worros írta:
Sziasztok!
4 éve vagyok köztetek, szerencsére eddig csak olvasgatnom kellett, de most utolért a végzet.
Nem akarom messziről kezdeni, de pár állomás (2006-os Fabia, 1.2 HTP, 6Y2, BME motorkód):
2 és fél éve a vezető oldali ajtóm zárja elromlott, így egy Giordon bicskakulcsos riasztós szettet dobattam a járgányba. Minden oké vele.
Aztán a használtautóval kapott valamilyen akksi megadta magát télen, így kapott egy ótvar kínait, majd gondoltam ettől jobbat érdemel és kapott egy Bosch S3-at. És akkor...
December óta ez van a kocsiban, pöcre indul semmi gond. Az alapjárati probléma nálam is megvan, néha ledadog a kocsi, túráztatni kell a kereszteződésben állva, egyébként néha sárga motorhibát dob, henger kimaradás hibával, de SENKI nem tud segíteni ebben (Karcag).
Viszont most megérkezett tök váratlanul a szervóhiba (Karcagról Debrecenbe éppen beérve). A sima kis OBD2 adapterem nem dob hibakódot, de mivel olvastam, hogy akksifedél lemezbizti, mondom egy próbát megér. Bingó! El volt repedve! Gyorsan kicseréltem! Amúgy leállít és újraindít után eltűnt a hiba törött biztivel is..., csakhát előjött párszáz méter után.
A hiba viszont maradt, sőt, a légzsák ikon is fel-fel villan mostmár. Olyan is van, hogy van szervólámpa hiba, de a szervó meg oké, meg olyan is van, hogy nem ég a lámpa és nincs szervó.
Kínomban, mivel aug.6-ra tudnak időpontot adni a debreceni Skoda szervízbe , most vettem egy "jobb" Varta akksit. Rámértem a Bosch-ra, 12,45V, de ez ugye semmit nem jelent.
Most ha az indításban jónak néz ki az akksi akkor attól még lehet rossz? Vagy adtam a kakinak egy pofont az új akksivétellel?
Imádom ezt a kocsit, de nagyon elgondolkodtam azon, hogy lassan megválunk egymástól, mert az utóbbi másfél évben a legváratlanabb időben hagyott cserben. Sajnos nincs utódja, mindenben nagyon pöpec járgány, nem szívesen váltanék márkát.
Tudtok javasolni valamit? Mint írtam, a bluetooth OBD nem dobott hibakódot, bár tudom, hogy az egy ilyen halvány megoldás.
KÖSZI!
Szia
Ha rendesen indul, az aksinak nem igazán lehet baja. A szervo hibatárolójába lenne jó belenézni igazság szerint..
A szervo elég nagy villamos fogyasztó,ezért hiba esetén jól meg tudja terhelni az elektromos rendszert és villoghat szinte bármi a műszerfalon. Lehet egy egyszerű kontakt hiba kábel/csatlakozás, de be is tud ázni a szivattyú.
Azt nem írtad, hogy milyen gyártmány, a Trw-nél szinte mindig a szögjeladó hülyéskedik, a Koyonál a beázás a gyakoribb..