hirek.JPG

linkek.jpgŠkoda 2006

9%-os piaci részesedés
Kiegyensúlyozott teljesítmény


A Škoda házatáján idén a legfontosabb újdonság a Roomster hazai piaci bevezetése volt. Az azóta eltelt hónapok mutatják, hogy máris kirobbanó az új modell fogadtatása, és csak az idén 300 autó értékesítésével számolnak, s csak azért nem többel, mint már nincs rendelkezésre álló szabad autó – mondta el Méhn Imre márkaigazgató. A nyári, általános autópiaci visszaesést a cseh márka is megszenvedte, 17.000 autó várható kiszállításával sikerül tartani a tavalyival megegyező 9 százalékos piaci részesedésüket.

A Fabia, abból is az 5 ajtós továbbra is a volumenmodell, de jellemzően egyre nő az igény a jobban felszerelt változatok iránt. A Fabia három modellváltozatából az idén 10.500 talál gazdára. Az Octavia-szegmensben, azon belül az új Octavia kereskedelmében egyáltalán nem tapasztaltak visszaesést az elmúlt évben, így ebben az esztendőben e modell szereplése a márka másik sikersztorija.

A korábbi sorozatú Octavia Tourból, az új Octaviából és az Octavia Combiból az elmúlt 12 hónapban 5200 darabotértékesítettek – többek között az eredményes rendőrségi tendernek isköszönhetően. (Az új Octaviák aránya egyébként eléri a teljes mennyiségkétharmadát, pontosabban a 3000-et.) A Superb kereskedelme hosszú ideje kiegyensúlyozott, a kiszállítás az idén eléri a 800 darabot. A márka zászlóshajóját egyébként 100 százalékban dízelmotorral szerelve vásárolják, míg a Fabiánál az arány 4-5 százalékos, az Octaviánál, főként az új modellnél pedig eléri a 40 százalékot.

A jövő évtől a márka azt várja, hogy sikerülni fog 9,5 százalékosra javítani a márka piaci részesedését. Ennek érdekében mindent elkövet majd a 62 tagú márkakereskedői hálózat, de minden valószínűség szerint nagyon sok múlik majd a bevezetésre váró, terepjáró tulajdonságú vadonatúj Octavia Scouton és a teljes modellváltás előtt álló Fabiánál is.

forrás: skoda.hu