norb1980 írta:
Sziasztok! Második autónak vettem nemrégen egy 2001-es 1.4-es MPi Fabiát. Ez 20 éves, Civic-em 30. Civic nálam van 20 éve, km 200 benne, mint a skodában. Hát, a civic 20 év alatt annyit volt szervizben összesen vagy sem, mint a skodám 3 hónap alatt. Már minden is elromlott, mindent is megcsináltattam, most a következő hibája amivel szórakoztat a kormánymű. Elkezdett szépen lassan elmenni a szervó, elvittem szerelőhöz, akivel már heti szinten találkozom, megnézte, kormányműből folyik az olaj, egyben lehet cserélni. Megpróbálja még feltölteni sűrűbb olajjal, de cserés lesz. Rohadt jó. Szerintetek mennyit tegyek félre erre? 150 ezer? Bontott garis kormányművel. Esetleg volt olyan akinek hasonló feltöltéssel elment? Azért vettem ezt a szart, mert a civicen elszakadt menet közben a vezérműszíj. De mivel létszükséglet a kocsi, az egy hétre amíg a honda szerelőnél volt, kellett valami. Hát ezt vettem de minek... hondán beletették az új vezérműszíjat, és ment tovább. Csak problémát vásároltam magamnak. Egyszerűen ezen a szaron minden elromlik, minden beszarik. Jó, nem csúcskategória, de azért mást vártam.
https://szervokormanyjavitas.hu/kormany ... gJUFfD_BwEitt próbálj rákérdezni
ezek az autók nem erre lettek kitalálva 3- 5 év dobd ki vegyél másikat . csoda hogy eddig bírják. Az európai autók " környezet kímélőbbek" sok plusz alkatrész (AGR szelep)
öregen rontják a motor hatásosságát. A használat is sokat ront ( sok rövid járat)
A japán autók hátrább járnak ebben. Még most is találsz szívó motorokat. Ök nem annyira bonyolultak.