Skoda Fabia Club fórum

Pontos idő: kedd szept. 26, 2023 5:14 am

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 205 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Fűtés probléma
HozzászólásElküldve: pén. nov. 18, 2022 9:02 pm 

Autó: Fábia I 1,2 BME 2006
Norbika28 írta:
Srácok, 1.2 htp hogy legteleniti ki magát? Maxra kell nyomnom a fűtést?

nem kell állandó keringés van a meleget-hideget a fűtésházban levő lamellákkal keveri ki . ( hideg friss és fűtött meleg levegő arányával)
legegyszerűbben úgy lehet légteleníti hogy föltöltött hűtőrendszernél járatod a motort és ha beindult a hűtő ventilátor akkor kész.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: pén. nov. 18, 2022 7:44 pm 

Autó: Skoda fabia 2003
Srácok, 1.2 htp hogy legteleniti ki magát? Maxra kell nyomnom a fűtést?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: hétf. nov. 01, 2021 6:33 pm 

astrojoe12 írta:
Akkor veszek egy új motort. A legolcsóbb is kitart, amíg nálam van az autó.

https://alkatreszek.hu/6913nu_2_plc_ae

kár hogy filléres alkatrészért kompletten kell cserélni :(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: hétf. nov. 01, 2021 6:22 pm 

Autó: skoda fabia 1.4 16V comfort benzines
Akkor veszek egy új motort. A legolcsóbb is kitart, amíg nálam van az autó.

https://alkatreszek.hu/6913nu_2_plc_ae

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: hétf. nov. 01, 2021 5:48 pm 

astrojoe12 írta:
Köszi, meg is van, kiszereltem a motort.

Szétszedtem, kipucoltam, a kommutatort 800-as papírral megcsiszoltam, a szénkeféket is ívre csiszoltam, a csúszó csapágyakat megkentem.

Összeraktam és kézben tartva kipróbáltam, de ugyanúgy zúg. Csavarhúzóval vizsgálódtam működés közben és egyértelműen kiderült, hogy a szénkefék ciripelnek a kommutátoron. Ahogy piszkálom oldalról és felülről a szénkeféket, változik a ciripelés frekvenciája. Ha jobban neki tolom, akkor mélyül a hangja, de nem múlik el.

Volt már valakinek ilyen baja? Hogy lehetne ezt megoldani?

Csatolmány:
1635773542144_átméretezve.jpg

Előre is köszönöm!

Nincs ebben semmi ördöngösség. Rossz a konstrukció a szénkefetartó és a forgórész között nagy a hézag. A kopott szénkefe (rövid) már nem fekszik fől rendesen a kefetartóban és el tud mozogni zizeg . Új szénkefe kéne bele. Nagy kérdés hogy ilyet vagy hasonlót lehet-e kapni. Meg valahogy szét lehet-e szedni (összerakni)- A szénkefe se átlagos (vezeték van a végén) Hanem ahogy a képet nézem fix rögzítése van és azon keresztül feszül a forgórészre.
Lehet az még megoldás lenne hogy a szénkefe szélét letörni , lecsiszolni hogy ne akadjon be a résbe, de kopott kefénél ez felesleges . csere kéne.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: hétf. nov. 01, 2021 2:38 pm 

Köszi, meg is van, kiszereltem a motort.

Szétszedtem, kipucoltam, a kommutatort 800-as papírral megcsiszoltam, a szénkeféket is ívre csiszoltam, a csúszó csapágyakat megkentem.

Összeraktam és kézben tartva kipróbáltam, de ugyanúgy zúg. Csavarhúzóval vizsgálódtam működés közben és egyértelműen kiderült, hogy a szénkefék ciripelnek a kommutátoron. Ahogy piszkálom oldalról és felülről a szénkeféket, változik a ciripelés frekvenciája. Ha jobban neki tolom, akkor mélyül a hangja, de nem múlik el.

Volt már valakinek ilyen baja? Hogy lehetne ezt megoldani?

Csatolmány:
1635773542144_átméretezve.jpg

Előre is köszönöm!

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: vas. okt. 31, 2021 4:39 pm 

astrojoe12 írta:
Sziasztok!

Belendültem a Fábiám rendbe szedésébe.

Egy ideje zúg a fűtő ventilátor. Egyre zavaróbb, ezért ki szeretném szedni a motorját, hátha elég csapagyazni vagy megzsirozni a csapagyazast.

Ennél is elég a kesztyűtartót kiszerelni a motor cseréjéhez, mint az első octaviakban?

https://workshop-manuals.com/skoda/fabi ... blower_v2/

az alsó takaró lemez és kesztyűtartó
A pollenszúrót is vedd ki nagyon sokszor a behullott levelek adják a zajt-. A szélvédő előtti vajút is takarítsd meg a behullott levelektől. A sárvédő borítást vedd le. Mögötte megáll a sár és szétrohassza a sárvédő alját és a küszöböt.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: vas. okt. 31, 2021 3:06 pm 

Sziasztok!

Belendültem a Fábiám rendbe szedésébe.

Egy ideje zúg a fűtő ventilátor. Egyre zavaróbb, ezért ki szeretném szedni a motorját, hátha elég csapagyazni vagy megzsirozni a csapagyazast.

Ennél is elég a kesztyűtartót kiszerelni a motor cseréjéhez, mint az első octaviakban?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: vas. okt. 17, 2021 2:41 pm 

t4terjqmqjd2x4gftgqj írta:
Sziasztok!

2012-es II-es, 1.2, 77kW, automata klímás Fábiámban nem megy a fűtés, csak hideg levegőt fúj. Az erősségét tudom állítani. Múlt szezonban nem volt probléma vele. Mit tippeltek, miket nézzek meg rajta?

Köszi,
B

legjobb egy vag com hibakódolvasás.
A fűtésradiátor oldalán van egy fűtésállító motor. Ezzel szabályozzuk a fűtés erősségét. A fűtő radiátorba mindig fix mennyiségű víz folyik. A fűtés erősségét a radiátorra jutó hideg és meleg levegő arányának a változtatásával érjük el. Kézinél bowden vezérli automatánál motor. A belső levegő hőmérője és a "klíma" vezérlő panelje. A kellő meleget a motor forgatásával (pozícióba való állításával) éri el. A pozíciót a fűtésállító motornál levő érzékelők érzékelik. Lehet hogy elég ezeket az érzékelőket megtisztítani. Lehet még a belső hőmérséklet érzékelő is, de ha nyáron jól szabályzott a klíma akkor nem lehet hibás.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: vas. okt. 17, 2021 12:42 pm 

Autó: Skoda Fabia 2012
Sziasztok!

2012-es II-es, 1.2, 77kW, automata klímás Fábiámban nem megy a fűtés, csak hideg levegőt fúj. Az erősségét tudom állítani. Múlt szezonban nem volt probléma vele. Mit tippeltek, miket nézzek meg rajta?

Köszi,
B

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: vas. feb. 14, 2021 8:05 am 

Autó: Fabia sedan
Keksz írta:
Kíváncsi vagyok most már,hogy ott nálad mi lehet a hiba,de akkor sanszos,hogy ott is hasonló.

Leengedtem a hűtővizet ami kijött azt felesbe hígítottam és úgy ment vissza.
A fűtés tökéletes lett! :D Most már alapjáraton is magasabb ventilátor fokozaton tolja a meleget rendesen,ráadásul a termosztát csere is kicsit javított már, így teljesen forró levegőt fúj.!
:köszi:[/quote]

Örülök,hogy segíthettem!
Igazán nincs mit.
:beer:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: hétf. feb. 08, 2021 11:53 pm 

Autó: 2005. 1.4 16V BKY kombi
Kíváncsi vagyok most már,hogy ott nálad mi lehet a hiba,de akkor sanszos,hogy ott is hasonló.[/quote]

Leengedtem a hűtővizet ami kijött azt felesbe hígítottam és úgy ment vissza.
A fűtés tökéletes lett! :D Most már alapjáraton is magasabb ventilátor fokozaton tolja a meleget rendesen,ráadásul a termosztát csere is kicsit javított már, így teljesen forró levegőt fúj.!
:köszi:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szomb. feb. 06, 2021 9:50 pm 

Autó: Fabia sedan
Keksz írta:
feketete írta:
Kicccsavo írta:
Üdv.

Az én fűtésproblémám megoldódott.
Annyit tudni kell,hogy fél éve nyáron vásároltam az autót,és menetközben ugyan rápróbáltam,van e fűtés,de nem alapjáraton.
Mivel esedékes lett a vezérlés csere,elvittem tegnap egy autószerelőhöz,és említettem neki ezt a fűtés problémát,és azt,én mire gyanakszom.Ígérte,majd ránéz.
Ma üzent,hogy mehetek az autóért,kész van,a fűtés is jó!
Felhívtam,mert megölt a kíváncsiság,amikor is elmondta,hogy mivel nem kértem új fagyállót mivel radiátort akarok cserélni tavasszal a fűtéshiba miatt,ő egy lavorba engedte a folyadékot,és meg akarta szűrni egy harisnyával,de nem folyt át rajta annyira sűrű volt!Akkor már gyanús volt neki,megmérte refraktométerrel,de nem tudta pedig -50 fokig mér a műszer!Tömény fagyálló volt benne,nem volt higítva,és az már annyira sűrű,hogy alapjáraton nem tudott áramolni a radiátorban megfelelően.Tudom hihetetlen,de felhigította -40 fokra,és hibátlan lett a fűtésem alapjáraton is.
Szóval ennyi.

hülyeség ellen nincs orvosság. ilyen hibaokra nem lehet gondolni

:) ez valami mánia én is megmértem a fagyállót . Azt hittem a műszer rossz. Hát nem, tömény fagyálló volt a kocsiban. Az autónak vezetett szervizkönyve volt. Biztos nem piszkáltak hozzá, csak a szerelők cseszték el. Akkor kiben bízzál? Nekem nem sűrű a fagyálló és alapjáraton jól fűt.

Szia
hóóóó szerintem nekem is ezzel lesz a gondom!! :D Nyáron cseréltünk vezérlést és hűtővíz csereénél full fagyálóval lett fel töltve haver szerint "nem lesz gond". De tuti akkor nekem is ez lesz, ugyan ez a hiba jelenség nálam is.

Kíváncsi vagyok most már,hogy ott nálad mi lehet a hiba,de akkor sanszos,hogy ott is hasonló.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: Fűtés
HozzászólásElküldve: szomb. feb. 06, 2021 9:09 am 

Buy Cheap Madden 21 coins,NBA 2K21 MT and Diablo IV Gold from our market online store, We ensure that your trade is completed quickly and safely - Best OSRS Gold Site!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: szer. feb. 03, 2021 3:33 pm 

Keksz írta:
feketete írta:
Kicccsavo írta:
Üdv.

Az én fűtésproblémám megoldódott.
Annyit tudni kell,hogy fél éve nyáron vásároltam az autót,és menetközben ugyan rápróbáltam,van e fűtés,de nem alapjáraton.
Mivel esedékes lett a vezérlés csere,elvittem tegnap egy autószerelőhöz,és említettem neki ezt a fűtés problémát,és azt,én mire gyanakszom.Ígérte,majd ránéz.
Ma üzent,hogy mehetek az autóért,kész van,a fűtés is jó!
Felhívtam,mert megölt a kíváncsiság,amikor is elmondta,hogy mivel nem kértem új fagyállót mivel radiátort akarok cserélni tavasszal a fűtéshiba miatt,ő egy lavorba engedte a folyadékot,és meg akarta szűrni egy harisnyával,de nem folyt át rajta annyira sűrű volt!Akkor már gyanús volt neki,megmérte refraktométerrel,de nem tudta pedig -50 fokig mér a műszer!Tömény fagyálló volt benne,nem volt higítva,és az már annyira sűrű,hogy alapjáraton nem tudott áramolni a radiátorban megfelelően.Tudom hihetetlen,de felhigította -40 fokra,és hibátlan lett a fűtésem alapjáraton is.
Szóval ennyi.

hülyeség ellen nincs orvosság. ilyen hibaokra nem lehet gondolni

:) ez valami mánia én is megmértem a fagyállót . Azt hittem a műszer rossz. Hát nem, tömény fagyálló volt a kocsiban. Az autónak vezetett szervizkönyve volt. Biztos nem piszkáltak hozzá, csak a szerelők cseszték el. Akkor kiben bízzál? Nekem nem sűrű a fagyálló és alapjáraton jól fűt.

Szia
hóóóó szerintem nekem is ezzel lesz a gondom!! :D Nyáron cseréltünk vezérlést és hűtővíz csereénél full fagyálóval lett fel töltve haver szerint "nem lesz gond". De tuti akkor nekem is ez lesz, ugyan ez a hiba jelenség nálam is.

a tömény fagyállót fele fele arányban kell hígítani kb. A hígítási arány rá is van írva .Milyen hígítás mennyi fagyállóság. A skodákba piros színű fagyálló kell.
Vannak készre kevert fagyállók is!

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 205 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra