Pjozsi69 írta:
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy ha a légkondit bekapcsolom, működik szépen, de, ha lekapcsolom a lámpa elalszik, de a légkondi megy tovább. Ha lekapcsolom a ventilátort, akkor leáll a klíma, de, ha visszakapcsolom a ventilátort újraindul, pedig a lámpája nem világít.
Mi lehet a gond?
Köszönöm: Pjozsi69
Én is tapasztaltam ilyet, az én autóm egy 2017-es kombi manuális klímával, most voltam vele a 2 éves szervizen. Mikor mondtam a szerelőnek azt mondta, hogy biztos nem kapcsoltam ki normálisan (ennyire hülye azért gépészként nem vagyok). Röhej a hozzáállás, de igaz, hogy a klímavezérlőben nem volt hibakód nálam sem.
Sziasztok! Normális a dolog, ugyanis a kizárólag szélvédőre irányított levegő a felület páramentesítését célozza és a légkondi száraz levegője tudja ezt a leggyorsabban megvalósítani. Feltételezem néhány éves autóról van szó. Ha hátramenetbe kapcsolod, akkor pedig automatikusan belső levegő keringetésre áll át az autó, de ezt a kapcsoló gombján nem jelzi. Ennek célja, hogy tolatáskor a kipufogó gázai ne tudjanak az utastérbe bejutni.