hirek.JPG

linkek.jpg

Talán az új Fabia bújik meg a Joysterben? Nem tudjuk, és nincs aki választ adna erre, addig is elemezzük ki a csehek új sportosságát.

A Joyster

Körülbelül két hete volt, hogy a Skoda sovány információk mellett szétküldött a világba egy képet a cseh gyár legújabb tanulmányautójáról, a Joysterről. Fölöslegesen biztos nem csinálták meg, hiszen a Roomster is tanulmányként kezdte 2003-ban az életét, most meg már meg is lehet venni, vezettük is. Ahogy elődeiben, úgy a Joyterben is a jövő Skodáit lehet felfedezni.

Az autó formája emlékeztet a Roomsterre, de ha akarjuk a Suzuki Swiftet is felfedezhetjük benne. A háromajtós modell legfőbb jellemzője a bukósisak rostélyára emlékeztető első üvegek. Elöl a hűtőmaszk köti össze a két fényszórót, míg hátul a C oszlopokról függőlegesen lefutva, majd vízszintesbe térnek át a lámpák.

Nemcsak a háromajtós forma, de a hatalmas felnik és a középre helyezett kipufogó is a sportosságot erősíti. Szinte a Joyster teljes tetejét befedi a hatalmas panoráma ablak, amely garantálja, hogy tágasabbnak tűnjön a kocsi, mint amilyen.

A háromküllős kormánnyal és kagylósított ülésekkel belül is folytatódik a sportos elemek sora, de az igazi érdekességet a hátsó ülése jelenti. Az ugyanis nem csak előre dönthető le, hanem hátra is, ezzel egy kényelmes padot létrehozva a kocsi mögött. Érdekesség még a központi kijelző is, amely egy kis sínen elcsúsztatható az utas elé, illetve a műszerfal közepén kialakított cipzárral ellátott tároló.

forrás: vezess.hu