Zozóka írta:
Sziasztok!
Kérdésem lenne 2007-es, Fábia 6Y2 1.2 benzin, 47kw. BME motorkódú, 134422 km van a verdában. Elvittem szerelőhöz, mert 8-12 óra állás után az alapjárat ingadozik, lefullad (ha csak nem lépek a gázra), vagy ritkábban felpörög. Benzin szag is társul a jelenséghez és ha jobban a gázra lépek, akkor van amikor kisebb durranó hangot is ad a hátsó része. Max. 1-2 percig szórakozik, majd beáll rendesen és utána semmi gond vele. Megnézték szelepvezérlást újra programozták. Hiba még fenn áll (vissza is vittem miatt garanciába csinálják meg). Itt jön a kanyar és a kérdésem lényege azon kívül, hogy mi okozhatja a gondot? A szerelő mikor elhoztam, jelezte, hogy vezérlést kellene cserélni. A szerelőnél mikor indítottam a kocsit, akkor hallottam csattogó hangot (előtte, az óta semmi). Mennyinél kell ezeken a szekereken vezérlést cserélni?
Előre is köszönöm.
Zoli
Szia
Lassan érdemes a vezérlés cseréje.
De keress másik szerelőt, "szelepvezérlés programozás" egy hülyének néző magyarázat..
Egyébként benzin nyomást kellene mérni az injektor hídnál, valószínű a pumpa
indul álmosan, azért dadog a motor.. 10e-t lehet kapni utángyártott pumpát, egy óra alatt ki lehet cserélni.
A csattogó hangot lehet a hidrotőkék valamelyike csinálta, amíg nem olajozódik át lehet fémes hangja, ez nem hiba.
a láncot akkor kell cserélni ha rossz. A rossz lánc hangja : indításnál csattan egyet ha már fel áll az ilajnyomás (olajos láncfeszítő) utána más nincs hangja. - indításnál a láncfeszítő oldal feszül meg a nagy holtjáték miatt és az adja akoppanó hangoh , ha már forog a motor jól- rosszul beáll a lánc feszessége.
érdemes egy kompressziot mérni ha a kipufogo szelep repedt átégett akkor a komresszios ütemben kerül el nem égett benzin a kipufogoba és ott robban.