feketete írta:
a jelölés nagyon fontos. Ha elrontod összeverhet a motor és a szelepek. A gyertyákat érdemes kiszedni, könnyebb a motort forgatni. Ha minden kész kézzel forgasd kőrbe a motort , hogy nincs akadás. Forgatni MINDIG forgás irányba szabad. A könnyebb szerelés érdekében a jobb oldali kereket érdemes leszerelni.
https://mega.nz/folder/ysYAhQhC#I8hx-TJ ... r/z0YzRKqLSziasztok,
megtörtént az olajcsere és a vezérléscsere is (BBZ).
- az olajleeresztő csavar ebben a típusban M16x1.5-ös belső 8mm-es négyszögnyílású csavar. A négyszögnyílás szét volt barmolva, csak aknából alámászva tudtuk ketten lefeszíteni. Ezt a csavart nem akartuk visszarakni, ezért faterom esztergált hozzá egy hatlapfejű csavart.
- a vezérléscserénél a legnagyobb gondot a szíjtárcsa leszedése jelentette. A leírás szerint 90 Nm-el kell meghúzni, de kb 250-el volt ráhúzva. Melegítettük hőlégfúvóval, meg adtunk neki csavarlazítót, így nagy nehezen lejött. Kézi kulcsokkal dolgoztunk meg egy ellentartó szerszámmal, pneumatikus szerszám nem volt kéznél. A jó hír, hogy sikerült előírásszerűen visszarakni, minden a jelöléseknek megfelelően a helyére került. A lecserélt alkatrészek egyáltalán nem voltak rossz állapotban (szíjak, vízpumpa, a görgők közül csak az egyiknek volt valami gyanús hangja), de sajnos ezt nem tudhattuk előre. A vízpumpa mellé viszont fekete sziloplasztot nyomtak, ebből arra következtettünk, hogy azért valamit buheráltak vele, gondolom egy alkalommal csak a szíjakat cserélték, a többit nem. Most már látjuk, hogy mi a dolog menete, ezek alapján faterom VW poloján is meg fogjuk csinálni a cserét.
- viszont a csörgő hang továbbra sem szűnt meg, én a generátorcsapágyra gyanakszom, valszeg az is csere lesz.
Sziasztok.
ha lent van az ékszíj pörgesd meg kézzel a generátort . érzed, hallod ha rossz a csapágy.
Nekem is zörgött valami a motorban. Jól megszopatott
. A motorburkolaton a műanyag dísz zörgött , ráragasztottam azóta csend van. 1,2 motor