RWD írta:
Szóval megint ott tartok ahol múltkor:
2 Faults Found:
17566 - Manifold Pressure Sensor (G71)
P1158 - 35-10 - Implausible Signal - Intermittent
16955 - Brake Switch (F)
P0571 - 35-00 - Implausible Signal
Readiness: 1010 0101
A P1158-at érzem is. Hidegen semmi gond, egyedül egy darab apró torpanást érezni, MINDIG kb 5 perccel motor indítás után. Ezután egy darabig minden ok.
Aztán ahogy haladok, és a vízhőmérő elkezdi felvenni 80-90%-os pozícióját (ergo lassan beáll középre-tudom hogy nem lineáris a mutató), elkezd az autó meg-meg torpanni. Nem rángat, tipikus torpanás tartott gázon. Mintha belefulladna valamibe. Gázzal játszva 1-2 secre rendbejön, aztán megint csinálja. És miután ezen túlvagyunk, és tényleg üzemmeleg minden, nagyjából abbahagyja. Aztán néha megint rákezd (visszahűlés?, ugye a mutatóval nem megyek semmire, lehet VAGcom élő adatokkal kéne utaznom egy kicsit).
Láttatok már ilyet?
Külföldi fórumon hasonló esetre olvastam azt a megoldást, hogy kivették a beszívott levegő irányát szabályzó csappantyút, ami a motorburkolat elejében van, a leömlő felett (1.4 16v AUB). Ezt Én úgy próbáltam tesztelni, hogy a komplett motorburkolatot levettem, és úgy mentem picit. Sajnos nem tapasztaltam javulást.
Múltkor már azt hittem sikerrel jártam, de hát ez van.

Update.
Olvasgattam kicsit, és valaki panaszkodott a motorburkolatban lévő hideg/meleg levegő csappantyú megragadására. Megnéztem, átmozgattam. Tesztkör következett, még hibakód törlés nélkül. Rángatás maradt. Töröltem hibakódot út közben, visszadobta. Ezt vagy 3x eljátszottam, utoljára amikor leraktam az autót. Végére csak az EPC maradt, EGR és féklámpa hibával.
Másnaptól kutya baja, nulla check engine. Vagyis az EPC maradt, de ma reggelre pl az is eltűnt magától (és nem töröltem!).
Lehet hogy a csappantyú volt tényleg a baja? Állandóan meleg levegőt szívott volna? Fura. Vagy csak megérezte, hogy jön a műszaki vizsga.
Szeretem ezt a kis szarost. Aki azt mondja hogy az autóknak nincs lelkük, az hazudik. Vagy nem autóbuzi.
Szóval érdekes

Update.
Tegnap megint előjött a check engine.
Komolyan nem értem, hibakódot egyelőre nem olvastam. Tünet nincs, nem rángat egyelőre. Max egy kicsit amikor elveszem a gázt, de az lehet placebo.
Viszont! Jellemzően fél tank maxxal járok, és a legutóbbi bejegyzésemkor (amikor eltűnt a check) pont tele volt a tank.
És mit ad ég, pont pár napja kezdek kifogyni, ma már porzik a tank. És ugye tegnap jött ki a check light. Lehet összefüggés? Komolyan más nem jut eszembe.
Bár az is igaz, hogy semmilyen tankszellőztető hibára nem panaszkodott sosem, de más összefüggést nem látok. Este megtankolom, plusz rádugom a vcds-t. Érdekes.