Skoda Fabia Club fórum

Pontos idő: vas. máj. 28, 2023 12:01 am

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 157 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Fűtésszabályzó
HozzászólásElküldve: hétf. jan. 23, 2023 7:20 pm 

Autó: Skoda Fabia Sedan Classic, 1.2 12V HTP
feketete írta:

az új egy vagyon kb ez lehet ( a sajátodon keresd meg a cikkszámát és azt írd be a keresőbe.

https://www.autoalkatreszonline24.hu/oe ... 5B0%5D=106

azt olvasom több féle van klímás klima nélküli

bontóban is próbáld meg keresni

Köszönöm! Nem tudtam, hogy magyarul ilyen suta neve van... az árán meg végképp elhűltem. Marad a bontott. Mégegyszer köszi![/quote]

Sikerült bontóból szereznem egy Seatból frissen kiszerelve pontosan olyat, amilyen az enyémben volt. 10 ezer forintért kaptam meg. Beszerelni kifejezetten nehéz, a ventilátor is útban van, hogy lássam, melyik fog hol van. Mindkét fogaskerék részen van egy speciális fog, amit jelölőként lehet használni, hogy ne nyisson túl. Én ezt tesztelgetve szereltem be. Csak felül akasztottam be az új szabályozó modult (bolti nevén keverőlapot) és úgy tettem be az alsó és felső fogaskerekek közé, kb szemre. Adtam rá gyújtást, elkezdtem a belső levegő keringető gombbal bezárni, amint azt hallottam, hogy kezdi erőltetni, újra megnyomtam a gombot, hogy ne törjön semmi. Arrébb tettem 1-1 foggal. Amikor alul megvolt, összejelöltem, majd felül is odaléptettem ugyanezzel a gombnyomogatós próbálgatós módszerrel a fogaskerekeket a helyére. Ha nincs a helyén a fogaskerék, egyből lehet hallani, ahogy lassul a mozgás és erőlteti magát a motor. Amikor a helyén volt és sikeresen végigcsinálta végállástól végállásig, akkor teljesen összeraktam, csavarokat be, kesztyűtartót be. Utána vcds-sel kiolvastam a hibakódokat, illesztettem a motort, majd alapbeállítást adtam neki. Sikeresen lement az alapbeállítás és engedte törölni az erölködő motor miatti hibakódokat. Kb 1 óra alatt szereltem be és csináltam meg a hibakódmentesítést. Türelmesen álljatok neki, de megoldható házilag. Köszönöm az itt kapott segítséget!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: hétf. jan. 23, 2023 10:01 am 

feketete írta:
klifi írta:
klifi írta:
Sziasztok!

Azt a funkciót ki lehet kapcsolni vag-commal, hogy hátramenetben automatikusan a belső levegő keringetésre kapcsoljon?

Sziasztok újra,

Szétszedtem a belső levegő keringés szabályozó motort és úgy látom, mechanikai sérülése van. A kis fogaskerék egyik foga kitört.
https://i.imgur.com/gaaKTZY.png

Milyen néven keressem ezt a motort? Veszek bele újat, csak egyelőre sehol nem találok, magyar boltokban.

az új egy vagyon kb ez lehet ( a sajátodon keresd meg a cikkszámát és azt írd be a keresőbe.

Köszönöm! Nem tudtam, hogy magyarul ilyen suta neve van... az árán meg végképp elhűltem. Marad a bontott. Mégegyszer köszi!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: vas. jan. 22, 2023 7:21 pm 

Autó: Fábia I 1,2 BME 2006
klifi írta:
klifi írta:
Sziasztok!

Azt a funkciót ki lehet kapcsolni vag-commal, hogy hátramenetben automatikusan a belső levegő keringetésre kapcsoljon?

Sziasztok újra,

Szétszedtem a belső levegő keringés szabályozó motort és úgy látom, mechanikai sérülése van. A kis fogaskerék egyik foga kitört.

Milyen néven keressem ezt a motort? Veszek bele újat, csak egyelőre sehol nem találok, magyar boltokban.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: vas. jan. 22, 2023 12:45 pm 

klifi írta:
Sziasztok!

Sziasztok újra,

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szer. jan. 18, 2023 7:57 pm 

Sziasztok!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: hétf. jún. 20, 2022 7:46 pm 

Pnorbi írta:
Sziasztok!
2005-ös tdi klímás fabia kb. 2 hónapja már csak 18 fokra állítva fúj hideget.Az utóbbi 2 hétbén,pedig teljesen hidegre állítva fúj hideget.Ha bekapcsolom a klímát,18 fok felett nem fúj hideget,álatt viszont még eleg jó hideg levegőt fúj.Télen a meleg levegőt is kb.24 fokra kellett állítani,hogy meleget fújjon,addig csak langyos levegőt fújt.Szerintetek klima feltöltés kellene,vagy fűtés szabályzó hiba?
Előre is köszi a válaszokat.

https://mega.nz/folder/ysYAhQhC#I8hx-TJ ... r/uwpFzYAZ

a fűtésszabályzó potiját tisztítsd meg

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: hétf. jún. 20, 2022 7:11 pm 

Autó: fabia 1.4 pdtdi
Sziasztok!
2005-ös tdi klímás fabia kb. 2 hónapja már csak 18 fokra állítva fúj hideget.Az utóbbi 2 hétbén,pedig teljesen hidegre állítva fúj hideget.Ha bekapcsolom a klímát,18 fok felett nem fúj hideget,álatt viszont még eleg jó hideg levegőt fúj.Télen a meleg levegőt is kb.24 fokra kellett állítani,hogy meleget fújjon,addig csak langyos levegőt fújt.Szerintetek klima feltöltés kellene,vagy fűtés szabályzó hiba?
Előre is köszi a válaszokat.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szomb. máj. 28, 2022 2:21 am 

Joco írta:
Helo a 2002es fábia 1.4mpi klimás ba a fütés hőmérséklet álito az bovdenes vagy motoros?

motoros és van egy belső hőmérséklet jeladója is.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: pén. máj. 27, 2022 9:17 pm 

Autó: Skoda fábia 1.4mpi AQW
Helo a 2002es fábia 1.4mpi klimás ba a fütés hőmérséklet álito az bovdenes vagy motoros?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: pén. feb. 25, 2022 8:34 am 

feketete írta:
joededy írta:
Szevasztok!
Tegnap szerettem volna hidegebb levegőt fúvatni,de hiába tekertem a fűtésszabályzót a kék irányba a fűtés hőmérséklete nem csökkent.Gyakorlatilag a gomb tekergetése semmit nem változtat.Visszaolvasva találtam a témában fotót de már nem él mert régi.Tudom,hogy nem fűtéscsap van benne de hogy mi azt nem tudom.A kocsi klima nélküli.
Hogy és mit kell szétszedni hogy lássam a hibát? Illetve mi okozhatja a bajt?

Egy bovden mozgatja a két terelő lapot. Az keveri a hideg és meleg levegő arányát. Nézd meg hogy a fűtéskapcsoló tekerése nem lett-e könnyebb? Ez bovden hibára utalhat. A fűtéskapocsoló panelt kell kivenni hogy az egyik oldalához hozzáférj. A másik oldala a a középső fűtésrész két oldalán levő lapokat mozgatja. Sajnos nem tudom melyik oldal a fűtés vezérlés :(. Ezekhez a műszerfal aljának a leszerelésével fér hozzá.

Szia!
Köszönöm, próbálom szétszedni.

A bovden belső fele le volt csúszva a csonkról.A tudás ára az volt,hogy kiszedtem az egész műszerfal alját, rádiót, meg ami utban volt.Jó lett.
Köszönöm a segitséget :int:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: pén. feb. 25, 2022 5:07 am 

joededy írta:
Szevasztok!
Tegnap szerettem volna hidegebb levegőt fúvatni,de hiába tekertem a fűtésszabályzót a kék irányba a fűtés hőmérséklete nem csökkent.Gyakorlatilag a gomb tekergetése semmit nem változtat.Visszaolvasva találtam a témában fotót de már nem él mert régi.Tudom,hogy nem fűtéscsap van benne de hogy mi azt nem tudom.A kocsi klima nélküli.

Egy bovden mozgatja a két terelő lapot. Az keveri a hideg és meleg levegő arányát. Nézd meg hogy a fűtéskapcsoló tekerése nem lett-e könnyebb? Ez bovden hibára utalhat. A fűtéskapocsoló panelt kell kivenni hogy az egyik oldalához hozzáférj. A másik oldala a a középső fűtésrész két oldalán levő lapokat mozgatja. Sajnos nem tudom melyik oldal a fűtés vezérlés :(. Ezekhez a műszerfal aljának a leszerelésével fér hozzá.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: csüt. feb. 24, 2022 10:20 pm 

Szevasztok!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szomb. máj. 30, 2020 5:42 pm 

Csak a tekerő gombokat akarom lecserélni! Arra kérnék ötletet tőletek, hogy azt le lehet-e szedni, és ha igen akkor hogyan? Köszi!

http://www.oemepc.com/skoda/part_single ... 797/lang/a
a katalogusban létezik gyári alkatrész hozzá szerintem ki lehet pattintani

vedd meg az ujjat azon látszik hogyan lehet rögzíteni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szomb. máj. 30, 2020 2:55 pm 

Autó: Skoda Fabia 1.4 Ambiente BUD
feketete írta:
Csabaa írta:
vitamin101 írta:
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy Fabia I-ben a 3 db fűtésvezérlő kapcsolót le lehet-e szedni valahogy? Ki szeretném cserélni őket. Köszi előre is!

Szia
https://mega.nz/file/vsRTVKab#HZZOBhjvq ... T_B85hAFJo

70-1 oldal 3-tól

a komplett kapcsolót szeretnéd cserélni vagy csak a gombokat?
a képek a müszerfal kiszerelését mutatják ennyire nem kell szétszedni.

Csak a tekerő gombokat akarom lecserélni! Arra kérnék ötletet tőletek, hogy azt le lehet-e szedni, és ha igen akkor hogyan? Köszi!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: csüt. ápr. 23, 2020 6:29 pm 

Csabaa írta:
vitamin101 írta:
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy Fabia I-ben a 3 db fűtésvezérlő kapcsolót le lehet-e szedni valahogy? Ki szeretném cserélni őket. Köszi előre is!

Szia
https://mega.nz/file/vsRTVKab#HZZOBhjvq ... T_B85hAFJo

70-1 oldal 3-tól

a komplett kapcsolót szeretnéd cserélni vagy csak a gombokat?
a képek a müszerfal kiszerelését mutatják ennyire nem kell szétszedni.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 157 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra