Skoda Fabia Club fórum

Pontos idő: kedd szept. 26, 2023 3:12 am

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 67 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: hétf. szept. 14, 2009 5:35 pm 

Ma megtortent az folytoszelep es MAP szenzor tisztitasa, megneztuk a hogombat is, tokeletesen mukodik. Most indult rendesen elsore, masodikra.. kivancsi leszek 1-2 nap mulva ujra kezdi e a dolgokat.
Most megrendelem a kabelt szerintem hatha az kiir majd valami hibat meg a szamitogepen.

Ha semmi nem segit akkor lecserelem valami masra az autot, bar megszerettem rendesen:)

Hogyan lehetne plusz loerot elovarazsolni belole? Csak chiptuning?

Koszi a segitseget!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: pén. szept. 11, 2009 12:18 pm 

Lehetnek kontakt dolgok is, nekem egy éve az volt a bajom, hogy hűvösebb időben az autó nem akart menni ledadogott. Odaléptem neki megtorpant, majd hirtelen nagy rántással indult el,kis gázzal nem lehetett elindulni, mert különben megfulladt az autó. Amit a motor kicsit melegebb lett már normálisan működött, semmi baj nem volt vele. Haverom autója 2000.évi 1,4MPI /AQW/, ua. azt csinálta, mint az enyém. Na akkor álltam neki fojtószelep ismételt tisztításának, előtte 3 hónapja csináltam, csak kiegészítettem azzal, hogy a fojtószelep alatt hátul található MAP szenzort is kiszedtem. Azt kifújtam 4-5X féktisztítóval rendesen, mert tiszta olajos trutyi volt, illetve a fojtószelep alá is fújtam be rendesen féktisztítót, mivel alatta is volt olajos trutyi.Utána még annyit csináltam, hogy kiszedtem a motortérbe lévő vezérlő csatiját, és kifújtam rendesen kontakt tisztítóval.
Lás csodát megoldódott a problémám, haver autóján is megcsinálva, és neki is jó lett.
Még azt nézzétek meg, hogy 2002.-ig rossz volt a vezérlőről lejövő kábel szigetelése, ha valaki jelezte garancia időben ingyen cserélték, de ha nem szóltak a szerviz elsumákolta, nem-e valami ilyen is közrejátszik.

Ilyet még nem láttam, lehet más tud hozzászólni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: pén. szept. 11, 2009 11:31 am 

Koszi, akkor megnezzuk ezeket a dolgokat amiket irtal.
3 napja kb azt csinaltuk, hogy mindent befujtunk kontaktsprevel, azota indul rendesen.. de nem hiszek benne, hogy ez hosszutavon megoldas lenne.

Ilyenrol esetleg van tapasztalat:

http://bolthely.hu/obddiag/id/02972_Eco ... elep__kek_

?

kosz!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. szept. 10, 2009 4:36 pm 

Egyszer, ha nem volt egy fojtószelep és MAP szenzor tisztítás nem ártana.

-Leszívva a kiegyenlítő tartályból ami ott van hűtővíz, utána érdemes lenne megnézni a termosztátot, hogy nincs-e eltörve. Leírás alapján nézzétek meg,a hőgomba kihúzva látszódik, hogy egyben van-e, vagy széttörve. Indítási gondokat okozhat a rossz hőgomba.
Talán 1500Ft körül vettem én is, mivel a széttörő termosztát megütötte az enyémet is, nekem nem mindig, kb. havonta egyszer csinálta, hogy nem érzékelte.
Leállít, újraindít és jó lett utána.
Ezt a kettőt szerintem nézzétek meg a leírás elég jó, lehet valami megoldódik.

Olajlámpa nem értem, valaki múltkor felírt, hogy olajnyomása volt, csak a olajnyomás érzékelője ment tönkre.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. szept. 10, 2009 2:09 pm 

Nem fugg attol, hogy meleg vagy hideg a motor, attol sem fugg, hogy kint milyen idojaras van. Ezzel a vizes problemaval amit irtal meg nem talalkoztam az auton, ez nekem tokeletesen mukodik.

Nem tudom, hogy volt e tisztiva a folytoszelep, majd megkerdezem az autoszerelomet, aki szinten nem tudja mi a baja az autonak.

Volt mar szamitogepre kotve, akkor nem irt ki semmi hibat es ugyan ugy csinalja, van amikor elindul nagynehezen es megyek vele kb 50 metert es amikor nyomnam a gazt olyan mintha nem kapna uzemanyagot, felengedem akkor visszaugrik alapjaratra es jo, megint nyomnam megint mintha nem kapna es ezek utan leall az egesz szerkezet. Ha nagy nehezen beindul akkor ilyesmi a hiba, de van amikor csak inditom, teker es utana kivillan az olajlampa, sipol, villog es nem indul. Gyujtas le, vissza es utana meg poccre indul..
Valami ilyesmi a hibajelenseg, bocs ha erthetetlenul irtam le.
Benzinpumpa+szuro volt cserelve..

Valami otlet mi lehet a gond?

Nalad mennyi kb az atlagfogyasztas?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: kedd szept. 08, 2009 9:34 pm 

Passzolom a kérdéseket, nincs se ülés fűtésem, se tempomatom. Ilyen, hogy gondol egyet és nem indul el nem volt. Mikor nem indul el melegen? Nem szokott a vízhőmérséklet jelződ olyat csinálni, hogy meleg a motor mégis kifeküdve marad a mutató? Vagy esetleg vándorol a mutató, felmelegszik visszahűl? Mert akkor lenne egy tippem a termosztátba lévő hőgomba szarakodik, ez is típushiba ezeknél a motoroknál. Legtöbbször a gyári termosztát tönkremegy, megüti a jeladót, és tönkreteszi azt. Nekem már lengyel után gyártott termosztátom van, meg vettem másik jeladót is, mert nekem volt, hogy nullán maradt, pedig 60 km-t jöttem egyhuzamban. Ez befolyásolja a fogyasztást is.

http://www.skoda-orrmotor.hu/muhelytip.php?id=89

Folytószelep volt tisztítva az autódon?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: kedd szept. 08, 2009 8:08 pm 

Hi Dombi7!

Koszi, akkor szerintem megrendelem es amit tudok kihozok a kabelbol, pchez ertek es a programok nagy reszet mar beszereztem.

Neked is van tempomat, ulesfutes autoba? Tempomatot soha nem hasznaltam meg a vezeto oldali futesre meg raferne egy javitas, ilyet merre lehet?

Neked autoval meg nem volt olyan gond, hogy gondolt egyet es leallt vagy nem indult el esetleg?:)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: kedd szept. 08, 2009 7:44 pm 

Nekem is ilyen van, nekem is 2002-es 1,4 Mpi-m van.

Én innen rendeltem, de szerintem ugyan az. Küldtek hozzá kis cd, volt rajta progi is, ha kicsit képe vagy a számítástechnikával menni fog.

http://www.obddiagshop.hu/kklvagcom409-usb-p-243.html

Tudtommal a com portos jobb, de laptopomon nincs com port.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: kedd szept. 08, 2009 2:53 pm 

Hi!

Van egy Skoda Fabia 1.4MPi -m 2002-es es ehhez keresek szerviz kabelt es szoftvert, mostanaban eleg rendesen szarakodik es ki akarom olvasni a hibakodokat es torolni!?

Ezt a kabelt neztem, hogy megfelelo lenne http://bolthely.hu/obddiag/id/02689_KK_L_409_USB ?
Ha valaki ert hozza segitsen plz.

koszi

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szer. ápr. 29, 2009 9:13 pm 

Sziasztok!!Segítséget szeretnék kérni,h hogyan szereljem be a fábiámba a direktszűrőt légyszi segítstek.Előre is köszi.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Szervóolaj...
HozzászólásElküldve: csüt. márc. 19, 2009 2:18 pm 

Sziasztok!

A minap észrevettük, hogy a kormány-szervó olaja elég kevés - nem éri el a mérőlécet sem (nemhogy a minimumot)... szeretném pótolni... mert gondolom ez elég nagy bibi...
Milyen olajat kellene bele vennem? (Fabia 1.2 12V, 2004-es évjárat)

előre is kösz, üdv:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. okt. 09, 2008 8:24 pm 

Azt nem tudok, de nézd át az árlistát vannak olcsóbb utángyártott alkatrészek is:

http://www.skodaradius.hu/arlista.html

Hátha sikerül találni elfogadható árban alkatrészeket.

Még találtam egy bontót, de azt is itthon / Sümeg / VW, Seat, Skoda, Audi bontott alkatrészeivel is foglalkoznak.

http://www.dorka-car.hu/

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: csüt. okt. 09, 2008 8:06 pm 

Sziasztok!

segítségeteket szeretném kérni, sajnos múlt héten összetörött a kis kocsim és ahoz kéne alkatrészeket szereznem!
Szlovák bontó címet tud vki?

előre is köszi a segítséget!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szomb. aug. 30, 2008 7:32 pm 
Site Admin

Helló!
Az oldalukon ezt írják:

Idézet:
Utángyártott alkatrészek:

Az utángyári alkatrészekből két minőségi csoportot forgalmazunk.

A drágább, a gyári beszállítók termékei, melyek teljesen megegyeznek a gyáriakkal, csak a csomagolásban térnek el tőlük.

Az olcsóbb, a német és távolkeleti beszállítók termékei. Ezek mind ISO minősítésüek, egy év garanciával.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: szomb. aug. 30, 2008 11:07 am 

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni,hogy pesten a szentmihályi úton található Radius alkatrészboltban az utangyártott termékekre vállalnak garanciát?
Konkrétan egy utángyártott sortrafóról lenne szó.
Sziasztok

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 67 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra