Sziasztok!
Nekem egy 1.4 16V-es Fabia Kombim van, klímás, amely sajnos csak langyos levegőt hajlandó fújni.

Régebben nagyon sokat jártam Octavia-val és Fabia-val is és mindig is szerettem, hogy nagyon jó bennük a fűtés.
A sajátomban csak akkor van némi langyos levegő, ha maximumra állítom a fűtésszabályozót.A motor teljesen ideális idő alatt bemelegszik, a termosztát jól működik, a kocsi nem fogyaszt sokat, amikor meleg a motor egyforma meleg a hűtőbe és az utastérbe menő gumicsövek hőmérséklete.
Én úgy tapasztaltam, hogy a skodáknál a fűtésszabályozót fél állásba állítva fúj nagyjából ilyen langyos levegőt. Olyan mintha nem engedné kinyitni a szabályozó a fűtőradiátornál lévő zsalut. (Megjegyzem nem tudom hogyan van kialakítva, még soha nem szedtem szét, ezért ez csak feltételezés). Amikor forgatom a fűtésszabályozót akkor hallom, hogy változik a hang, ahogy kinyitja és zárja a zsalut a motor, hideget fúj, már majdnem fél állásnál is, de meleget nem.
Hogyan tudom megcsinálni, hogy teljesen kinyisson a zsalu? Egyáltalán mi lehet ennek a problémának az oka?
Kicsit fázós vagyok -10 fokban reggelente

A segítséget előre is köszönöm
Hello.Ha bemelegszik a motor akkor termosztát nélkül is egyforma meleg az általad említett két cső!Én először gépre tenném az autót és megnézném hány fokon nyit ki a termosztát.Ha ez ilyen 85 körüli érték akkor biztos jó a termosztát.Ha gépre kötöd ott meg lehet nézni,hogy jó-e a fűtésállító motorod,mert ha a klímavezérlőbe nem tárol róla hibakódot akkor nem azzal van a baj.Fűtésnél amúgy a tekerő az nem lineárisan szabályoz egyik Skodán sem!Az enyém is 22-23-foknál szokott langyos levegőt fújni.Ja és a műszerfal visszajelző sem 90 foknál ér be közép állásban hanem sokkal előbb, úgyhogy az is csalóka lehet.