Skoda Fabia Club fórum

Pontos idő: kedd nov. 28, 2023 1:47 pm

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 246 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. jan. 20, 2011 11:19 pm 

Hahó!!

Én a múlt héten változtattam meg a műszerfal megvilágítását,az alábbi linken szereplő ledek tökéletesek...méretre mindenre stimmel a gyárival(és árban sem rossz)....csak annyi a különbség,hogy vmivel nagyobb a fényereje .....a forrasztást célszerű veller pálkával végrehajtani,a hőfokot kb 300-350 fokra kell beállítani így nem égeted meg a panelt!!Amire még felhívnám a figyelmedet: A különböző színű ledek anódja és katódja nem egyformán van kiosztva.....

rem segítetem picit...

üdv.: Pé

http://www.ledmaster.hu/led/smd-led/ful ... d-led-37/4

skodas93 írta:
ez a téma engem is érdekelne utána néztem olyan 15-40Ft között vannak ezek az smd LED-ek. Azt szeretném gemkérdezni h hol keressem ezeket, meg pontos típust h milyen kell bele. Meg ha valaki tud némi instrukciót adni h hogyan csináljam van képeket azt megköszönném.
További szép estét

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. jan. 20, 2011 10:07 pm 

nem, nekem grafitszürke, de már elégge rs a formája. a2 es futómü van alatta, 1.8t moci van már benne. honda crx el versenyeztem párszos, a fasorban sincs. autopályán kergettek már a fakabátok, lealáztam öket, igaz ismerös volt a rendör..

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. jan. 20, 2011 10:00 pm 

Én az AGC be dolgozom nem ezüst fábiás van?
van?
zolika31 írta:
nem, én kamionos vagyok, de szoktam járni az AGC-be.., tatabánya?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. jan. 20, 2011 9:55 pm 

http://www.youtube.com/watch?v=rb_ucU8Lut8&feature=fvw

EZT LESD MEG, 650 LOVAS FIESTA. Gondolkodom a loerö növelésben is. tanulságos kis videjóóóó

amiben gondolkodom, müszerfal:
http://www.youtube.com/watch?v=qpPjQKeFLrc

az ajtókapcsoloim már igy néznek ki

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. jan. 20, 2011 9:54 pm 

A ledeknél figyeljetek, hogy a kéknek és a fehérnek 3V körüli a nyitófeszültsége, a piros, zöld, sárga színűnek 1.9V körül.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. jan. 20, 2011 9:44 pm 

zolika31 írta:
igen úgy tudom h 300/db. de ez boltja is válogatja. óvatosan ki kell forrasztani a ledeket, meg kell nézni melyik oldala melyik a lednek. (anód-katód) mert erre figyelni kell!!! kimondottan nem kell hozzá spéci forr.páka az ajtóban lévő kapcsolókat is pofonegyszerű volt átforrasztani. arra figyelj, ne hevüljön fel a panel, ha forrasztod ki a ledet, akkor a ledet vmi kis fogoval fogd meg, és miközben melegited, ovatossan válaszd le a panelröl. vagy ha mégjobb megoldást szeretnél, szokott lenni rézből sodort védöföldelés, az a lényeg jó puha legyen, ezt rakd a cinre amit le szeretnél szedni, mert erre átfog futni a cin, és nemfolyik szét a panelon

hmm értem hát akkor majd szép lassan beszerzem őket, nem egyszerre mert az kicsit drága lenne:D van itthon ilyen kicsi fecskendő alakú szívóka amivel hirtelen letudom szívnia a cint a lapról azzal is kényelmes dolgozni. Hát szétnézek itt nálunk Miskolcon h hol tudok ilyet venni de előtte szétszedem h hány darab kell, mert én ilyesmi fényre gondoltam
http://www.youtube.com/watch?v=J7k3R4FX ... grec_index
köszönöm szépen a segítséget, sztem ha csinálom csinálok képeket és leírást is majd róla.
További szép estét:D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. jan. 20, 2011 9:38 pm 

nem, én kamionos vagyok, de szoktam járni az AGC-be.., tatabánya?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. jan. 20, 2011 9:37 pm 

ezt a sodort réz védöföldelést.... amugy a köznyelvben ""harisnyának"" csúfolják, és tekercsben lehet kapni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. jan. 20, 2011 9:36 pm 

zolika31 te nem az AGC-be nyomod?

zolika31 írta:
igen úgy tudom h 300/db. de ez boltja is válogatja. óvatosan ki kell forrasztani a ledeket, meg kell nézni melyik oldala melyik a lednek. (anód-katód) mert erre figyelni kell!!! kimondottan nem kell hozzá spéci forr.páka az ajtóban lévő kapcsolókat is pofonegyszerű volt átforrasztani. arra figyelj, ne hevüljön fel a panel, ha forrasztod ki a ledet, akkor a ledet vmi kis fogoval fogd meg, és miközben melegited, ovatossan válaszd le a panelröl. vagy ha mégjobb megoldást szeretnél, szokott lenni rézből sodort védöföldelés, az a lényeg jó puha legyen, ezt rakd a cinre amit le szeretnél szedni, mert erre átfog futni a cin, és nemfolyik szét a panelon

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. jan. 20, 2011 9:30 pm 

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. jan. 20, 2011 9:21 pm 

zolika31 írta:
ugy tudom OSRAM SMD 3MM LS-T676-Q. EZEK ÁLTALÁBAN 300 ft körül vannak. ezeknek jobb a fényerejük, és tartósabbak is. jövö hónap közepén készen is leszek vele, amugy egy délelött alatt megvannak. énmár szétszedtem egyszer a müszerfalat, hajtott a kíváncsiság, óvatossan, de szétlehet szedni.

Gondolom ezt /db-ra érted h 300 Ft mert ugye találtam egy Seat műszerfalat h csinálta a srác és azt mondják h a fábiának másként néz ki itt az oldalon van a link. És akkor ezeket csak óvatosan kikel forrasztani belőle vagy hogyan működik a dolog?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. jan. 20, 2011 9:09 pm 

ugy tudom OSRAM SMD 3MM LS-T676-Q. EZEK ÁLTALÁBAN 300 ft körül vannak. ezeknek jobb a fényerejük, és tartósabbak is. jövö hónap közepén készen is leszek vele, amugy egy délelött alatt megvannak. énmár szétszedtem egyszer a müszerfalat, hajtott a kíváncsiság, óvatossan, de szétlehet szedni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. jan. 20, 2011 9:05 pm 

zolika31 írta:
sima hagyományosat, gömbölyü, alul lapos, két lábu... tengerkék.. hogy lehet képeket ide a sorba beilleszteni?

Szia, ha feltöltöd valahová a képeket pl.: képfeltöltés.hu akkor onnan betudod linkelni ide:) tudsz árat is mondani meg honnan szerezted bé?
Előra is köszi

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. jan. 20, 2011 8:47 pm 

ez a téma engem is érdekelne utána néztem olyan 15-40Ft között vannak ezek az smd LED-ek. Azt szeretném gemkérdezni h hol keressem ezeket, meg pontos típust h milyen kell bele. Meg ha valaki tud némi instrukciót adni h hogyan csináljam van képeket azt megköszönném.
További szép estét

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. jan. 20, 2011 8:36 pm 

sima hagyományosat, gömbölyü, alul lapos, két lábu... tengerkék.. hogy lehet képeket ide a sorba beilleszteni?

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 246 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra