Szia!
Hasonló tüneteket produkált tavaly az autóm,immot letiltotta még pluszban, ami külön csemege volt (horvát autópálya közepén).
A megoldása a problémára műszerfalban egy SMD ellenállás cserjéje volt. Nagyon sokat szivatott, ezért nagyon hálás vagyok a szerelőnek a javításért.
Ha valaki elektronikával küzd, Vácrátót közelében lakik, (vagy nem talál más megoldást) megadom a szaki számát.
kistankos írta:
Nos,nem akarom elkiabálni,de megoldódni látszik a műszerfalprobléma!Leírom,hogy mindenki okuljon,mielőtt bár minek is nekilát valaki cserélgetni alkatrészt,ha csak nem tuti biztos benne! Érdemes minden autó típusra megszívlelni.Ugye, a jelenség az volt,menet közben felvillantak a visszajelző lámpák,olajnyomásjelző sípolt, nem működött az irányjelző kontroll lámpa és hang.Volt 4 db bontott műszerfal csere és mindegyiknél visszatérő jelenség ugyan az volt!Minyima 4 jól felszerelt autó javítónál jártam,végén mindenki arra jutott,nem tudja ,új műszerfal kell,ami 130 ezer . Innét is kaptam ötleteket,nem megfelelő gyertya,ezt nézzem meg...azt nézzem meg...,nem vezetett eredményre semmi! Végül is köszönöm mindenkinek segítő szándékát! Nos ,józan paraszti észre hagyatkozva gyanús volt,hogy ugyan az a visszatérő jelenség,tehát hiába veszem meg az új műszerfalat,nem fog megoldódni a probléma. Elmentem egy Skoda szalonba és a műhelyfőnökkel konzultáltam a problémáról.Háát ,még ők sem nagyon hallottak ilyenről.Nos,összes műhely dolgozó konzíliumot ült az autó fölött és én már a 4. óra után kezdtem nézegetni az eladó használt autókat. Egyszer csak ,kiálltak az autóval,és széles vigyorral közölték, KÉSZ! kételkedve kérdeztem ,mi volt a gond? Háát a műhelyfőnök sejtelmesen annyit mondott,ezek a műszerészek nem igazán beszédesek,nem árulják el mit csináltak,de mutatott a kábelkötegben számítógépen egy hibajelenséget,amit a gyár adott ki!! Nos,nem boncolgattam tovább a hibát,mert úgy sem árulják el,meg kérdeztem mennyibe kerül ez nekem!?Mivel már 100 ezret ráköltöttem bontott alkatrészekre,fülem-farkam behúzva vártam választ. Diagnosztikával együtt 5600 Ft. Nos,nem akarom elkiabálni,azóta is mukodik. Remélem,ennyi is volt a történet!!!Okuljon mindenki....