feketete írta:
A motortartó bakot le kell kötni. A motort rögzíteni kell . Létezik egy rögzítő sín ami a doblemezeken fekszik és egy kampóval lehet a motort szinten tartani. A vezérlésrögzítőkkel ne tarts ellen a csavarok oldásánál, hanem egy célszerszámmal.
kell nyomatékkulcs is. Mérlegelni kell hogy a szűk helyen hozzá férsz-e.
Komplett szett kell vízpumpával görgőkkel , A hosszbordás szíjat megnézni , ha kell csere.
Érdemes a szimeringeket cserélni , mert ha gond lesz velük újra szét kell szedni a vezérlést.
Kérdez rá mennyi munkadíjért csinálnák és mibe kerülnének a célszerszámok.
Szia,
köszönöm a visszajelzést. A motort krokodilemelővel az olajteknőn keresztül, egy fadarabot közé rakva láttam rögzíteni több videón is. A nyomatékkulcs megvan (210 Nm-es), a vezérlésrögzítő is megjött....Ami még kell, a vezérműkerékhez 12 szögű csőkulcs, illetve ékszíjtárcsa forgató készlet, ebből van állítható, univerzális. Ezeket jövő héten beszerzem (kb 12 ezer Ft).
Akkor jól láttam, hogy a legfontosabb, hogy a szíj úgy legyen felrakva, hogy az alsó és a két felső keréken a jelölés egybeessen a motorblokkon lévő jelölésekkel? Az alsó keréknél van egy fog, aminek a szélei le vannak törve, ahhoz kell a jelölést nézni...így láttam.
Milyen szimeringet vegyek? Főtengelyhez, vagy vezérműtengelyhez? Ezzel kapcsolatban nem vagyok képben. Le kell a cseréhez szedni a fogaskerekeket alul-felül? Az olajat le kell-e ehhez ereszteni (olajcsere is aktuális)?
Megkérdezhetem, pl. szalonban, mennyiért csinálnák, de nem a spórolás a fő célom. Érdekel és látni szeretném, hogy megy az egész. Ha egyszer végigcsinálom, utána a következő csere könnyebb lesz. A szerszámokat pedig befektetésnek tekintem. Annak idején jártam úgy, hogy a hátsó kipufogódobom cserés volt. Elhatároztam, hogy nem rakatok bele többet gyenge minőséget. A vége az lett, hogy a szerelő megrendelt egy még rosszabbat (bosal), mert azt tudta adni a beszállító. Volt rajta egy plusz lyuk, ami miatt úgy szólt, mint egy traktor. Az egészet kiszedtem, rendeltem egy gyárit és faterral felraktuk. A lényeg, ha én rendelem meg a dolgokat, akkor látom mi megy bele.
Sziasztok.
a jelölés nagyon fontos. Ha elrontod összeverhet a motor és a szelepek. A gyertyákat érdemes kiszedni, könnyebb a motort forgatni. Ha minden kész kézzel forgasd kőrbe a motort , hogy nincs akadás. Forgatni MINDIG forgás irányba szabad. A könnyebb szerelés érdekében a jobb oldali kereket érdemes leszerelni.