

Kíváncsi vagyok a véleményetekre mit szóltok a befújt, festett hátsó lámpákhoz?
Én nem költök tízezreket lámpákra. Ugy szeretném lefújni, hogy az irányjelző és a tolató lámpa felett meghagyom átlátszóra és csak a piros részt szeretném sötétíteni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: hétf. máj. 31, 2010 10:35 am 

Én sem mondanám hogy csúnyácska lenne a fabia de vajuk be bőven lehetne rajta mit szépíteni. Vagy talán ez csak az én véleményem egy kis sötétített ablak , felni , stb
és bárki is mondja hogy nem tetszik, tucatjával jönnek szembe nap mint nap. Még az említett lexus lámpa is ami ugye "falusi tuning" :) amin röhögnöm kell (bár ezen az oldalon is találsz belőle jó párat a tuning szó alatt a galériában) de ugye ebből is van jó néhány, és ha tetszik ha nem bizony megnézik és végül is mi célt szolgál? Akkor mi is a gond? Hogy néha beáznak, ilyen van választani kell megbízhatóbb gyártott(nem 20000 Ft-nál kezdődik a lámpa még a gyári sem) pl. FK automotive ezekre még nincs annyi panasz, bár az Angel Eyes lámpák többsége a gyár alapján is párásodhat. Nekem nincs ilyen lámpám még,csak ismerőseimnek, lehet nem is lesz bár minden esetleg figyelemfelkeltő. Aki szerint nem az szóljon az utcán és a gyorsulási versenyeken tuning újságokban (tuning-stereo) szaladgáló skodásnak , bmwsnek, hondásnak stb. ,hogy hát ez nem illik, és nem is igazi tuning csupán mindenkinek ízlésficama van, de akkor miért is ámulsz el rajta folyton és látogatod oly nagy szeretettel az ilyesfajta rendezvényeket?? Ezért is profitál ilyen jól az ilyesfajta lámpa eladás:)!
A sok szöveg végén a lényeg hogy aki megveszi az szereti és tudja mit vállal, akinek meg nincs annak ugye nincs is vele gondja.
:wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: vas. máj. 30, 2010 8:51 pm 

Bocsánat, hogy újoncként bele szólok:

Rég óta családi autónk egy 2007-es Fabia(2007 óta :D ) kombi és boldog vagyok, hogy végre nekem is lett egy sajátom! Méghozzá azért, mert nekem a Fabia Kombi úgy tetszik (nagyon), ahogy van! Részemről bármi optikai változtatás egyenlő a rondítással....
Ez az én egyéni véleményem! (Sajnos fiatal korom ellenére elég maradi vagyok ezen a téren, szánalommal tekintek mindenféle "optikai tuning"-ra.)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: vas. máj. 30, 2010 8:20 pm 

Ilyesfajta észrevételeket vártam eddig hát ezután én is meggondolom ezt a dolgot mivel nem szeretnék több tízezret kidobni csak úgy. Mellesleg nem tudom hogy ha már annyit kérnek érte miért nem tudják normálisan megcsinálni őket :twisted:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: vas. máj. 30, 2010 4:50 pm 

Szerintem is gusztustalan, a tipikus falusi tuning megoldás... /de ez csak a szerény véleményem/ Nem a csavaroknál és a tömítésnél áznak be, hanem a plexi hitvány ragasztóval van a lámpatestre rögzítve és az 1-2 év alatt elöregszik és gyönyörűen beázik. Láttam már jó néhány ilyen beszerelt "csúfságot" és mindnél élt ez a hiba. /lényegtelen, hogy első, vagy hátsó lámpa/
A gyári a büdös életben sem ázik be, csak akkor ha sérült a búra...
Akinek guruló akváriumra van szüksége, annak bátran ajánlom Lexus és Angel Eyes fantasztikumokat.

goes írta:
Kinek a pap, kinek a papné... Eddig nem akartam beleszólni, de szerintem csúnya. Igazi gagyi tuning megoldás, mint az angel eyes. Hangsúlyozom szerintem.

Petya23 írta:
Ezt csak cáfolni tudom most leveleztem egy fabiás társsal és neki már kb 2-3 éve megvan de gyönyörű állapotban csak annyit mondott hogy jól megkel húzni a csavarokat ennyi erővel a gyári is beázhat hisz mind a kettő tömítve van. És valljuk be sokkal szebb mint a gyári és nem kicsit dob a szeretett kis fábiánkon. Én csak ajánlani tudom. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: vas. máj. 30, 2010 4:01 pm 

Kinek a pap, kinek a papné... Eddig nem akartam beleszólni, de szerintem csúnya. Igazi gagyi tuning megoldás, mint az angel eyes. Hangsúlyozom szerintem.

Petya23 írta:
Ezt csak cáfolni tudom most leveleztem egy fabiás társsal és neki már kb 2-3 éve megvan de gyönyörű állapotban csak annyit mondott hogy jól megkel húzni a csavarokat ennyi erővel a gyári is beázhat hisz mind a kettő tömítve van. És valljuk be sokkal szebb mint a gyári és nem kicsit dob a szeretett kis fábiánkon. Én csak ajánlani tudom. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 19 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra