Gprsanyi írta:
Kedves Fórumozók!
Probléma röviden külső világítással kapcsolatban:
Adott egy Skoda Fábia II. 2007-es BZG motorkód, benzines, 1,2es classic,.
A probléma:
A biztosítékoknál lent a kormány alatt van egy kapcsoló, ami arra hivatott, hogy a nappali menetfényt automatikusan kapcsolja. Ez on állásba van, bekapcsolva, azonban nincs külső menetfény. Ha a kapcsolót, ami a világítást kapcsolja bekapcsolom a biztosíték tábla felett, ami ugye a manuális kapcsolásra szolgál, akkor működik a világítás, de automatikusan nem kapcsol.
Békés és Hajdú megyében a szakszervizek még nem találkoztak hasonló problémával.
Sokan gondoltak can-bus-os problémára, ezt nem tudom, hogyan szűrhető ki, a kapcsolókat és a biztosítékokat átnéztük, ott nincs gond. Mi lehet a probléma, mit nézzünk még meg?
A műszerfal mögött van kjét kis doboz, amiben kattanás hallható, ami a külső fényt kapcsolta, ebből ott 2 db van. Most már nem kattan, és nem tudni ott van-e a baj? Az én fábiám ilyen különleges?
Továbbá ennél a típusnál a jobb fényszóró magasság állító motorja zúg, és nem állítható, ez cserélhető? Van itt szakavatott, aki segíthet? Köszönöm észrevételeiteket előre is!
Az autót most vetted vagy régen a tiéd?
Nekem fábia 1 nél volt hasonló hiba ( nem komfort elektronikás ) egy ideig müködött majd meghalt . A menetfény a ködlámpa volt . A hiba oka a kapcsoloban a ködlámpa érintkezője szétégett ( a ködlámpsa sem égett) A kapcsolót nem gyárira cseréltem , hanem Golf 4 re. kis szereléssel jó lett és árban negyede volt a fábia kapcsolo árának. De a golf kapcsolo alapból nem kapcsolta a menetfényt.
Ha tudnál szerezni probaként gyári kapcsolot és azzal kiprobálni mit csinál. A gyári programból is lehet kapcsolni a menetfényt azt is meg lehet nézni. Sz6ét tudod szedni a világítás kapcsolot is é megnézed a kapcsolo érintkezők állapotát.
állítómotor. kérsz segítséget aki a magasság állítót kapcsolja , leszeded a lámpa hátsó burkolatát . látod a szögletes állítómotort és a foncsorhoz kapcsolodó tolorudat . kapcsolják a fényszóróállítót oda - vissza és megnézed mit csinál. Ha bug megy a motor , csak valahol nem csatlakozik a foncsorhoz . A foncsoron van egy tolorud ahoz csatlakozik egy gömbbel a motor .
3 hiba lehet
a gömb nem csatlakozik a rudhoz
a rud egy patent nem csatlakozik ( kiugrott ) a foncsorból,
a tolorud valahol eltort.
a motor bajonetzárral csatlakozik a fényszoro házához forgatással és huzással nyilik. a gömböt ki tudod pattintani huzni oldalsó irányban.
a lámpán levő tolorudnak be kell pattania a helyére ha nem akkor mindig szétcsuszik.
a motoprt is szét lehet szedni , az összerakésnál vigyázni kell a motorban levő mikrokapcsolo helyretételével , mert ha rosszul rakod vissza a motor nem indulbe, mert ez a kpcsolovédi a motort a tulterheléstől . ha nagy nyometékkal fordula tengely a kapcsolo le zár . A kapcsolo fedelén levő kis luk és egy vékony csavarhuzó vagy szög segíteségével tudod helyesen helyre rakni.
a múser falba meg adta magat a nap.féň rele azert nem múkodik.
a 2fabianal nem čerelhetô a feň soro rervo motor.