Skoda Fabia Club fórum

Pontos idő: kedd nov. 28, 2023 1:51 pm

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 246 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. jan. 27, 2011 9:34 pm 

Sziasztok!

Sikerült lecserélni a ledeket a műszerfalamban. Nagyon jó lett, majd holnap megpróbálok képeket felrakni róla.
Az üröm az örömben, hogy azóta a légzsák visszajelzője nem akar elaludni :(
Van esetleg valakinek valami ötlete arra, hogy mit ronthattam el? Ha világitás nélkül inditom el akkor elalszik, de rögtön ki is gyullad. Ha világitást kapcsolok és úgy inditom, akkor egyáltalán nem alszik el.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szomb. jan. 22, 2011 7:57 am 
Moderátor

Autó: 2003. 1,2 12V AZQ
Péé írta:
Itt van még 1-2 ötletes megoldás:).....

Az a belső kilincs led a superb-ben gyárilag van.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szomb. jan. 22, 2011 7:11 am 

Aaaaa, ez nekem is nagyon tetszik, sajna én is hadilábon állok a tudománnyal. Enigma, ha tálász vkit aki megcsinálja tedd közé légyszíves.
Egyébként nekem is fehér piros reláció tetszik.

Érdekességképpen: http://www.youtube.com/watch?v=1Wnu7OFZ ... re=related

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: pén. jan. 21, 2011 9:50 pm 

Itt van még 1-2 ötletes megoldás:).....

http://kepfeltoltes.hu/110121/IMG_7086_ ... es.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/110121/IMG_7093_ ... es.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/110121/post-10-1 ... es.hu_.jpg

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: pén. jan. 21, 2011 9:44 pm 

Nem rossz ötlet....Jól mutat:)

Csabaa írta:
sziasztok
Ez se semmi, külső kilincs lámpa : :)
http://s139.photobucket.com/albums/q306 ... b2204f.mp4
Az első postban végigfényképezték:
http://briskoda.net/forums/topic/188061 ... n-the-vrs/

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: pén. jan. 21, 2011 8:57 pm 
Moderátor

Autó: 2003. 1,2 12V AZQ
sziasztok
Ez se semmi, külső kilincs lámpa : :)
http://s139.photobucket.com/albums/q306 ... b2204f.mp4
Az első postban végigfényképezték:
http://briskoda.net/forums/topic/188061 ... n-the-vrs/

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: pén. jan. 21, 2011 8:17 pm 

sziasztok!
megnéztem h 19 db led kell az órába(tetszőleges színben), és 1 db a fordulatszám mérő tiltása(piros) és kell 4 db a mutatókhoz. Annyit szertnáék még megtudni h ugyebár van ez az oldal h
http://www.ledmaster.hu/led_termek/smd- ... ipes-smd/4
és innen melyik led a megfelelő a műszerfalhoz? HA ezt megtudjátok nekem mondani akkor pontosan letudom adnia rendelést.
Segítségeteket előre is köszönöm!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: pén. jan. 21, 2011 7:57 pm 

Igen, egy ambiente felszereltségtől ne várjunk csodákat. Ezek a funkciók csak elegance, illetve RS verziókban vannak benne és azokban is évjáratonként eltérő.

Ted Mosby írta:
Maci!

2: Ezeket nem fogod tudni bekódolni... vagyis van, amit lehet, de érzékelők hiányában egyik sem fog működni, szóval sajnos semmit sem érnél vele.

Ha nincs az övben és a mosóban érzékelő, akkor nem fog menni. Ha lenne benne, akkor belennének kapcsolva ezek a funkciók.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: pén. jan. 21, 2011 6:11 pm 

Tartózkodási hely: Fabia I Sedan (2004) 1.2 HTP 12V (AZQ) (Classic, AC, ABS)
Maci!

2: Ezeket nem fogod tudni bekódolni... vagyis van, amit lehet, de érzékelők hiányában egyik sem fog működni, szóval sajnos semmit sem érnél vele.

Ha nincs az övben és a mosóban érzékelő, akkor nem fog menni. Ha lenne benne, akkor belennének kapcsolva ezek a funkciók.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: pén. jan. 21, 2011 6:09 pm 

Még nem szedtem ki a potit....de az tuti ,hogy a világítás kapcsolóval együtt jön ki....
Szerintem jó a Vag Com ezeknek a funkcióknak az aktiválására...A Diagnosztika oldalon megtalálod ,hogy neked milyen kábel és szoftver felel meg....

Köszi!

Szerintem világít minden ledem, az égész óra egységben totál egyenletes a fényerő. Nincsenek foltok/sötét területek.
Gondoltam már rá, hogy a potit megfújkálom egy kicsit... Annak szmből ki kéne jönnie, vagy csak ha leszerelem a kormány alatti panelt?
Akkor VAG COM-nak az is jó (ezeknek a vackoknak az aktiválásához), ha veszek egyet a vaterán ~4K-ért?[/quote]

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: pén. jan. 21, 2011 5:58 pm 

Péé írta:
Szia Maci!
1:
hirtelen azt mondanám,hogy nincs baja a műszerfal megvilágításodnak...lehet direkt így van kialakítva... mindegyik led világít?ha igen akkor nem lehet gáz...ha nem: van 1-2 ami sorba van kötve egymással az óraegységen...tehát ha az egyik nem megy akkor a másik sem fog.....ez okozhat rossz fényerőt...de ha ez így lenne akkor fekete foltokat látnál......a fényerő függ a led fényintenzitásától,láthatósági szögétől...stb....és attól ,hogy mekkora korlátozó ellenállást(ellenállásokatokat) szereltek a ledek elé........esetleg a fényerő állító poti ellenőrzése is szóba jöhet...

2: Bárki aktiválja neked ezeket a nyalánkságokat(akinek van vag com),amennyiben tényleg be vannak szerelve..bár nem tom miért nem tették ezt meg ha már benne vannak...
A "Diagnosztika" témában sok mindent megtalálsz!!!

üdv.: Pé

-Maci- írta:
Sziasztok!

Olvasgatom itt az írásokat és nagyon érdekesek!
Ugyan a kék háttér világítás nekem nenm tetszik (nekem bejön a zöld!), de a fölső fordulatszám tartomány "kipirosítása" nagyon állat! Ha egyszer nagyon elvetemült keszek, azt megjátszom :)

Olvasgatás közben felmerült bennem két kérdés, melyeket halogatok már egy idelye:
1.) Az én műszerfalam valamiért elég haloványan világít. Hiába van maxra tekerve a poti, a másik két Fabiában egyértelműen erősebb a fény. Mi lehet a gond?

2.) Az én autómban van komfort elektronika.Azt szerettem volna megkérdezni, hogy van e valamelyik kedves kollégának olyan kábele, amivel mindenféle apróságot be tudnánk állítani? Például, hogy nyavajogjon, ha nincs bekötve az öv, jelezze ha kifogy az ablakmosó víz... stb.
Az autómhoz adtak egy kis kiegészítő könyvecskét ("műszaki változások 2006.05-től"), amiben egy csomó ilyen funkciót írnak, melyeket márkaszervízben lehet aktiváltatni.
Nos, hozzá tud ehhez férni valaki? Vagy veszek ~ropiért egy VAG Com-ot és akkor én is tudom?

Az autó 2006.10. 1.4 16V Ambiente. Klímás, komfort elektronikás.

U.I.:
Még korábban elhatároztam, hogy át kötöm a hátsó ködlámpát a jobb oldalra is, hogy szimmetrikus legyen. Neki is láttam és jelentem, hogy az egyik lámpa boxból a másikba bontás nélkül át lehet vezetni a kábelt a kárpit alatt.
Ja és képzeljétek, beálltam a kézi autómosóba és a mocsok kupac alatt találtam egy gyönyörű szép fehér kombit! :D (A hátsó rendszámtáblámat már vagy 2 hónapja nem is láttam... :shock: )

Köszi!

Szerintem világít minden ledem, az égész óra egységben totál egyenletes a fényerő. Nincsenek foltok/sötét területek.
Gondoltam már rá, hogy a potit megfújkálom egy kicsit... Annak szmből ki kéne jönnie, vagy csak ha leszerelem a kormány alatti panelt?
Akkor VAG COM-nak az is jó (ezeknek a vackoknak az aktiválásához), ha veszek egyet a vaterán ~4K-ért?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: pén. jan. 21, 2011 5:46 pm 

Szia Maci!
1:
hirtelen azt mondanám,hogy nincs baja a műszerfal megvilágításodnak...lehet direkt így van kialakítva... mindegyik led világít?ha igen akkor nem lehet gáz...ha nem: van 1-2 ami sorba van kötve egymással az óraegységen...tehát ha az egyik nem megy akkor a másik sem fog.....ez okozhat rossz fényerőt...de ha ez így lenne akkor fekete foltokat látnál......a fényerő függ a led fényintenzitásától,láthatósági szögétől...stb....és attól ,hogy mekkora korlátozó ellenállást(ellenállásokatokat) szereltek a ledek elé........esetleg a fényerő állító poti ellenőrzése is szóba jöhet...

2: Bárki aktiválja neked ezeket a nyalánkságokat(akinek van vag com),amennyiben tényleg be vannak szerelve..bár nem tom miért nem tették ezt meg ha már benne vannak...
A "Diagnosztika" témában sok mindent megtalálsz!!!

üdv.: Pé

-Maci- írta:
Sziasztok!

Ugyan a kék háttér világítás nekem nenm tetszik (nekem bejön a zöld!), de a fölső fordulatszám tartomány "kipirosítása" nagyon állat! Ha egyszer nagyon elvetemült keszek, azt megjátszom :)

Olvasgatás közben felmerült bennem két kérdés, melyeket halogatok már egy idelye:
1.) Az én műszerfalam valamiért elég haloványan világít. Hiába van maxra tekerve a poti, a másik két Fabiában egyértelműen erősebb a fény. Mi lehet a gond?

2.) Az én autómban van komfort elektronika.Azt szerettem volna megkérdezni, hogy van e valamelyik kedves kollégának olyan kábele, amivel mindenféle apróságot be tudnánk állítani? Például, hogy nyavajogjon, ha nincs bekötve az öv, jelezze ha kifogy az ablakmosó víz... stb.
Az autómhoz adtak egy kis kiegészítő könyvecskét ("műszaki változások 2006.05-től"), amiben egy csomó ilyen funkciót írnak, melyeket márkaszervízben lehet aktiváltatni.
Nos, hozzá tud ehhez férni valaki? Vagy veszek ~ropiért egy VAG Com-ot és akkor én is tudom?

U.I.:
Még korábban elhatároztam, hogy át kötöm a hátsó ködlámpát a jobb oldalra is, hogy szimmetrikus legyen. Neki is láttam és jelentem, hogy az egyik lámpa boxból a másikba bontás nélkül át lehet vezetni a kábelt a kárpit alatt.
Ja és képzeljétek, beálltam a kézi autómosóba és a mocsok kupac alatt találtam egy gyönyörű szép fehér kombit! :D (A hátsó rendszámtáblámat már vagy 2 hónapja nem is láttam... :shock: )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: pén. jan. 21, 2011 5:16 pm 

Sziasztok!

U.I.:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: pén. jan. 21, 2011 5:07 pm 

köszi még1x

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: pén. jan. 21, 2011 5:03 pm 

Igen.....csak ahogy írtam ezt pont fordítva kell betenni a régi helyére..mert ellentétesen működik mint a kék(mint az eredeti zöld),de ha már megrendelted,mérj rá és meglátod azonnal a különbséget!!

attis76 írta:
köszi. :)

És akkor ez lenne a piros?
http://www.ledmaster.hu/led/smd-led/1-c ... d-led-32/4

Ezt is csak beforrasztom?

köszi előre is.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 246 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra