Sziasztok!
Folytatva az előző témát, kiszedtem az aktívszén szűrőt. Nincs rajta külsérelmi nyom, nem repedt. Ha megrázom, hallani benne a sok szemcse zsizsegését. Amikor belefújtam, az elején jött egy kis por, de aztán semmi.
Észrevettem, hogy ha belefújok a bemenő ágon, akkor nem csak a kimenő nyíláson jön a levegő, hanem az alján is, egy gyári lyukon keresztül. Itt egy kis vászon szűrő szerűség van, nem lehet kivenni. Nagyon könnyű átfújni rajta, szinte semmi ellenállást nem érezni.
Elég gyárinak tűnik a nyílás, gondolom az a szerepe, hogy amikor a motor nem szív innen gőzt, akkor az aktívszénen keresztül itt szellőzik a tank a szabadba. Ugyanígy innen levegőt is tud szívni, mert a szűrőnek szinte semmi ellenállása nincs a levegővel szemben.
Mit gondoltok, lehet itt valami hiba, okozhatja ez a havonta megjelenő 401-es hibakódot?
Előre is köszönöm!
Ui:a tank szellőztető szelep már ki lett cserélve, a rángatás megszűnt, de a hiba havonta előjön.
Csatolmány:
IMG_20181226_155410_átméretezve.jpg
Csatolmány:
IMG_20181226_155420_átméretezve.jpg
Csatolmány:
IMG_20181226_155435_átméretezve.jpg
Én cseréltem aktív szén szűrőt a Fábiánkon anno több éve már. De én ilyen furatra nem emlékszem,hogy lett volna a szűrő alján. Ami ugye nem zárja ki,hogy nem létezik ez a furat. ( de ha megtalálom a kicserélt szűrőt megnézem ezt a furatot,hogy ott van-e) Úgy tudom,(gondolom) hogy a tankszellőztetés egy zárt rendszer aminek a lényege,hogy a benzin gőz ne a szabadba távozzon hanem az említett tankszellőztető szelepen keresztül ( amit a motorvezérlő működtet) a "motorba" kerüljön és ott elégjen. De majd a hozzáértők kijavítanak ha nem így van.